GöteborgsPosten > Nyheter

Friday, 05 March, 23:15

GöteborgsPosten - 22 feb 21 kl. 19:11

Nu ska frågan om bidrag till Ibn Rushd avgörasStudieförbundet har granskats i åtta månader – Bernmar (V): ”Islamofobi”..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Ibn Rushd

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu ska fråganom , bidragtill , Ibn, Rushd, avgöras
Skånskan - 10 sep 19 kl. 20:00

”Ge inte bidrag till Ibn Rushd”

SKURUP Sverigedemokraterna tar upp i en ny motion att de inte vill att kommunen betalar ut pengar till studieförbundet Ibn Rushd.
– Tre tusen kronor är inte mycket, det handlar mer om en markering, säger Lars Nyström (SD).I en nyskriven motion föreslår SD att kommunen omedelbart avslutar allt samarbete med det muslimska studieförbundet Ibn Rushd och inte betalar ut några medel i framtiden.

GT - 03 sep 20 kl. 01:51

Stadens bidrag till Ibn Rushd stoppas

Bidragen till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd stoppas.Nu vill alliansen och Socialdemokraterna ta fram en ny modell för hur bidrag ska fördelas.– Ibn Rushd har genom åren bjudit in föreläsare som är kända för antisemitism, kvinnohat och homofobi, säger Sofie Löwenmark, politisk sekreterare för Demokraterna, till GP..

Världen Idag - 02 sep 20 kl. 15:41

Utbildningsministern krävs på svar om Ibn Rushd

Kommer regeringen vidta några åtgärder för att se till att det statliga stödet till organisationer med kopplingar till islamism dras in? Den frågan ställer M-politikern John Weinerhall till utbildningsminister Anna Ekström (S). Han är kritisk till att stora bidrag betalas ut till det muslimska studieförbundet Ibn Rushd..

Kristianstadsbladet - 07 maj 19 kl. 05:01

Insändare: Att ge bidrag till Ibn Rushd är inte ett välgrundat beslut

För drygt ett år sedan krävde Alliansen, då i opposition, att studieförbundet Ibn Rushd inte skulle få något bidrag. Men vad hände sedan? Jo, när när Alliansen kom till makten i Region Skånes kulturnämnd förnyades bidraget.

Kristianstadsbladet - 13 apr 18 kl. 00:01

Studieförbundet Ibn Rushd bör nekas bidrag

Studieförbundet Ibn Rushd bör inte längre få ekonomiskt stöd, menar alliansen i Region Skånes kulturnämnd..

BT - 29 jan 19 kl. 16:15

Ny debatt om Ibn Rushd i kulturnämnden

Det blev debatt i kulturnämnden häromkvällen när SD återigen ville sätta stopp för bidrag till det muslimska studieförbundet Ibn Rushd..

Kristianstadsbladet - 03 maj 19 kl. 22:56

Debatt: Ibn Rushd bör nekas bidrag

Studieförbundet Ibn Rushd bör inte längre få ekonomiskt stöd, menar alliansen i Region Skånes kulturnämnd..

Blekinge Läns tidning - 16 jun 20 kl. 06:00

Region Blekinge, säg nej till Ibn Rushd

Ibn Rushd är långt ifrån vilket studieförbund som helst, därför bör Region Blekinge säga nej till att ge dem bidrag skriver företrädare för Sverigedemokraterna..

GöteborgsPosten - 18 jun 19 kl. 05:10

Partierna i Göteborg bör publicera sina fakta om Ibn Rushd

Att de ledande partierna i Göteborg beslutat att inte använda studieförbundet Ibn Rushd som remissinstans tyder på att man tagit del av välgrundade fakta om organisationen..

DN - 04 sep 19 kl. 21:00

”Studieförbundet Ibn Rushd har idémässiga svagheter”

Statsvetaren Erik Amnå: På uppdrag av Folkbildningsrådet har jag försökt bedöma om det finns fog för kritiken mot Ibn Rushd..

Expressen - 06 sep 19 kl. 06:30

Stoppa stöd till Ibn Rushd och andra studieförbund

Sluta fundera på om studieförbundet Ibn Rushd klarar kraven för statliga folkbildningsbidrag. Ta bort bidragen för alla..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.