UNT > Nyheter

Wednesday, 03 March, 10:23

UNT - 22 feb 21 kl. 16:54

När ska äldrevården ta hänsyn till de äldre?När den nya äldrevården ska utformas efter pandemin, är risken stor för att de äldre glöms bort..
Läs mer på UNT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: När ska äldrevårdenta , hänsyntill de , äldre
YLE - 16 mar 15 kl. 11:05

Hur fungerar äldrevården i din kommun?

Hurdan service kommer du att få när du blir äldre och inte längre klarar dig hemma? Kommer du att kunna räkna med någon service, när befolkningen föråldras samtidigt som den offentliga sektorn naggas i kanterna? Yle har gjort en kartläggning över äldrevården i alla kommuner, för att se om den motsvarar de krav som står skrivna i lagen om äldreomsorg.

SmålandsPosten - 12 jul 14 kl. 00:32

Sluta smutskasta äldrevården

Förhållandena i äldrevården engagerar allt fler. Samtidigt råder det oenighet kring hur det egentligen är ställt med vården för äldre i Sverige. Det finns dem som målar upp domedagslika bilder där våra åldringar får klara sig bäst de vill, där undermåliga boenden är legio och där vinstintresset smulat sönder mänskliga värden.

BT - 02 jun 13 kl. 13:49

C vill utveckla äldrevården i länet

En av vårdens största utmaningar är att utveckla ett omhändertagagande av äldre som ger ökad trygghet för patienten och dess anhöriga, skriver tre centerpartister som vill satsa på äldrevården i länet. Vid nästa fullmäktige ska vi besluta om budget för 2014 för Västra Götalandsregionen. Centerpartiet har presenterat sitt förslag till budget och vi betonar sjukvården för de äldre och sköraste patienterna, kollektivtrafiken samt en kraftfull och samlad satsning på IT.

HBL - 11 dec 13 kl. 19:58

Oppositionen oroar sig för äldrevården

300 miljoner euro mindre i äldrevården är ingen nedskärning, anser regeringspartierna. Enligt SDP:s Jouni Backman befrias de äldre från institutionsvården.Vårdplatser inom institutionsvården av äldre ska minskas med 300 miljoner euro.

News55 - 30 jan 17 kl. 16:52

Hbtq-personer riskerar att diskrimineras i äldrevården

Hur kunde det vara att som hbtq-person växa upp i en tid när din könsidentitet klassades som ett sjukdomstillstånd? Anna Siverskog har intervjuat hbtq-personer i en avhandling som bland annat belyser hur det är att åldras som sådan i Sverige idag, det rapporterar tidningen Corren. – De har ofta tuffa och våldsamma erfarenheter och har förlorat mycket.

News55 - 01 okt 15 kl. 07:19

Överläkaren: ”Bristen på vårdplatser fortsätter döda patienter inom äldrevården.”

I somras slog professorn och överläkaren Yngve Gustafson larm på News55 om att bristen på vårdplatser dödar patienter inom äldrevården. Nu säger Gustafson till News55 att läget blivit ännu allvarligare. –I Västerbottens län planerar man att dra ner 80 vårdplatser från en nivå med redan mycket överbeläggningar.

Alliansfritt Sverige - 13 maj 14 kl. 15:22

Trots allvarliga missförhållanden är äldrevården bättre efter privatisering enligt M:s Henrik Ripa

SVT:s Västnytt avslöjade nyligen att hemtjänstföretaget Care Together, före detta Jakobsdal, misskötts sitt uppdrag grovt. Istället för att besöka de äldre som har rätt till vård och omsorg har företaget lämnat dem ensamma. Det resulterade i äldre inte fick mat och insulin.

YLE - 15 jul 14 kl. 05:26

Äldrevården i Raseborg prickas

Äldrevården i Raseborg har en hel del bristfälligheter anser Regionförvaltningsverket i södra Finland som prickar staden. Staden får bland annat en anmärkning för att man gett service åt invånarna på olika grunder - något som står i strid med grundlagen. I bakgrunden finns en utdragen tvist mellan staden och Arto Tuominen, som tagit strid för sina föräldrars vård.

Cornucopia - 28 feb 17 kl. 21:13

Komplettering om sjukhusbäddar - psykiatrireformen och äldrevården

Några korta kompletteringar kring antalet minskade sjukhusbäddar. Till modernisering och effektivisering av medicin och kirurgi, så kommer även psykiatrireformen och äldrevårdsreformerna, som minskat antalet sjukhusbäddar rejält. Det betyder inte att dessa inte får vård.

YLE - 05 sep 17 kl. 05:01

Kimitoön: Beslut om äldrevården på is

Kimitoöns kommunfullmäktige ville inte besluta enligt kommunstyrelsens förslag och slopa den omdebatterade behovsutredningen och fastighetsplanen för Kimitoöns omsorg. I stället beslöt man lägga planen på is och återkomma till den när man vet mera om vårdreformen och vad konsulterna kommit till. Om några veckor väntas konsulternas rapporter och i november torde regeringens nya förslag gällande vårdreformen komma.

Skånskan - 09 mar 16 kl. 16:05

Föreningar slåss för äldrevården

LIMHAMN Kommunen har tappat intresset för äldrevården.
Det skriver representanter för två anhörigföreningar i ett brev till kommunstyrelsens ordförande och passar på att kräva att Trygghetshotellet i Limhamn får vara kvar.Äldreomsorgen i Malmö har förändrats till det sämre, kommunen har släppt greppet över vården och tycker tyvärr det är okej.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.