NT > Nyheter

Thursday, 04 March, 20:41

NT - 22 feb 21 kl. 17:00

Missförhållanden där men inte här....Med jämna mellanrum kommer det fram att personer inom gruppen LSS utsätts för mer eller mindre vidriga handlingar av personal..
Läs mer på NT
Läs mer om:
LSS

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Missförhållandendär men inte här
YLE - 16 feb 16 kl. 16:46

Missförhållanden på privata asylboenden - nu kommenterar vd:n

Företaget Luona godkänner inte rasism och annat osakligt beteende. Det säger företagets vd Milja Saksi med anledning av Yles uppgifter om hur invånarna på företagets asylboenden behandlas. Sju tidigare anställda vid Luonas asylboenden i huvudstadsregionen vittnar om att sjuka asylsökande inte får vård, att väktarna är aggressiva och att ledningen inte bryr sig.

SmålandsPosten - 20 dec 14 kl. 11:36

Allvarliga missförhållanden på HVB-hem

Lex Sarah-utredningen som har gjorts av HVB-hemmet Duvan i Norrhult är klar. Rapporten pekar på allvarliga missförhållanden. Enligt rapporten mår de boende på Duvan inte bra, de upplever otrygghet och de är rädda för chef och viss personal.

Alliansfritt Sverige - 02 aug 14 kl. 13:39

Missförhållanden tycks vara en central del av Attendos affärsidé

 Det går helt uppenbart att skriva hur mycket som helst om Attendo. Helsingborgs Dagblad har idag flera uppslag om uppenbara brister hos Attendo. Låt oss gå igenom dem en i taget.

Kristianstadsbladet - 24 okt 14 kl. 07:26

Missförhållanden anmälda på HVB-hem


En utredning har startats om missförhållanden på ett kommunalt HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn i Uppvidinge kommun. Två lex Sarah-anmälningar har gjorts till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) och fyra anställda inklusive hemmets chef har tills vidare stängts av från jobbet, rapporterar lokala nyhetsmedier.Enligt anmälningarna känner ungdomarna sig mobbade av personalen och har anklagats för att de inte gör någon nytta utan enbart kostar samhället pengar.

BT - 24 okt 14 kl. 07:26

Missförhållanden anmälda på HVB-hem

En utredning har startats om missförhållanden på ett kommunalt HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn i Uppvidinge kommun. Två lex Sarah-anmälningar har gjorts till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) och fyra anställda inklusive hemmets chef har tills vidare stängts av från jobbet, rapporterar lokala nyhetsmedier. Enligt anmälningarna känner ungdomarna sig mobbade av personalen och har anklagats för att de inte gör någon nytta utan enbart kostar samhället pengar.

Regeringen - 15 mar 16 kl. 11:04

Ett särskilt skydd mot repressalier för arbetstagare som slår larm om allvarliga missförhållanden

I propositionen föreslås en ny lag om särskilt skydd mot repressalier för arbetstagare som slår larm om allvarliga missförhållanden. Arbetstagare som utsätts för en repressalie av sin arbetsgivare i strid med den lagen ska ha rätt till skadestånd. Även inhyrda som slår larm om allvarliga missförhållanden i inhyrarens verksamhet ska omfattas av repressalieskyddet..

Skånskan - 07 feb 17 kl. 18:16

Tolv barn flyttades efter larm om missförhållanden

HÖRBY Hörby kommun har med omedelbar verkan hävt det omstridda avtalet med Café Strandpärlan AB, som driver HVB-hemmet Strandpärlan på Ernst Ahlgrensgatan i Hörby. Barnen flyttades redan på tisdagen. ERWP.

Skånskan - 08 feb 17 kl. 21:04

Tolv barn flyttades efter larm om missförhållanden

HÖRBY Hörby kommun har med omedelbar verkan hävt det omstridda avtalet med Café Strandpärlan AB, som driver HVB-hemmet Strandpärlan på Ernst Ahlgrensgatan i Hörby. Barnen flyttades redan på tisdagen. ERWP.

