Dalarnas tidningar > Nyheter

Sunday, 07 March, 16:02

Dalarnas tidningar - 22 feb 21 kl. 17:56

120 lägenheter byggs vid Siljansvägen i Borlänge – ”Vi ska ha så låga hyror som möjligt”120 lägenheter planeras på Östermalm i Borlänge. Kommunen säljer marken till Inkluderande....
Läs mer på Dalarnas tidningar
Läs mer om:
Siljansvägen, Borlänge, Östermalm, Inkluderande

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 120, lägenheter, byggsvid , Siljansvägeni , BorlängeVi ska , ha så låga hyror som möjligt
UT - 03 dec 13 kl. 06:39

Majblomman vill sälja ? för 120 miljoner kronor

Majblommans fastigheter i Ulricehamn är till salu. Sammantaget rör det sig om cirka 360 lägenheter och lokaler i centrum och dess närhet. Majblomman är den i särklass största privata fastighetsägaren i Ulricehamn och enligt vad UT erfar rör det sig om fastigheter till ett värde av omkring 100–120 miljoner kronor som nu är ute till försäljning.

Kristianstadsbladet - 23 jul 13 kl. 10:00

Kransorter växer när tågen stannar

Foto: Tommy Svensson
Sösdala, Bjärnum och Hästveda växer och invånarantalet ökar. Gemensamt för de tre kransorterna är att de fått eller ska få Pågatågsstopp. Hässleholm och de andra tätorterna backar.

Skånskan - 29 sep 16 kl. 06:00

Boende säger nej till 120 nya grannar

BUNKEFLO MKB:s planer på att bygga mer i kvarteret Fältmätaren upprör både grannar och människor som redan bor där.
”Vi flyttade till ett område med engelska trädgårdsstäder som förebild – nu kommer vi att bo ett tätt bebyggt samhälle!”Det skriver en av dem som redan bor i området i ett argt brev till stadsbyggnadskontoret sedan hon besökt ett informationsmöte som MKB anordnat och fått höra mer om planerna på att bygga sammanlagt 120 nya lägenheter i flerbostadshus och radhus i ett område där det redan finns tio flerbostadshus och 104 lägenheter.

SmålandsPosten - 24 sep 13 kl. 06:11

Växjöhem bygger 71 lägenheter på Vallen

Det tog sin tid. Men nu hoppas Växjöhem komma i gång med sitt planerade bostadsbygge på Vallen. Siktet är inställt på byggstart i mars 2014.

YLE - 02 okt 14 kl. 16:17

Osäkra planer på att göra Salovägen i Svartå tryggare

Närings- trafik- och miljöcentralen låter göra en utredning som gäller den en och en halv kilometer långa omkörningsfilen i Svartå, Raseborg, mellan Svartå FBK och avtaget till riksväg 25 på Ingåsidan. För trafiklösningen som den är nu är farlig, eftersom det på omkörningsfilen saktar in bilar som ska svänga till vänster in på Lindersvägen, Gråströmsvägen och upp mot riksväg 25. I inget av de alternativ som presenterades på mötet ska det längre gå att svänga upp på Gråströmsvägen mot Svartåhållet, berättar projektchef Kai Tattari vid NTM-centralen.

YLE - 02 okt 14 kl. 16:17

Svartå: Farliga omkörningsfiler på Salovägen

Närings- trafik- och miljöcentralen låter göra en utredning som gäller den en och en halv kilometer långa omkörningsfilen i Svartå, Raseborg. Sträckan går mellan Svartå FBK och avtaget till riksväg 25 på Ingåsidan. Trafiklösningen i dag är farlig, eftersom det på omkörningsfilen saktar in bilar som ska svänga till vänster in på Lindersvägen, Gråströmsvägen och upp mot riksväg 25.

SmålandsPosten - 13 apr 16 kl. 23:48

Grodor får hjälp att korsa vägen säkert

När väg 120 byggs om hjälper Trafikverket grodor att korsa vägen på ett säkert sätt. För där väntar parningsplatserna..

Barometern - 05 jun 13 kl. 07:22

Många byggplaner för norra Kvarnholmen

Kalmarhems planer på nybyggnation i centrum är bara ett exempel på en byggboom i de centrala delarna, eller i alla fall en boom när det gäller planer. Den fördjupade översiktsplanen för norra Kvarnholmen har visat att det går att bygga upp till 1 000 bostäder i området, och man är en bit på vägen. HSB drar snart igång sitt bygge i kvarteret Gesällen som ska ge 90 nya lägenheter och på Erik Dahlbergs väg sätter Riksbyggen snart spaden i marken för 120 lägenheter.

Skånskan - 29 jan 19 kl. 05:00

Södra Brunnshög befolkas

Lund Inflyttningen har nu inletts i det första huset i södra Brunnshög och byggnaden är även Sveriges första Svanenmärkta studentboende.Fastigheten som fått namnet Parasollet omfattar 120 lägenheter på 19-21 kvadratmeter, med eget kök och badrum.
Huset är byggt i trä och taket har försetts med solceller som kopplats till ett avancerat batteri med möjlighet att lagra energiöverskottet.

Skånskan - 12 apr 18 kl. 05:00

Försenad detaljplan oroar inte Sjöbohem

SJÖBO Först ändrades planen, därefter försenades den ytterligare i den politiska processen.
Men på Sjöbohem har man inget omedelbart behov av att börja bygga och tar förseningen med någorlunda ro.Planen ger i nuvarande skick Sjöbohem möjlighet att bygga tre fyravåningshus med sammanlagt 56 lägenheter vid Åsumsgatan/Sandåkravägen plus bygga ut det särskilda boendet Ängsgården med upp emot 40 små lägenheter.

Skånskan - 25 sep 18 kl. 05:00

Bygger två högre elevhem

SKURUP Elevhemmen på folkhögskolan har ritats om – för att bli billigare.
– Vi bygger två huskroppar om tre våningar i stället, berättar Annsofi Bergström, administrativ chef på folkhögskolan.Skånskan berättade för ett halvår sedan att folkhögskolan väntade på byggstart för sina nya elevhem.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.