SR > Nyheter

Monday, 08 March, 19:19

SR - 22 feb 21 kl. 17:28

“En murken regims utpressningsförsök”Nu reagerar politiker i Sverige på den syriska regimens hot om att beslagta egendom från personer som flytt landet och från deras släktingar som är kvar. Det här ska gälla de som inte gjort militärtjänst och inte betalar en straffavgift på 8 000 dollar. Moderaternas utrikespolitiska talesperson Hans Wallmark kallar det för utpressning och har väckt en fråga till utrikesministern om vad hon ämnar göra för att motverka detta. Kenneth G Forslund, riksdagsledamot för Socialdemokraterna och ordförande i utrikesutskottet, råder de som utsätts för utpressning att polisanmäla..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sverige, Hans Wallmark, Forslund, Socialdemokraterna

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En murken, regims, utpressningsförsök
HBL - 27 dec 13 kl. 10:22

Murken ved gynnar parknaturen

Hon antar att hon ärvt det konstnärliga av mamma och det tekniska av pappa. – Båda sidor behövs i mitt jobb, säger prisbelönta landskapsarkitekten Sofia Tigerstedt.– Jag tänkte genast att parken behöver en ganska stark form, så att den visuellt skiljer sig från den kringliggande miljön, säger Sofia Tigerstedt.

Kristianstadsbladet - 03 jul 12 kl. 19:00

Fängelse för utpressningsförsök

Sju månaders fängelse blev straffet för en 30-åring som bland annat döms för utpressningsförsök.
30-åringen försökte pressa en man till att betala en skuld på mellan 25 000 och 30 000 kronor, som mannens dotter påstods ha.Hot med bombOm pappan inte betalade den påhittade skulden hotade 30-åringen med att en bomb lätt skulle kunna kastas in genom fönstret till pappans företag.

Kristianstadsbladet - 19 jun 12 kl. 19:11

Yrkade på fängelse för utpressningsförsök

Kvinnan utsattes för bötning och tvingades under vapenhot att blanda in sina föräldrar. Åklagaren yrkade på fängelse för den misstänkte utpressaren, som nekade.
- Jag var livrädd, sa kvinnan vid tisdagens rättegång.

BT - 10 apr 13 kl. 21:17

Tre anhållna för utpressningsförsök

Tre personer, varav två från Sjuhärad, anhölls i går för utpressningsförsök mot en man i Horred.
? Det handlar om en affärsuppgörelse, säger vice chefsåklagare Daniel Edsbagge.

Skånskan - 08 apr 19 kl. 11:11

Nytt utpressningsförsök

KÄVLINGE En kvinna i Kävlinge har gjort en polisanmälan om försök till utpressning.
Precis som flera andra personer tidigare har kvinnan fått ett mejl på sin dator att hon filmats när hon besökt en porrsida. Betalar hon inte en viss summa i bitcoin så ska uppgifterna spridas till alla hennes kontakter, hotar den som mejlat.

UNT - 16 jul 12 kl. 17:44

Fängelse för utpressningsförsök

En 30-årig man döms till tio månaders fängelse och en 34-årig man till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan för bland annat ett utpressningsförsök i Enköping..

Corren - 06 nov 12 kl. 16:01

Utpressningsförsök på buss

En 19-årig man åtalades på tisdagen för ett utpressningsförsök i Linköping den 27 maj i år..

Helsingborgs Dagblad - 15 feb 13 kl. 13:26

Bilbrand kan ha kopplingar till utpressningsförsök

Bilbranden på Kullavägen för några dagar sedan kan ha kopplingar till ett utpressningsförsök..

BT - 10 apr 13 kl. 08:46

Utpressningsförsök i Horred

Under tisdagskvällen gjorde polisen en insats i Horred. Ett stort område söktes av med hundar för att hitta personer som försökt pressa en familj på pengar. Två personer greps misstänkta för utpressningsförsök under tisdagskvällen och en tredje anhölls av jouråklagare under natten.

Nya Wermlands Tidningen - 13 maj 13 kl. 17:51

Två misstänks för utpressningsförsök

Två män, 25 och 19 år, har häktats misstänkta för ett grovt utpressningsförsök mot en företagare i Mellerud..

