SR > Nyheter

Friday, 26 February, 04:43

SR - 22 feb 21 kl. 16:18

Säpo om industrispionaget: ”Mycket allvarligt brott”En 47-årig man från Göteborg åtalas misstänkt för att ha spionerat på fordonstillverkarna Scania och Volvo Cars på uppdrag av Ryssland och då sålt vidare hemlig information. ”Det är ju ett mycket, mycket allvarligt brott. För det här är riktat mot Sverige och oss alla då”, säger Daniel Stenling, chef för kontraspionage vid Säkerhetspolisen. Scania uppger för Ekot att mannen jobbade där när han greps för två år sedan, att gripandet skedde efter ett samarbete mellan företagets säkerhetsavdelning och Säpo och att Scania sedan har fått säkerställa att den information som lämnats vidare inte kan användas av tredje part. Nu finns det inget värde på materialet på piratmarknaden, enligt företaget..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Göteborg, Scania, Volvo Cars, Ryssland, Sverige, Daniel Stenling, Säkerhetspolisen, Ekot, Säpo

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Säpoom , industrispionagetMycket , allvarligt, brott
Skånskan - 01 mar 19 kl. 22:18

Misstänkt allvarligt brott på Gamla Väster

Ett misstänkt allvarligt brott ägde under fredagskvällen rum på Tegelbruksgatan i Malmö.Polisens ledningscentral fick på fredagskvällen in ett samtal om att något inträffat på Tegelbruksgatan på Gamla Väster i Malmö. Flera polispatruller skickades till platsen för kontroll.

Sydsvenskan - 18 jun 19 kl. 15:26

Allvarligt brott i Strängnäs

En person har skadats allvarligt i Strängnäs. Polisen uppger att ett allvarligt brott har begåtts, men är förtegen om detaljerna. – Vi har spärrat av platsen.

Helsingborgs Dagblad - 18 jun 19 kl. 15:26

Allvarligt brott i Strängnäs

En person har skadats allvarligt i Strängnäs. Polisen uppger att ett allvarligt brott har begåtts, men är förtegen om detaljerna. – Vi har spärrat av platsen.

Expressen - 18 jun 19 kl. 17:13

Allvarligt brott i Strängnäs – en gripen

En person har skadats allvarligt i Strängnäs. Polisen uppger att ett allvarligt brott har begåtts, men är förtegen om detaljerna..

NT - 08 maj 12 kl. 15:16

Gripna kan ha förberett allvarligt brott

Männen som greps på Unö i går kan ha förberett ett allvarligt brott. Polisen kan nu med hjälp av räddningstjänsten komma att inleda dykningar i sjön Stora Rängen..

Västerbottens Folkblad - 21 okt 12 kl. 00:28

Polisen misstänker ?allvarligt brott?

Polisen misstänker att ?ett allvarligt brott? har begåtts på Ålidhöjd i Umeå under lördagskvällen.

SR - 15 dec 15 kl. 16:34

FN-rapport: Iranskt missiltest var allvarligt brott

Det kontroversiella missiltest som Iran genomförde i oktober var ett allvarligt brott mot de sanktionsregler som gäller för landet. Det framgår av en hemligstämplad rapport till FN:s säkerhetsråd som nyhetsbyrån Reuters tagit del av..

Nya Wermlands Tidningen - 29 apr 17 kl. 06:00

Våldtäkt är alltid ett allvarligt brott

Än en gång signalerar domstolar att våldtäkt inte är något allvarligt brott..

Expressen - 18 jul 17 kl. 12:28

"Ett allvarligt brott, det är förnedrande"

Cristiano Ronaldo fick tvillingar med hjälp av en surrogatmoder.Nu får han kritik från läkaren Gentil Martins. – Det är ett allvarligt brott, säger Martins enligt Daily Mail.

Expressen - 18 sep 17 kl. 17:16

Ågren svarar igen: Inget allvarligt brott

Besluten bakom IT-skandalen på Transportstyrelsen var inte ett allvarligt brott.Det menar sparkade generaldirektören Maria Ågren som i ett nytt yttrande än en gång svarar på regeringens kritik..

Expressen - 16 nov 17 kl. 16:50

JUST NU: Grönområde avspärrat – polisen misstänker allvarligt brott

Vid 13-tiden på torsdagen larmades polisen till ett område i nordöstra Malmö. Man har nu spärrat av ett större grönområde intill ett bostadsområde.– Vi har gjort en avspärrning där med anledning av misstanke om ett allvarligt brott, säger Åsa Emanuelsson på polisens ledningscentral.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Skrivfel orsak till att IP-adresser skickades till Google

Nya uppgifter i Ekots granskning av offentliga webbplatser som skickat IP-adresser till Google visar att ett fyrtiotal av de kommuner och myndigheter som ingår i granskningen skickat uppgifterna om besökarna till företaget av misstag. Det är på grund av ett skrivfel som vissa av webbplatserna tillåtit nätjätten att spara besökarnas IP-adresser, information som enligt EU-domstolen är att betrakta som personuppgifter..

