SR > Nyheter

Sunday, 28 February, 11:10

SR - 22 feb 21 kl. 17:01

EU riktar nya sanktioner mot RysslandEU:s finansministrar gav i dag klartecken till att rikta nya sanktioner mot Ryssland. Enligt nyhetsbyrån Reuters handlar det om sanktioner mot minst fyra högt uppsatta personer däribland riksåklagaren och chefen för nationalgardet. De nya sanktionerna är en konsekvens av fängslandet av den ryska oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj och polisens hantering av demonstrationer till stöd för honom..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Ryssland, Reuters, Aleksej Navalnyj

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU riktarnya , sanktionermot , Ryssland
DN - 26 dec 17 kl. 23:46

USA riktar sanktioner mot Nordkorea

USA inför sanktioner mot två nordkoreanska tjänstemän som ska ha lett utvecklingen av landets kärnvapenmissiler.  Ryssland har erbjudit sig att medla mellan Washington och Pyongyang..

SvD - 16 feb 12 kl. 20:04

USA riktar sanktioner mot Iran

USA har beslutat att införa sanktioner mot Irans underrättelse- och säkerhetsdepartement för dess misstänkta inblandning i Syrien..

DN - 15 nov 18 kl. 16:42

USA riktar sanktioner mot 17 misstänkta i mordet på Khashoggi

USA beslutade på torsdagseftermiddagen att rikta sanktioner mot 17 personer som man anser var inblandade i mordet på journalisten Jamal Khashoggi..

UNT - 28 jun 19 kl. 18:47

USA riktar sanktioner mot Maduros son

USA:s regering skruvar upp trycket ytterligare mot Venezuelas socialistregering genom att införa ekonomiska sanktioner mot president Nicolás Maduros 29-årige son..

DI - 28 jun 19 kl. 19:19

USA riktar sanktioner mot Maduros son

USA:s regering skruvar upp trycket ytterligare mot Venezuelas socialistregering genom att införa ekonomiska sanktioner mot president Nicolás Maduros 29-årige son..

GöteborgsPosten - 28 jun 19 kl. 23:19

USA riktar sanktioner mot Maduros son

USA:s regering skruvar upp trycket ytterligare mot Venezuelas socialistregering genom att införa ekonomiska sanktioner mot president Nicolás Maduros 29-årige son..

SR - 01 aug 19 kl. 06:21

USA riktar sanktioner mot Irans utrikesminister

USA inför sanktioner mot Irans utrikesminister Mohammed Javad Zarif..

YLE - 06 mar 14 kl. 11:46

"Sanktioner skulle avbryta den diplomatiska processen"

I dag möts EU-ländernas ledare i Bryssel för att diskutera möjliga sanktioner mot Ryssland. Samtidigt har Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa, OSSE, skickat militärobservatörer till Krim. Därför skulle sanktioner i det här skedet vara ett misstag.

Kristianstadsbladet - 03 sep 14 kl. 11:22

Kievs besked kan förhala sanktioner


Ukrainas meddelande om eldupphörsavtal i östra Ukraina kan få direkta konsekvenser för de nya EU-sanktioner mot Ryssland som håller på att utarbetas i Bryssel. Ett färdigt förslag väntas bli klart i dag för att eventuellt kunna beslutas om i övermorgon.Enligt planerna vill EU bland annat stoppa statsägda ryska företag från att låna pengar i EU och tills vidare förbjuda export till Ryssland av all utrustning som kan användas militärt.

BT - 03 sep 14 kl. 11:22

Kievs besked kan förhala sanktioner

Ukrainas meddelande om eldupphörsavtal i östra Ukraina kan få direkta konsekvenser för de nya EU-sanktioner mot Ryssland som håller på att utarbetas i Bryssel. Ett färdigt förslag väntas bli klart i dag för att eventuellt kunna beslutas om i övermorgon. Enligt planerna vill EU bland annat stoppa statsägda ryska företag från att låna pengar i EU och tills vidare förbjuda export till Ryssland av all utrustning som kan användas militärt.

