Dalarnas tidningar > Nyheter

Monday, 08 March, 19:41

Dalarnas tidningar - 22 feb 21 kl. 17:49

Kommunen glömde söka tillstånd för Biltemas satsning – får böta 1,3 miljonerNär Ludvika kommun skulle genomföra markarbeten inför Biltemas etablering på Lyviksberget glömdes....
Läs mer på Dalarnas tidningar
Läs mer om:
Biltemas, Ludvika, Lyviksberget

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunen, glömde, söka, tillståndför , Biltemas, satsningfår , böta, 1,3 miljoner
Corren - 03 mar 17 kl. 14:30

Glömde söka tillstånd för träd som måste fällas

Tio stora lönnar utmed Storgatan måste bort när kommunen börjar bygga – men kommunen glömde söka tillstånd för att fälla träden..

Barometern - 04 jun 14 kl. 11:22

Fel dra in tillstånd

KM får tillbaka serveringstillståndet. Förvaltningsrätten ändrar socialnämndens beslut och ger krogen en erinran. Restaurang KM på Storgatan blev tidigare i år av med sitt alkoholtillstånd.

YLE - 03 dec 16 kl. 15:24

Parkering utan tillstånd vid Svenvikens hamn i Ingå

En parkeringsplats har byggts utan tillstånd intill båtbryggorna i Svenviken i Ingå. Byggnadsinspektionen anser att det inte är lämpligt att bygga en parkering mellan bosättningen intill stranden. I augusti gjorde en rågranne till fastigheten Svenviken, där det finns en småbåtshamn, en anmälan till Ingå kommun om att det byggts en parkeringsplats intill båtbryggorna.

Skånskan - 02 aug 19 kl. 05:00

Par har hyrt ut B & B utan att ha tillstånd

Skurup Utan att ha ansökt om bygglov har ett Skurupspar hyrt ut ett bed and breakfast under sommaren.Med bland annat eget badrum, wifi och AC lockar uthyrarna gäster till sitt bed and breakfast i kommunen.
Saken är bara den att verksamheten saknar bygglov för ändrat användningsområde.

Kristianstadsbladet - 14 dec 12 kl. 09:30

40-skyltar sattes upp utan tillstånd

Foto: Tommy Svensson
C4 Teknik skyltade om på Trafikverkets vägar utan tillstånd. En praktfull ?tavla?

Alingsås tidning - 27 apr 19 kl. 05:30

Kommunen begränsar fyrverkerier

Nu begränsar kommunen möjlighet att skjuta fyrverkerier. Det blir endast tillåtet på Nyårsafton och Påskafton mellan 18.00 och 01.

Skånskan - 01 feb 17 kl. 06:00

Sprittillstånd dras in efter kontantaffär

ESLÖV En restaurang i Eslövs kommun som nyligen bytt ägare mister sitt sprittillstånd. Eslövs kommun anser inte att det är klarlagt varifrån pengarna kommer som de nya ägarna köpte stället för. Detta eftersom affären delvis gjordes upp i kontanter.

Kristianstadsbladet - 27 jun 13 kl. 09:00

40-gräns kan vara ogiltig

Arkivfoto: Tommy Svensson
Det är oklart om fartgränsen 40 gäller i flera tätorter inom kommunen. Kommunen har inte inhämtat Trafikverkets yttrande när gränserna skrevs in. Det medför också att polisen undviker att ge hastighetsböter i dessa områden.

Kristianstadsbladet - 09 jul 14 kl. 08:30

Skamfläck måste åtgärdas snarast

Foto: Annica Jönsson
Huset ”Hoffmans äventyr” måste åtgärdas. Annars får fastighetsägaren betala vite, 50 000 kronor per påbörjad tremånadersperiod.
Skamfläcken på Laves väg.

SmålandsPosten - 03 jul 14 kl. 07:03

Söker nytt bygglov för vindkraftsprojektet

Föreningen Uppvind bestämde sig för en tid sedan att lägga sitt projekt om vindkraft vilande. Projektet har nu minskats till sex vindkraftverk och med en lägre höjd än tidigare. Föreningen söker nu bygglov hos miljö- och byggnadsnämnden.

YLE - 13 maj 16 kl. 05:23

Första Talvivaaradomen faller i dag - vattenfrågan avgör gruvans öde

Hur mycket ska man få smutsa ner miljö och vattendrag i Finland och vem bär ansvar i sista hand? Var går gränsen för miljöbrott i Finland? Här några kuggfrågor i fallet Talvivaara, där fyra chefer i dag får sin dom i tingsrätten i Kajana.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.