SR - 1 timme sedan

Regionföreträdare: Dålig samordning kring vaccinering

Arbetet med Sveriges coronavaccinering riskerar att vara onödigt ineffektivt på grund av bristande samordning, enligt centrala representanter från landets regioner. Flera beskriver läget som att regionerna arbetar var för sig ”med att uppfinna hjulet”. När Ekot är i kontakt med regionerna visar det sig att flera sitter med samma problem, kring exempelvis logistik, utan att känna till varandras lösningar..

SR - 6 timmar sedan

Nederländerna klassar Kinas behandling av uigurer som folkmord

Nederländernas parlament har röstat för att klassa Kinas behandlingar av uigurer i Xinjiang-regionen som folkmord. Nederländerna är det första land i Europa där ett sådant förslag röstas igenom, och beslutet togs efter rapporter om övergrepp, steriliseringar, tvångsarbete och förföljelse av den muslimska folkgruppen i Kina. Hör Ekots kinakommentator Hanna Sahlberg om utvecklingen som möter motstånd i Peking..

SR - 8 timmar sedan

Astrachefen hoppas kunna leverera utlovade doser till EU

Cheferna för de stora vaccintillverkarna frågades ut i EU-parlamentet i Bryssel tidigare ikväll om hur produktionen av vaccin ska kunna utökas. ”Vi jobbar 24 timmar om dygnet för att skala upp tillverkningen och jag tror att vi kan leverera utlovade doser redan under nästa kvartal” sa Astra Zenecas VD Pascal Soriot bland annat. Det kom som något av kalldusch för många EU-länder när Astra Zeneca i januari meddelade att man drar ned på leveranserna till EU med 60 procent på grund av problem hos företagets underleverantör i Belgien..

SR - 8 timmar sedan

Fler domar för mutbrott riktade mot myndighetspersoner

Bland de 26 personer som dömdes för mutbrott 2020, har antalet fall där myndighetsutövare är inblandade ökat. Det gäller bland annat mutförsök vid körkortsprov och i försök att påskynda processer vid statliga myndigheter. Vid en uppstart efter Corona är det angeläget att fundera över vilka korruptionsrisker som kan uppstå, säger Hayaat Ibrahim, tillförordnad generalsekreterare vid Institutet mot Mutor..

SR - 9 timmar sedan

MUST utesluter inte väpnat angrepp: ”Det är hot mot hela samhället”

Hotbilden mot Sverige har blivit mer komplex och väpnat angrepp kan inte uteslutas. En försvagad internationell ordning, med en utveckling mot mer hårdhänt maktpolitik har förstärkts och det innebär en förhöjd risk för Sverige. Det skriver MUST den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten i sin årsöversikt som presenterades under torsdagen..

SR - 10 timmar sedan

Armeniens ledare vill förhandla – möts av ilska

Den politiska krisen i Armenien fördjupas, oppositionspartier och militär kräver att premiärministern avgår. Idag ställde också höga militärer ett sånt krav till premiärminister och regering. Men premiärministern Nikol Pasjinian kallar det försök till militärkupp och manar oppositionen till samtal istället..

SR - 10 timmar sedan

Andreas Liljeheden: ”Stor frustration hos ledamöterna på mötet”

EU:s stats- och regeringschefer har samlats digitalt för ett två dagars toppmöte som främst kommer att handla om corona och vaccinationer – detta inför hotet om en tredje våg. Krav på uppskalning av produktion av vaccin och ökade leveranser. Hör Ekots korrespondent i Bryssel Andreas Liljeheden berätta om en stor frustration på mötet över att det går för långsamt..

SR - 11 timmar sedan

Riksdagsmajoritet för att ge mer pengar till äldreomsorgen

SD ställer sig bakom förslaget från M, KD och V om 4,35 miljarder kronor extra i år till äldreomsorgen som ska finansieras med att staten ökar upplåningen. Hälften ska gå till att minska antalet timanställda. "Det är uppenbart att de inte har ett långsiktigt helhetsprogram och då skapar man ju heller inte de förutsättningar som är nödvändiga", säger finansminister Magdalena Andersson..

SR - 11 timmar sedan

Kritik mot kommuner som delar personuppgifter: ”Ett misslyckande”

Det kommer nu kritik mot svenska myndigheter och kommuner efter Ekots rapportering om att de delar personuppgifter utan besökarnas samtycke. Flera kommuner och myndigheter medger att de inte känt till problemet. "Jag tror inte man är fullt medveten om hur mycket information som lämnas till Google", säger Peter Michanek, talesperson för Föreningen för Digitala Fri- och Rättigheter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.