UNT > Lokalt

Thursday, 04 March, 08:07

UNT - 22 feb 21 kl. 17:01

Barn fick ovanlig covidsjukdom: "Inflammationsstorm"I Uppsala har ett tiotal barn med covid-19 drabbats av ett hyperinflammatoriskt tillstånd. "Det är som en inflammationsstorm – en allvarlig sjukdom", säger Lillemor Berntsson vid Akademiska sjukhuset..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Uppsala, Lillemor Berntsson, Akademiska

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barnfick , ovanlig, covidsjukdom, Inflammationsstorm
Expressen - 28 apr 20 kl. 15:05

Brittiska läkare larmar: Corona kan ge barn ovanlig sjukdom

Ett litet men stigande antal barn drabbas av magsmärtor, tarmsymtom och hjärtinflammation, larmar brittisk sjukvård – som misstänker en koppling till covid-19. Symtomen påminner om dem man får av inflammatoriska sjukdomen Kawasakis syndrom – och vissa av barnen har dött. – Vi har inga rapporter om sådana fall i Sverige, säger statsepidemiolog Anders Tegnell.

BT - 15 maj 13 kl. 12:39

Vissa barn får aldrig en ovanlig sommar

I sommar kommer tusentals barn och unga att åka på läger och få fantastiska minnen för livet. Men det finns barn som oftast av ekonomiska orsaker aldrig får chansen att uppleva en ovanlig sommar. Vi är trötta på den ständiga bristen på ekonomiska resurser.

DalaDemokraten - 2 timmar sedan

Debatt: Offra inte Barn- och ungdomspsykiatrin

Barn och ungas psykiska ohälsa är ett av vårt allra största samhällsproblem. Allt fler av barn....

Skånskan - 30 jan 19 kl. 10:00

Ovanlig sport trollbinder Stehag

STEHAG En högst annorlunda sport har drabbat byborna i Stehag som rena febern. Både barn och vuxna lockas av sporten tambourelli.
Nu laddar klubben för att ordna ett världsmästerskap i sommar.

Expressen - 4 timmar sedan

Studie: Cancervården för barn har försämrats

Cancervården för barn har försämrats globalt under pandemin.Det visar en stor studie som publicerats i The Lancet Child & Adolescent Health..

Helsingborgs Dagblad - 28 apr 20 kl. 10:25

Covid misstänks orsaka inflammationer hos barn

Experter i Storbritannien och Italien utreder en eventuell koppling mellan covid-19 och ett oväntat stort antal barn som drabbats av en ovanlig inflammatorisk sjukdom. Några av dem har avlidit. Ett antal barn i Storbritannien har avlidit i en ovanlig ty.

Sydsvenskan - 14 aug 15 kl. 14:42

Baby kan ha dött av ovanlig bakterie

Ett för tidigt fött barn, som vårdats på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg, misstänks ha avlidit av en ovanlig form av multiresistenta bakterier. Ytterligare fyra för tidigt födda barn befaras vara smittade av de så kallade ESBL-carbabakterierna, rapporterar SVT Nyheter Väst.— Det är ett allvarligt fenomen, säger chefläkare Björn Andersson.

Helsingborgs Dagblad - 14 aug 15 kl. 14:42

Baby kan ha dött av ovanlig bakterie

Ett för tidigt fött barn, som vårdats på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg, misstänks ha avlidit av en ovanlig form av multiresistenta bakterier. Ytterligare fyra för tidigt födda barn befaras vara smittade av de så kallade ESBL-carbabakterierna, rapporterar SVT Nyheter Väst.— Det är ett allvarligt fenomen, säger chefläkare Björn Andersson.

SvD - 14 aug 15 kl. 15:16

Baby kan ha dött av ovanlig bakterie

Ett för tidigt fött barn, som vårdats på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg, misstänks ha avlidit av en ovanlig form av multiresistenta bakterier. Ytterligare fyra för tidigt födda barn befaras vara smittade av de så kallade ESBL-carbabakterierna, rapporterar SVT Nyheter Väst..

Expressen - 11 nov 15 kl. 14:03

Ovanlig rättegång om grova barnsexbrott

Under onsdagen inleds en rättegång i Varbergs tingsrätt mot en man i 60-årsåldern som misstänks för grova sexbrott mot barn - en ovanlig rättegång. – Åklagaren stämmer för brott som har hänt för länge sedan, de första redan 1995 och fram till 2010 vilket är en lång period, säger Inger Ohlsson, polischef för barn- och sexualbrottsroteln i Halland, till SVT Nyheter Halland..

YLE - 15 dec 16 kl. 05:00

Barn med specialbehov får allt mindre terapi - statens nedskärningar märks redan

Barn är speciellt utsatta då staten sparar. För barn med utvecklingsstörning eller funktionsnedsättning är nedskärningarna ännu mer dramatiska. Vid årsskiftet gjordes en lagändring, som gör det svårare för barn med specialbehov att få terapi, och det börjar redan synas.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.