GT > Nyheter

Wednesday, 03 March, 05:44

GT - 22 feb 21 kl. 16:15

Kontraspionagechefen: ”Är alltid pågående”Under flera år övervakades den ryske underrättelseofficerens hemliga möten med en av svensk fordonsindustris konsulter.I februari 2019 slog Säpo till mot de båda männen då de möttes på en restaurang i Stockholm – enligt åklagaren för att mot betalning utbyta företagshemligheter från Volvo och Scania. – Det här är inte en diffus framtid vi pratar om, utan den här verksamheten är något som sker här och nu, säger Daniel Stenling, chef för Säkerhetspolisens kontraspionage..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Säpo, Stockholm, Volvo, Scania, Daniel Stenling, Säkerhetspolisens

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KontraspionagechefenÄr , alltid, pågående
YLE - 10 maj 15 kl. 09:00

Gör det bästa av vardagen som ensamstående mamma!

Grattis! Du som väntar barn. Yle bad sex stycken ensamstående föräldrar berätta om sin vardag och ge tips om hur du får ut det mesta av att vara ensamstående mamma så här morsdagen till ära.

YLE - 30 jun 17 kl. 09:30

Ellen blev ensamstående vid 20 års ålder

Wilda vände upp och ner på Ellens värld - Ibland när det är jättetungt lägger jag mig ner på golvet och gråter. Men så inser jag att ingen kommer och plockar upp mig härifrån. När Ellen Kackur får veta att hon är gravid står hon inne på toaletten på sin arbetsplats.

Kristianstadsbladet - 26 feb 13 kl. 14:48

Hälsning från ett utdöende yrke

Foto: Agnes Wikmark
Kritikerns roll är att bjuda in till ett offentligt samtal, där alla är välkomna. I vår tid tystnar alltmer såväl kritikern, som detta öppna samtal. Kvar återstår personligt tyckande och listor.

Cornucopia - 15 jul 16 kl. 10:52

Redaktionell linje angående terrordåd

Angående terrordådet i Nice, kan det vara bra att formulera ner min informella redaktionella linje jag har angående terrordåd här på redaktionen.
Malmöpiketens Sandkatt. Numera överförd till polisens bombgrupp pga anledningar.

Cornucopia - 16 maj 15 kl. 11:49

Ådalsmyten: Svensk militär har alltid fått sättas in mot civilbefolkningen

Vänstern har länge fört fram myten att Ådalenhändelserna ledde till att svensk militär förbjöds att användas mot civilbefolkningen. Men svensk militär har alltid fått användas mot civila och det blev först någon reglering av detta år 2006.

Praxis har sedan Bo Widerbergs skröna Ådalen 31, som släpptes på bio 1969, dock varit att man ska visa återhållsamhet.

YLE - 08 mar 16 kl. 04:45

Kriminalrättsexpert om Aarnio-fallet: Staten är inte alltid god

I dag inleds slutpläderingen i det uppmärksammade målet mot förra narkotikapolischefen Jari Aarnio. Ingen vet om Aarnio är skyldig eller oskyldig. Men det kan vara bra för medborgarna att veta att staten inte alltid är god, konstaterar juridikprofessorn Johan Boucht.

BT - 25 sep 12 kl. 07:18

"Burhöns bättre än frigående" - äggproducent vill avliva myt

Konsumenterna föredrar ägg från frigående hönor, enligt en undersökning från Sifo. Men äggproducenten Mats Andreasson vill avliva myten att höns som strövar fritt har det bättre än burhöns.
?

HBL - 01 jul 13 kl. 06:18

Ingen utomstående övervakar arméns signalspaning

Försvarsmaktens elektroniska signalspaning övervakas inte av någon utomstående myndighet. Inom försvaret är det Signalprovanstalten som utövar signalspaning. Dess verksamhet har förklarats hemlig.

BT - 05 jan 15 kl. 21:27

Polisen: "Säkerheten kommer självklart alltid i första hand"

Säkerheten kommer alltid i första hand – och det är inte alltid enkelt att avgöra hur man ska agera vid ett förföljande av flyende fordon. Det menar Mats Berndtzon, biträdande chef vid trafikpolisen i Göteborg med Sjuhärad som ansvarsområde, och konstaterar samtidigt att omständigheterna avgör polisens arbetsmetoder. – Säkerheten kommer självklart alltid i första hand, och om omständigheterna är sådana att polisens förföljande kan ske på ett säkert sätt är det den metoden man väljer att använda.

