Dalarnas tidningar > Nyheter

Tuesday, 09 March, 08:05

Dalarnas tidningar - 22 feb 21 kl. 16:44

Nya lokaler i Mora för Barn - och ungdomspsykiatrin för 54 miljoner: "Vi är jätteglada"Barn- och ungdomspsykiatrin, BUP i Mora får nya lokaler i det nya vårdblock, som planeras vid....
Läs mer på Dalarnas tidningar
Läs mer om:
Mora, Barn, BUP

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya lokaleri , Moraför , Barnoch , ungdomspsykiatrinför , 54 miljoner Vi är jätteglada
YLE - 07 sep 16 kl. 09:43

Allt fler barn och unga får psykvård i Helsingfors

Barnpsykiatrin i Helsingfors hade 16 procent fler patienter 2015 än året innan. Inom ungdomspsykiatrin ökade patienterna med omkring tio procent. Bland de svenskspråkiga barnen ökade antalet patienter med nästan 60 procent.

Helsingborgs Dagblad - 02 jan 13 kl. 21:46

BUP till nya och bättre lokaler

Just nu håller BUP Helsingborg, Barn- och ungdomspsykiatrin, på att flytta till nya lokaler. Verksamheten flyttar från GA-torg till Hantverkargatan 10.? Flytten innebär ingen förändring av verksamheten, utan den blir densamma.

Västerbottens Folkblad - 17 jun 14 kl. 14:33

Landstinget utreder inte vårdval inom barn- och ungdomspsykiatrin

Landstinget kommer inte att utreda införande av vårdval med privata aktörer inom barn- och ungdomspsykiatrin. Avslaget från den politiska majoriteten föregicks av en het ideologisk debatt i landstingsfullmäktige på tisdagen. Bakgrunden till förslaget i form av en alliansmotion är de långa köerna till barn- och ungdomspsykiatrin inom landstinget i Västerbotten.

YLE - 22 aug 17 kl. 12:25

Antalet barn som vägrar gå till skolan håller på att öka

Ett barn som vägrar eller inte kan gå till eller vistas i skolan kan lida av olika problem. Det kan handla om svår ångest eller om annan problematik som resulterar i att man inte klarar av att gå i skolan. Bland andra Mannerheims barnskyddsförbund varnar för den här formen av problematik eftersom skolfrånvaro i ett barns liv betyder en väldigt stor ökad risk för utslagning eller marginalisering.

Nyan - 20 aug 15 kl. 08:00

Ökning av komplexa fall på barn- och ungdomspsykiatrin

Antalet barn och unga som söker hjälp för psykiska problem har ökat kraftigt. Barn-och ungdomspsykiatrin efterlyser fler resurser, men också förebyggande åtgärder. – Rent generellt får vi in mer komplicerade fall och komplexa problem.

Skånskan - 14 maj 18 kl. 17:14

Aggressivt barn nekades diagnos

ystad Barn- och ungdomspsykiatrin uppvisade brister i bedömning och underlag för beslut om vårdinsatser för ett barn med psykiska svårigheter.
Det anser Inspektionen för vård och omsorg (IVO) efter en anmälan.Det var på våren 2015 som en förälder till ett barn tog kontakt med en psykolog för bedömning, eftersom barnet hade svårigheter både i skolan och i hemmet.

Dalarnas tidningar - 1 timme sedan

Hermodssons SHL-planer – så vill han bygga Mora: "Har haft ett extremt ungt lag"

Mora IK beskrevs inför säsongen som en outsider. Ett ungt lagbygge som kunde bli flipp eller....

DalaDemokraten - 1 timme sedan

Hermodssons SHL-planer – så vill han bygga Mora: "Har haft ett extremt ungt lag"

Mora IK beskrevs inför säsongen som en outsider. Ett ungt lagbygge som kunde bli flipp eller....

Regeringen - 19 apr 18 kl. 10:05

Stärkt traumakompetens i barn- och ungdomspsykiatrin

Det finns ett samband mellan traumatiska händelser och utvecklandet av psykisk ohälsa hos barn och unga. Regeringen har nu gett Linköpings universitet i uppdrag att utveckla kompetensen inom traumavård för personal i barn- och ungdomspsykiatrin..

Blekinge Läns tidning - 01 jul 19 kl. 07:43

Långa kötider på barn- och ungdomspsykiatrin

I Blekinge får nästan var tredje barn och ungdom vänta längre än 30 dagar på sin första bedömning hos Barn- och ungdomspsykiatrin. .

Barometern - 29 aug 19 kl. 06:00

Långa kötider hos barn- och ungdomspsykiatrin

Barn och ungdomar tvingas till långa väntetider för att få komma till BUP, menar regionpolitikern Jimmy Loord (KD). I en motion föreslår han därför att barn- och ungdomspsykiatrin lyfts in i vårdvalet i Kalmar län - något som skulle öppna för privata vårdaktörer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.