Världen Idag > Nyheter

Saturday, 06 March, 06:32

Världen Idag - 22 feb 21 kl. 16:30

Partier driver på för tredje juridiskt könFlera riksdagspartier pressar nu regeringen att utreda ett tredje juridiskt kön i folkbokföringen. Frågan har diskuterats i flera år och enligt en statlig utredning skulle ett sådant beslut innebära att könsneutrala personnummer införs för alla..
Läs mer på Världen Idag

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Partier, driverpå för tredje , juridiskt, kön
SR - 05 maj 19 kl. 15:40

Partier svarar på Säpos kritik

Säkerhetspolisen Säpos säger Nej till förslaget om en europeisk åklagarmyndighet som driver terroristmål, ett förslag flera svenska partier driver..

DalaDemokraten - 17 mar 17 kl. 06:00

Två partier vill prova sex timmars arbetsdag i Avesta "Kommunen blir mer attraktiv"

I Hedemora ska sex timmars arbetsdag testas inom hemtjänsten. Även i Avesta ökar intresset. Två partier driver frågan och har skrivit motioner till fullmäktige..

Dalarnas tidningar - 17 mar 17 kl. 06:00

Två partier vill prova sex timmars arbetsdag i Avesta "Kommunen blir mer attraktiv"

I Hedemora ska sex timmars arbetsdag testas inom hemtjänsten. Även i Avesta ökar intresset. Två partier driver frågan och har skrivit motioner till fullmäktige..

P3 - 23 jun 14 kl. 15:23

RFSL: Inför ett tredje juridiskt kön

Bara två partier i riksdagen kan tänka sig att införa ett tredje juridiskt kön. RFSL driver frågan och hoppas på förändring, men medger att det kan finnas vissa problem..

YLE - 26 okt 16 kl. 10:07

De tre stora började diskutera Helsingfors budget - mindre partier lämnades utanför

Förslaget att bygga i Centralparken och på Malms flygplats ser ut att bli höstens politiska thriller i Helsingforspolitiken. Nu ryktas det att de partier som inte understöder generalplanen inte heller får delta i stadens budgetförhandlingar. På måndag kväll efter stadsstyrelsens möte diskuterade Samlingspartiet, De gröna och Socialdemokraterna vem som ska delta i budgetförhandlingarna.

BT - 01 jul 14 kl. 10:19

SD i Borås: "Vi driver fler frågor än invandring"

Vår reporter Jan Lindsten intervjuar varje dag en företrädare från det parti som står i centrum för dagen med kopplingar till Sjuhärad eller Västra Götaland. I dag har turen kommit till Sverigedemokraterna och boråsaren Johan Östlund. Idag måste Jimmie Åkesson visa bredden i Sverigedemokraternas politik och att man driver fler frågor än minskad invandring.

SR - 31 jul 14 kl. 11:25

Fler partier vill ha tredje kön

Allt fler partier vill införa ett tredje juridiskt kön. Nu vill både FP och S utreda frågan..

Kristianstadsbladet - 11 aug 14 kl. 07:47

Det som driver IPCC

FN:s klimatpanel skapades 1988 med uppgift att fastställa mänsklig påverkan på klimatet. Den fick namnet ”the Intergovernmental Panel on Climate Change” IPCC. “Intergovernmental” betyder “mellanstatlig” vilket gör den så politisk som något kan bli.

Supermiljöbloggen - 14 nov 14 kl. 13:27

Jaktfrågorna politikerna driver i riksdagen

Jakt är en ständigt aktuell debatt och åsikterna går isär, men vad driver politikerna för jaktpolitik när filmkamerorna inte rullar?  Djurens Rätt har gjort en gedigen sammanställning av riksdagspartiernas motioner om jakt. Under den allmänna motionstiden har alla partier möjlighet att motionera om olika förslag som de vill driva i riksdagen.

Sydsvenskan - 20 aug 11 kl. 07:00

Fem av nio partier vill ha hemlagat

Fem av nio partier i Lunds kommunfullmäktige vill att kommunen ska laga maten själv.
Moderaterna, Miljöpartiet, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna är de som håller dörren öppen för privata entreprenörer. Det finns inga planer på ett nytt centralkök för att laga mat till äldreomsorgen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.