Nya Wermlands Tidningen - 17 jun 13 kl. 14:10

Två män döms för utpressningsförsök

Männen misshandlade målsägaren, hotade honom med kniv och krävde honom på 10 000 kronor. Nu har de dömts till fängelse för utpressningsförsök..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Nu vaccinerar hela Sverige i fas två

Nu har samtliga regioner i Sverige inlett fas två av vaccineringen mot covid-19. Det betyder att alla regioner nu vaccinerar de som är 65 år eller äldre, även om det är okänt hur lång tid det kan ta. “Glädjande nog så har man även för den här gruppen nyligen rekommenderat Astra Zenecas vaccin”, säger Emma Spak, chef för hälso- och sjukvårdssektionen på Sveriges kommuner och regioner..

SR - 2 timmar sedan

Få efterlevnadskontroller i storstäderna efter nya regler

Varken Göteborg eller Stockholm stad har genomfört några riktade kontroller mot serveringsställen utan egen ingång, trots att lagen bara gäller i en månad till. I Malmö har man däremot gjort kontroller under helgen och miljöinspektören Simon Alskans menar att inte alla restaurangen förstått att de ska omfattas. "Vi har sett att man gjort lite olika tolkning", säger Simon Alskans..

SR - 2 timmar sedan

Finland stänger nästan alla restauranger

I Finland stängs delar av samhället ner i dag. Barn i högstadieklasser och uppåt övergår till distansundervisning, samtidigt som riksdagen i dag också beslutade att stänga nästan alla restauranger. Finlands hälsosäkerhetschef Mika Salminen utesluter inte striktare åtgärder om läget förvärras..

SR - 2 timmar sedan

Liberaler kräver extra landsmöte

Om några veckor ska Liberalernas partiråd fatta beslut om vägen framåt i regeringsfrågan, och relationen till SD efter valet 2022 splittrar partiet. Nu vill en rad ledande liberaler köra över den egna ledningen - och anser att ett extra landsmöte måste kallas in för att avgöra det hela. ”Det handlar om en fundamental fråga, det handlar om ett av kärnvärdena i det liberala partiet”, säger riksdagsledamoten Tina Acketoft..

SR - 3 timmar sedan

Von der Leyen: 100 miljoner vaccindoser från april

EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen säger i dag att EU-länderna under årets andra kvartal kan vänta sig " i genomsnitt 100 miljoner doser per månad". Det säger hon till tidningen Der Standard. Hittills har de 27 EU-länderna fått drygt 50 miljoner doser..

SR - 3 timmar sedan

Försvunna militären hittats

Den 31-åriga militär som varit försvunnen sedan i mitten på november har nu hittats i Tyresta nationalpark, det bekräftar polisen. Det finns i nuläget inga misstankar om brott..

SR - 4 timmar sedan

Pandemin ekonomisk katastrof för kvinnorna

Färska siffror från USA visar en rekordhög arbetslöshet för svarta kvinnor och kvinnor med latinamerikansk bakgrund. Siffror från flera europeiska länder visar att kvinnor i högre utsträckning än män valt arbeta deltid eller slutat arbeta för att kunna ta hand om barnen som när skolor stängts. FN-organet Unesco har studerat hur unga flickor i fattiga länder gifts bort, tvingas börja arbeta eller ta hand om småsyskon när skolor stängs, så krisen väntas få konsekvenser för kvinnor även på lång sikt..

SR - 4 timmar sedan

Priset på bensin höjs

Idag höjdes bensinpriset med 15 öre och dieselpriset med 25 öre per liter på bemannade stationer. Det innebär att bensinpriset stigit med runt 1,50 kr per liter bara sedan nyår. Samtidigt har oljepriset stigit till den högsta nivån på två år.

SR - 6 timmar sedan

Rättegången om George Floyds död inleds – polisen nekar till brott

Idag inleds rättegången i Minneapolis mot den polis som åtalas för att ha dödat den svarte amerikanen George Floyd vid ett ingripande i maj förra året Polisen nekar till brott och hänvisar till Floyds underliggande hälsoproblem. Ekots USA-kommentator Ginna Lindberg berättar om rättegången..

SR - 6 timmar sedan

Tyskar får snabbtesta sig gratis

Från och med idag får alla tyskar som vill snabbtesta sig gratis sig för coronaviruset, en gång i veckan. Tanken är att det ska göra det möjligt att öppna upp samhället, utan att smittspridningen ökar. Dessutom har snabbtesterna börjat säljas i mataffärer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.