Jönköpingsnytt > Nyheter

Friday, 05 March, 01:53

Jönköpingsnytt - 22 feb 21 kl. 19:00

Hemestertrenden ökar risken för slitage i naturen – så ska det förhindrasAtt fler personer semestrar på hemmaplan ökar också risken för slitage i naturen. Jönköpings....
Läs mer på Jönköpingsnytt

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hemestertrenden, ökar, riskenför , slitagei , naturen, ska , det förhindras
YLE - 06 feb 17 kl. 10:45

Svensk studie: Snus ökar risken för typ 2-diabetes

Användning av snus ökar markant risken för att insjukna i typ 2-diabetes, visar forskning vid Karolinska Institutet i samarbete med universiteten i Umeå och Lund i Sverige. Den som använder en snusdosa eller mer per dag löper 70 procent större risk för att insjukna i diabetes-2. Riskökningen är jämförbar med att röka en hel ask cigarretter per dag.

YLE - 01 aug 16 kl. 13:07

HU: Latent tandinflammation ökar risken för hjärtsjukdomar

Ny forskning vid Helsingfors universitet visar att latenta tandinflammationer ökar risken för hjärtsjukdomar. Minst en fjärdedel av alla finländare har minst en inflammation i tandens rotspets. Sådana inflammationer kan vara symptomfria, men de ökar risken för kranskärlssjukdom.

YLE - 07 jun 13 kl. 04:28

Fattigdom och marginalisering ökar risken för HIV

Fattigdom och marginalisering ökar risken att drabbas av HIV. För de smittade ökar också risken för marginalisering ytterligare. Det framgår ur en rapport vid världshälsoorganisationen WHO, Världsbanken och en högskola i London.

DN - 06 dec 13 kl. 21:30

Cannabisanvändning ökar risken för schizofreni

Att röka cannabis ökar risken för en mängd olika fysiska och psykiska sjukdomar och skador, både under och efter cannabisruset. Långvarig användning av cannabis kan även leda till kroniska psykoser och ökar risken för att utveckla schizofreni..

Nyheter 24 - 25 feb 14 kl. 11:01

Ny studie: Bacon ökar risken för demensLukta som bacon

Njuter du av en klassisk brittisk frukost med stekt bacon och ägg? Tyvärr, nu visar en ny studie att stekt bacon ökar risken för att drabbas av Alzheimers.Kan ge tillbaka minneAtt steka eller grilla mat skapar en blandning av kemikalier och det är vad som gör att risken för demens ökar.

Kristianstadsbladet - 14 mar 14 kl. 06:20

Lunchställen ökar risken för fetma

Mycket hämtmat i din omedelbara närhet, antingen hemma eller på jobbet, nästan fördubblar risken för fetma. Ju fler restauranger i trakten, desto fetare är du, visar en studie.
Sushi, pad thai, chicken tikka, friterade räkor eller varför inte en hederlig svensk skomakarlåda?

BT - 14 mar 14 kl. 06:20

Lunchställen ökar risken för fetma

Mycket hämtmat i din omedelbara närhet, antingen hemma eller på jobbet, nästan fördubblar risken för fetma. Ju fler restauranger i trakten, desto fetare är du, visar en studie. Sushi, pad thai, chicken tikka, friterade räkor eller varför inte en hederlig svensk skomakarlåda?

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Nattjobb ökar risken för bröstcancer

SVERIGE. En ny studie, gjord vid Karolinska Institutet, visar att nattarbete ökar risken för bröstcancer, rapporterar TV4.
– Man ska inte tro att det är jättefarligt, men det är en tydlig ökning utav risken med 74 procent, säger Torbjörn Åkerstedt, professor Karolinska institutet.

Sydsvenskan - 07 mar 16 kl. 09:18

Infektion ökar risken för cp

En infektion hos den gravida modern eller hos det nyfödda barnet ökar risken för att barnet utvecklar cerebral pares, cp, enligt en ny avhandling vid Sahlgrenska akademin.Det gäller dock inte alla infektioner.— Nej, och de vi har tittat på specifikt är urinvägsinfektion, njurbäckeninflammation hos modern, och sedan när barnet får en infektion väldigt tidigt i livet, säger doktoranden Kristina Ahlin, som skrivit avhandlingen.

Kristianstadsbladet - 20 mar 19 kl. 04:31

Cannabis ökar risken för psykos

Användning av cannabis ökar risken för att utveckla psykiska sjukdomar som schizofreni och paranoia. Det visar en stor internationell studie som publicerats i den vetenskapliga tidskriften The Lancet. Ju starkare cannabis, desto mer ökar risken att drabbas av psykisk sjukdom, speciellt vid dagligt bruk.

Sydsvenskan - 20 mar 19 kl. 04:31

Cannabis ökar risken för psykos

Användning av cannabis ökar risken för att utveckla psykiska sjukdomar som schizofreni och paranoia. Det visar en stor internationell studie som publicerats i den vetenskapliga tidskriften The Lancet. Ju starkare cannabis, desto mer ökar risken att drab.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.