ÖstersundsPosten > Nyheter

Sunday, 07 March, 16:16

ÖstersundsPosten - 22 feb 21 kl. 14:54

Lodjur får fällas öster om Åsarna – länsstyrelsen beviljar skyddsjaktTåssåsens sameby har ansökt om att skjuta lodjur som tar renar i samebys vinterbetesområde öster....
Läs mer på ÖstersundsPosten
Läs mer om:
Åsarna

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lodjurfår , fällas, österom , Åsarna, länsstyrelsen, beviljar, skyddsjakt
HBL - 08 mar 13 kl. 15:00

Färre lodjur fälldes

Under den jaktsäsong som upphörde i slutet av februari blev bytet av lodjur 379 individer. Föregående jaktsäsong var bytet 389 djur. Lodjuret är det talrikaste stora rovdjuret i Finland, och antalet har ökat kraftigt de senaste 10 åren.

Västerbottens Folkblad - 04 mar 18 kl. 18:39

Tio lodjur fällda – avlyser jakten

I Västerbotten får 16 lodjur fällas enligt licensjakten. Under söndagseftermiddagen meddelade länsstyrelsen att sju lodjur hade fällts i det östra området, men senare på kvällen avlyste man lodjursjakten i området. Den 12 februari beslutade länsstyrelsen att 16 lodjur får fällas i Västerbotten.

YLE - 02 nov 12 kl. 14:07

Fler lodjur får fällas i Österbotten

I år får 15 lodjur fällas i Kust-Österbotten. Förra året fick man fälla 12 lodjur, vilket också gjordes. Jakttiden för lo börjar den första december och pågår till slutet av februari.

YLE - 23 okt 13 kl. 14:57

Fler lodjur får fällas i Österbotten

Licenserna för lodjursjakt ökar år för år och i Kust-Österbottens jaktvårdsdistrikt delas i år ut 17 licenser. Tyngdpunkten ligger i de fyra sydligaste jaktvårdsföreningarna säger jaktchef Stefan Pellas. I Kust-Österbotten beräknas det finnas 110 lodjur plus 18 föryngringar.

YLE - 21 okt 16 kl. 11:17

Färre lodjur får jagas

Myndigheterna utfärdar färre lov att jaga lodjur än tidigare. Enligt Finlands Viltcentral har lodjursstammen slutat växa. Stammen har tvärtom minskat i jämförelse med föregående säsong.

BT - 06 feb 13 kl. 11:27

Fyra lodjur får fällas i Västra Götaland

Länsstyrelsen har beslutat att fyra lodjur får skjutas i Västra Götaland. Enligt beslutet gäller jakten på högst tre lodjur norr och väster om Göta älv och Nordre älv. Ett lodjur får skjutas söder och öster om Göta älv och Nordre älv.

Kristianstadsbladet - 27 feb 14 kl. 09:02

Varför jaga lodjur?

Foto: Hasse Holmberg
I år har Naturvårdsverket beslutat att inte tillåta licensjakt på lodjur söder om Jämtland och Västernorrland. Lodjuren orsakar mycket få skador på tamdjur. Allt tal om att de stora rovdjuren omöjliggör fårskötsel och fäbodbruk är felaktigt, skriver Ann Dahlerus och Robert Franzén från Svenska rovdjursföreningen.

Västerbottens Folkblad - 11 feb 19 kl. 15:50

Klart: Så många lodjur får fällas i länet

Länsstyrelsen har tagit sitt beslut. Nu står det klart hur många lodjur som får fällas i Västerbotten under jaktsäsongen – och i vilka kommuner som inget lodjur kommer att få fällas. Under vårens licensjakt kommer 16 lodjur att få fällas i Västerbottens län, men i tre kommuner kommer jakt inte att tillåtas.

Länstidningen i Jämtland - 08 mar 17 kl. 09:45

Två lodjur ska skjutas i Härjedalen – djuren härjar bland renar väster om Sveg

Länsstyrelsen har beslutat att två lodjur får fällas inom Handölsdalens samebys område, väster om Sveg..

ÖstersundsPosten - 08 mar 17 kl. 09:45

Två lodjur ska skjutas i Härjedalen – djuren härjar bland renar väster om Sveg

Länsstyrelsen har beslutat att två lodjur får fällas inom Handölsdalens samebys område, väster om Sveg..

Västerbottens Folkblad - 14 feb 14 kl. 13:32

Sex lodjur får skjutas

Det blir bara sex lodjur som får fällas under vårens licensjakt i Västerbottens län, två i kustlandet och fyra i inlandet. Det har länsstyrelsen beslutat. Licensjakt tillåts mellan 1 mars och 15 april i Västerbotten, precis som tidigare år.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.