Dalarnas tidningar > Nyheter

Wednesday, 03 March, 10:10

Dalarnas tidningar - 22 feb 21 kl. 16:12

”Allvarlig djurmisshandel”: Här jagas rådjuren med skoter – väcker starka reaktionerEtt filmklipp på flera snöskotrar som i full fart jagar två rådjur över en frusen sjö har väckt....
Läs mer på Dalarnas tidningar

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allvarlig, djurmisshandelHär , jagas, rådjurenmed , skoter, väcker, starka reaktioner
Västerbottens Folkblad - 08 aug 16 kl. 09:43

Fick inte nog med mat – man åtalas för djurmisshandel

En man i Åsele kommun åtalas för djurmisshandel på tre hundar. Bland annat ska han inte ha gett dem nog med mat, vilket ska ha orsakat lidande för djuren. Djurmisshandeln misstänks ha pågått under 2015.

Skånskan - 09 jul 18 kl. 10:38

Allvarlig kris i Sverige om inte regnet kommer

Sverige Om det inte börjar regna ordentligt i Sverige inom kort så står Sveriges lantbrukare inför en allvarlig kris.
Det meddelade Lantbrukarnas riksförbunds ordförande Palle Borgström vid en presskonferens på måndagen.Den omfattande torkan gör läget akut för svenska lantbrukare.

Kristianstadsbladet - 09 okt 14 kl. 22:43

Tvångsslakt efter djurmisshandel


Under en inspektion hos en bonde i Nordmalings kommun hittades 60 döda djurkroppar i olika stadier av förruttnelse och många vanvårdade djur i behov av vård. 200 djur omhändertogs, varav merparten fick skickas direkt till slakt, enligt Västerbottens-Kuriren på nätet.Från kontrollanternas rapport framgår det att bristerna i djurhållningen hade lett till mycket lidande för många djur under lång tid utan att några åtgärder genomförts.

BT - 09 okt 14 kl. 22:43

Tvångsslakt efter djurmisshandel

Under en inspektion hos en bonde i Nordmalings kommun hittades 60 döda djurkroppar i olika stadier av förruttnelse och många vanvårdade djur i behov av vård. 200 djur omhändertogs, varav merparten fick skickas direkt till slakt, enligt Västerbottens-Kuriren på nätet. Från kontrollanternas rapport framgår det att bristerna i djurhållningen hade lett till mycket lidande för många djur under lång tid utan att några åtgärder genomförts.

Expressen - 29 nov 17 kl. 19:59

Troféjakt och klimatförändringar – en farlig kombination för djuren

Elefanter, lejon och antiloper – tre djur som inte sällan jagas för nöjes skull. Troféjakt ifrågasätts ofta, men det är inte enbart själva jakten som kan ställa till problem för djuren. En ny studie pekar mot att flera arter i framtiden kan komma att utrotas, då djuren som skjuts ofta är de som bäst hade anpassat sig till klimatförändringar.

YLE - 09 aug 18 kl. 17:39

Hus för omhändertagna hundar utgör allvarlig hälsorisk för personalen och djuren – verksamheten fortsätter tills vidare

Helsingfors djurskyddsförenings (HESY) hus för omhändertagna och hemlösa hundar är i så dåligt skick att det utgör en allvarlig hälsorisk för de anställda och djuren. Föreningen funderar nu på att stänga huset och hitta en tillfällig lösning tills man köpt ett nytt djurskyddscenter. Dessutom inleds samarbetsförhandlingar..

YA - 06 jul 18 kl. 10:53

C vill hjälpa djuren i torkan

Det varma och torra sommarvädret har orsakat torka och problem för många djurägare. Följden blir allvarlig brist på foder och halm. Centerpartiet vill hjälpa djuren i torkan..

Helsingborgs Dagblad - 03 maj 13 kl. 01:36

Rådjur jagas på kyrkogård

Rådjuren har blivit ett gissel för kyrkogården vid Mikaelikyrkan i Arvika. De betar av gravplatserna. Nu ska de skjutas.

Kristianstadsbladet - 12 dec 13 kl. 08:00

Rådjur jagas med luftgevär i Åhus

Foto: Jan Lindell
Kommunjägaren Jan Lindell skickades till en olycksplats i Åhus för att ta hand om ett påkört rådjur. I det döda djuret satt två luftgevärskulor. ”Vi jägare har en klar uppfattning – detta är djurplågeri”, säger han.

YLE - 21 nov 14 kl. 10:30

Mårdhundar jagas i Karleby

Mårdhundarna har ökat ordentligt i antal i Karleby. Därför planerar jaktföreningarna en gemensam jakt för att minska på djuren. Mårdhundarna har setts bland annat i Halkokari och på Tullbacken.

Helsingborgs Dagblad - 26 maj 15 kl. 08:39

Nalle jagas bort med gummikulor

Nu vaknar björnarna ur vintersömnen. De är hungriga, men först när marken blir ordentligt grön finns det gott om mat — och därför söker sig nalle ibland till tätorternas matluktande sopkärl.Finlands viltcentral testar sedan några år olika apparater som med hjälp av tryckluft skjuter gummikulor på djuren.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.