Kristianstadsbladet - 26 jul 14 kl. 14:28

Rysk ilska efter EU-sanktioner

EU:s nya Rysslandsanktioner hotar internationellt säkerhetssamarbete, säger Ryssland efter att EU satt upp fler namn på sin lista och nått en principuppgörelse om ekonomiska sanktioner.
Ryssland har kallat EU:s och USA:s befintliga sanktioner för ineffektiva, kontraproduktiva och till skada för gemensamma intressen såsom terrorbekämpning."Den utökade sanktionslistan är ett direkt bevis på att EU-länderna har satt kurs mot att helt och hållet trappa ner samarbetet med Ryssland i frågor om internationell och regional säkerhet" löd ett uttalande från ryska UD på lördagen, rapporterar Reuters.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

”Fler riskerar att dö i väntan på organ”

Organdonationerna har minskat i landet under pandemin. Mest har de minskat från levande givare, en nedgång med 20 procent. Det rapporterar TV4 Nyheterna.

SR - 3 timmar sedan

Krama barnbarnen ok – men strikta regler gäller än

Folkhälsomyndigheten sa häromdagen att äldre som vaccinerat sig kan få krama barn och barnbarn. "Det låter ju väldigt härligt, men vi är inte riktigt där än", säger Elisabet Lann, kommunalråd med ansvar för äldreomsorgen i Göteborg. Smittskyddsansvariga och äldrepolitiker menar nu att det är viktigt att det hela inte går överstyr och att det sköts på ett säkert sätt.

SR - 4 timmar sedan

Johnson&Johnsons vaccin godkänt i USA

I USA har ytterligare ett coronavaccin godkänts. Det är bolaget Johnson&Johnsons som får ett så kallat nödgodkännande av myndigheten FDA. Därmed blir vaccinet det tredje coronavaccinet som får börja användas i USA.

SR - 4 timmar sedan

Våldsamt när militären slår ned protester mot juntan

Minst en person har dödats vid anti-junta demonstrationer i Myanmar. Militären använder nu allt mer våld för att stoppa protesterna mot juntan som tog makten vid en kupp i början av februari. "Vi måste fortsätt vara starka för att ta tillbaka vår demokrati" säger en kvinna som trotsar mötesförbudet i Yangon..

SR - 5 timmar sedan

Poliser och journalister kräver att Palmeutredningen återupptas

Palmeutredningen borde återupptas. Det skriver flera poliser, journalister och debattörer på DN Debatt idag, på 35-årsdagen av mordet. Anledningen är att det finns relevanta uppslag som inte utretts ordentligt och Skandiamannen gavs inte möjlighet att försvara sig mot utpekandet.

SR - 5 timmar sedan

Efter sju veckor med pandemilag – fortsatt trängsel

Trots att den nya tuffare pandemilagen infördes för sju veckor sedan är det fortfarande för mycket trängsel på många håll. Men trots tusentals kontroller har bara en enda verksamhet i hela landet fått föreläggande om vite. "De flesta verksamhetsansvariga sköter sig, men det är allmänheten som inte alltid följer restriktionerna", säger Anna Carlsson, nationell samordnare för arbetet med den nya lagen..

SR - 8 timmar sedan

Barnläkare: ”Vaccinera ungdomar för att bromsa pandemin”

Barn och unga bör vaccineras för att hindra allvarlig sjukdom och långtidscovid, enligt barnläkare som Ekot talat med. Risken är också att utbrott i yngre grupper kan öka mutationerna. Nu studeras vaccinernas effektivitet och säkerhet för unga mellan 12 och 17 år.

SR - 9 timmar sedan

Snabbtest ska få fart på engelska skolor

I England ska alla hushåll med skolbarn erbjudas två snabbtester för covid-19 per person i veckan. Det säger den brittiske hälsoministern. Att snabbtesta eleverna och deras familjer ska göra det möjligt att återuppta säker klassrumsundervisning.

SR - 13 timmar sedan

Eric Saade och The Mamas till mellofinal

I den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen gick finalplatserna till Eric Saade med låten Every Minute och The Mamas med låten In the middle. Till andra chansen gick Efraim Leo och Clara Klingenström..

SR - 15 timmar sedan

Varningen: ”Det spelar ingen roll hur tjock isen är”

De senaste dagarna har flera svåra isolyckor inträffat och nu varnar Issäkerhetsrådet människor från att ge sig ut på isarna. Isarna kan vara betydligt sämre än tidigare år vid samma tid. "Det spelar det ingen roll hur tjock isen är, den kan vara värmeskadad och då bär den inte ändå", säger Jan Insulander, projektledare vid Issäkerhetsrådet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.