YLE - 24 apr 16 kl. 19:12

"Illamående unga borde fångas upp på samma ställe"

Ungas psykiska hälsa är en högaktuell folkhälsofråga. Samtidigt som majoriteten av finländska unga mår bra är psykisk ohälsa det vanligaste hälsoproblemet bland skolelever och studerande. Enligt FN drabbas årligen var femte av världens 14-24-åringar av psykisk ohälsa.

Kristianstadsbladet - 18 mar 13 kl. 09:47

"Pappa har alltid drömt om att vi skulle bli bäst"

Foto: Lasse Ottosson
Bröderna Jesper och Jonas Plato motsvarade alla förväntningar och brottade hem guldmedaljerna i helgens junior-SM. En bragd som inte bara hade sportsligt värde ? utan som för bröderna också blev en revansch på livet.

Fler nyheter från GT

GT - 1 timme sedan

Kåmark, 51, har fått barn igen – 28 år efter första

GÖTEBORG. För 28 år sedan blev han pappa för första gången.Nu har Pontus Kåmark, 51, fått sitt tredje barn.

GT - 1 timme sedan

Försvarsmaktens svar på övningskritiken i skärgården

Försvarsmakten har fått kritik för ökningen av militära övningar i Göteborgs södra skärgård.Nu medger försvaret att informationen hade kunnat skötas på ett annat sätt.– Vi kunder ha varit bättre, rent pedagogisk, säger överste Peter Fredriksson enligt GP..

GT - 7 timmar sedan

”Vi får vrida och vända på varje sten”

MALMÖ/GÖTEBORG. Frölunda är inne i sin djupaste formsvacka på flera år.Med sex matcher kvar av grundserien hänger kvartsfinalplatsen på en skör tråd.

GT - 10 timmar sedan

Max Fribergs utbrott: ”Frustration i Frölunda”

Frölunda fick chansen att spela powerplay i fyra minuter, men utan resultat.Det fick Max Friberg att bli vansinnig i båset.Kort därefter tog Malmö ledningen genom Emil Sylvegård..

GT - 13 timmar sedan

Dansaren ersätter Linda Fyrebo i Morrongänget

I december valde Linda Fyrebo att sluta som radiopratare för ”Morrongänget” efter 20 år. Sedan dess har programmet varit på jakt efter en ersättare – och nu är det bestämt att det blir Annika Sjöö.– Jag har faktiskt haft den här drömmen i många år, att jag velat bli en del av Morrongänget och nu blev det verkligt, säger Annika Sjöö..

GT - 17 timmar sedan

Smittan ökar stort i Västra Götaland

Coronasmittan har tagit fart igen i Västra Götaland.Under förra veckan konstaterades 5 964 nya fall – en ökning med 25 procent..

GT - 21 timmar sedan

Personbil har voltat av vägen

På tisdagsmorgonen har en personbil kört av vägen och voltat i Lindome, uppger polisen. Polis, räddningstjänst och ambulans är på plats. Föraren av personbilen ska ha smärtor i rygg och nacke.

GT - 21 timmar sedan

Marie skrev barnen hos sin exman – kan dömas för brott

Över hälften av alla som har åtalats för folkbokföringsbrott sedan lagskärpningen 2018, är göteborgare.Men långt ifrån alla kan räknas till den grupp som lagstiftaren ville komma åt – bidragsfuskarna. – Jag har inte medvetet gjort något brottsligt.

GT - 22 timmar sedan

Ännu en länk har spridits – fler har fått före i kön

Fler personer har kunnat gå före i kön för att vaccinera sig mot covid-19, det är för att ytterligare en bokningslänk som är till för prioriterad personal har spridits, uppger Ekot.Det har bland annat hänt i Alingsås, men det är oklart exakt hur många personer det handlar om..

GT - 23 timmar sedan

Håller göteborgarna avstånd i matbutiken?

Den senaste tiden har det införts striktare rekommendationer i Västra Götaland för att begränsa smittspridningen – där ingår bland annat att undvika trängsel och att bära munskydd i kollektivtrafiken.Men går det att hålla avstånd om man verkligen försöker? Tar andra människor hänsyn?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.