BT - 15 dec 19 kl. 06:42

Allt fler utredningar om missförhållanden görs i Borås: ”Tar allt på största allvar”

Allt fler utredningar om missförhållanden görs inom äldrevården. Missförhållanden där äldre legat på golvet i flera dagar, hittats i avföring eller blivit bestulna är några ärenden som utretts under året. – Vi tar allt på största allvar, men den främsta ökningen beror på att vi blivit bättre på att anmäla, säger Maria Jonsson, vård- och äldreförvaltningens chef..

BT - 03 dec 13 kl. 10:54

Personal anmäler missförhållanden

Omsorgspersonal i Borås lex Sarah-anmäler tre missförhållanden. I oktober märkte personal att det saknades 100 kronor i en boendes kassa inom sociala omsorgsförvaltningen. Då hade personalen de två tidigare dagarna glömt räkna pengarna.

Nya Wermlands Tidningen - 14 jul 12 kl. 09:55

Fler anmäler missförhållanden i skolan

Under vårterminen fick skolinspektionen in 35 anmälningar om missförhållanden i värmländska skolor. I tolv fall rörde det misstankar om att elever utsatts för kränkande behandling..

Fler nyheter från NT

NT - 15 minuter sedan

Retroaktiv utdelning för Linköping

I höstas spelade Linköping ut Färjestad men föll ändå. I säsongens andra möte i Karlstad var det ombytta roller. Trots ett stort övertag för hemmalaget blev det bortaseger, 5–2.

NT - 15 minuter sedan

Pojke påkörd av buss utanför Uppsala

En 10-årig pojke på cykel har blivit påkörd av en buss i Björklinge norr om Uppsala. Olyckan skedde vid 18..

NT - 15 minuter sedan

Testet: Kan man spela tv-spel - och bli friskare?

Barnens tv-spelande hemma i soffan inspirerade. Genom en forskningsstudie vill nu professor Tiny Jaarsma minska stillasittande hos hjärtsviktspatienter med hjälp av tv-spel som kräver viss fysisk aktivitet..

NT - 15 minuter sedan

Säljer sitt livsverk och blir anställda i företaget

Zeina och Ilyas Bol säljer sitt livsverk – Alex städservice – till Henric Isaksson och Patrik Lundin från Motala och deras företag SSG facility services. De blir dock kvar i företaget som anställda..

NT - 30 minuter sedan

PODD: Morsing gästar tvåårsjubilerande podden

Från Köping. Men Lizethe Morsing hamnade ändå i Norrköping. Både som målvakt och målvaktstränare.

NT - 30 minuter sedan

Barcelonas smäll – Piqué knäskadad igen

Här är Barcelonas tunga skadesmäll. Mittbacksveteranen Gerard Piqué har blivit knäskadad, meddelar klubben..

NT - 45 minuter sedan

Lars Gullin-priset till Fredrik Lindborg

Jazzsaxofonisten Fredrik Lindborg får årets Lars Gullin-pris..

NT - 45 minuter sedan

Bahta tillbaka efter domen: Varit fruktansvärt

Meraf Bahta gör mästerskapscomeback efter dopningsavstängningen där hon även förlorade sitt EM-brons. Nu berättar löparstjärnan om den tuffa tiden och hur det är att bli förknippad med dopning. –När man inte tagit någonting, att då bli avstängd...

NT - 45 minuter sedan

Indisk ko hade 71 kilo skräp i magen

71 kilo. Så mycket plats, spikar och skräp hittade indiska veterinärer i magen på en påkörd ko..

NT - 45 minuter sedan

De får fint arkitekturpris – hyllas för sin parkmiljö

Det blev Nykvarnsholmen i Linköping som vann Östergötlands arkitekturpris för 2020. "Vi är stolta", säger Linda Moström, landskapsarkitekt på Linköpings kommun, och en av de inblandade i projektet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.