Aftonbladet > Nyheter

Saturday, 06 March, 16:02

Aftonbladet - 22 feb 21 kl. 15:54

Här är NASAs bilder som visar klimatförändringarna▸ Hela städer kan hamna under vatten - så påverkar den globala uppvärmningen Sverige och jorden..
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
NASAs, Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är NASAs, bildersom visar , klimatförändringarna
Supermiljöbloggen - 24 okt 18 kl. 19:03

Nina Wormbs: ”Vårt fossilbaserade välstånd är orsaken till klimatförändringarna”

Vilka lösningar på miljöproblemen kan kulturtänkarna ge? I tredje delen av vår serie om humanioras lösningar intervjuar vår kulturredaktör teknikhistorikern Nina Wormbs. Bland de mest spännande och nytänkande forskningsmiljöer i Sverige, är Enviromental humanities laboratory på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH i) i Stockholm en av de främsta.

Cornucopia - 01 aug 18 kl. 10:40

Klimatförändringarna och samfälligheternas tragedi

De globala CO2-utsläppen och klimatförändringarna är ett utfall av samfälligheternas tragedi (eng tragedy of the commons). I praktiken innebär det att inget Sverige gör kommer stoppa klimatförändringar eller minska de faktiska utsläppen. Däremot kommer vi skada oss själva  samt landets ekonomi och snarare bidra till snabbare ökningar av utsläppen med rådande politik.

Supermiljöbloggen - 03 sep 17 kl. 23:27

Meteorologiska världsorganisationen: orkanen Harvey har sannolikt förvärrats av klimatförändringarna

Kraftiga översvämningar i både Texas och Asien. Antalet kraftiga orkaner och extremregn i samband med monsuner förväntas öka. Men allt är inte negativt.

Cornucopia - 17 okt 18 kl. 13:33

IPCC: Omöjligt stoppa - enormt svårt begränsa - klimatförändringarna till år 2100

IPCC publicerade för nio dagar sedan en rapport som visar på att det är omöjligt att stoppa klimatförändringarna och enormt svårt att begränsa dessa. För att begränsa klimatförändringarna till år 2100 måste utsläppen av CO2 minskas med 45% till år 2030 och noll år 2050, vilket bedöms vara vetenskapligt möjligt, men samhällsmässigt omöjligt.
Före detta inlandsis på Grönland, numera rullsten.

Supermiljöbloggen - 06 aug 14 kl. 14:54

Större skogsbränder med klimatförändringarna

År 2009 varnade myndighet för att klimatförändringarna leder till fler och större skogsbränder i den södra delen av Sverige upp till södra Norrlandskusten. I vissa delar väntas antalet högriskdagar öka med 50 procent.  Skogsbranden i Västmanland är den största i Sverige under modern tid.

Supermiljöbloggen - 13 sep 15 kl. 18:31

Klimatförändringarna förvärrar torkan i Kalifornien

70 procent av Kalifornien har extrem torka och torkan är den värsta på över 1200 år. Det är särskilt allvarligt eftersom Kalifornien producerar två tredjedelar USA:s frukt och en fjärdedel av USA:s livsmedel. En forskningsrapport från augusti säger att klimatförändringarna har förvärrat torkan i Kalifornien.

Supermiljöbloggen - 22 nov 16 kl. 22:38

Trump: Jag tror att det finns en viss koppling mellan människan och klimatförändringarna

I valrörelsen och under de senaste åren har Trump drivit en klimatskeptisk linje. Nu verkar han åtminstone öppna för möjligheten att människan kan påverka klimatet.  I valrörelsen raljerade Trump om det var kallt väder trots klimatförändringarna och år 2012 twittrade Trump att klimatförändringarna var ett kinesiskt påhitt: The concept of global warming was created by and for the Chinese in order to make U.

Supermiljöbloggen - 26 jun 14 kl. 18:33

22 skäl till stoppa klimatförändringarna.

20 miljoner fler barn som går hungriga, 600 miljoner som tvingas lämna sin hem, samtliga korallrev utrotade och häften av matfisken försvinner. Detta är några av de befarade konsekvenserna av klimatförändringarna.  Business Insider har gjort en informationsrik och pedagogisk sammanställning över 22 allvarliga konsekvenser av klimatförändringarna.

Supermiljöbloggen - 20 nov 18 kl. 08:34

Klimatförändringarna ses som en finansiell risk av Riksbanken

En ny rapport från riksbanken slår fast att svensk ekonomi kan påverkas till följd av klimatförändringarna. Centralbanker bör därför förbereda sig genom att analysera möjliga följder av klimatförändringar på den finansiella ekonomin, konstaterar rapporten. Konsekvenserna av den globala uppvärmningen kan påverka både den finansiella stabiliteten och penningpolitiken på sikt, skriver Conny Olovsson, filosofie doktor i nationalekonomi vid Riksbankens forskningsenhet, i den nya rapporten "är klimatförändringar relevanta för en centralbank?

Supermiljöbloggen - 15 feb 16 kl. 18:56

Klimatförändringarna hotar ölen – men än finns det hopp for the hops!

Klimatförändringarna påverkar som bekant många områden negativt. Enligt National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) hotas nu också ölproduktionen till följd av varmare klimat och extrema väder. Varmare temperaturer och extrema väder försämrar produktionen av humle, en av ölens huvudingridienser, vilken tillsätts för att ge ölen bitterhet, unika smaker och arom.

Supermiljöbloggen - 04 dec 15 kl. 14:59

Klimatförändringarna har orsakat kritisk matbrist i Malawi

I skuggan av COP 21, där världens ledare ska förhandla fram ett nytt globalt klimatavtal, finns redan många människor som kämpar med konsekvenser av klimatförändringarna. FN:s jordbruksorganisation (FAO) och regeringen i Malawi- ett av världens fattigaste länder- går nu ut med varningen att nästan tre miljoner malawier riskerar svält till följd av klimatkrisen. Orsaken till den akuta matbristen är kombinationen av översvämning och torka under landets förra odlingssäsong, december-april.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.