Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 03 March, 10:11

Cornucopia - 22 feb 21 kl. 10:35

Energiåtgång per transaktion för olika kryptovalutor - bitcoin sämst och även långsammastDeutsche Bank har producerat en rapport om energiåtgången för olika transaktioner, samt deras långsamhet. Bitcoin är allra långsammast och mest energikrävande och är som sådant en helt värdelös ersättar för dagens transaktionssystem.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Bank, Deutsche Bank, PDF, kWh, Kwhvisa, USD, Kwhmastercard, kWhFacebook Libra, Kwhkontanter, Kwhlitecoin, Kwhbitcoincash, Kwhethereum, Kwhbitcoin, Kwhdeutsche, Stanfords, Deutsche Banks, Transaktioner, Libra, 7Som, Facebooks Libra, DB, USA, CO2

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Energiåtgång, per, transaktionför olika , kryptovalutor, bitcoin, sämstoch , även långsammast
Cornucopia - 22 mar 17 kl. 13:14

Bitcoin drar energi som Litaeun

Idiotsystemet av ettor och nollor, som kallas Bitcoin drar nu mer energi än många länder och är som land betraktat världens 91:a största energislukare. Detta utan att tillföra mänskligheten ett dugg och endast medräknat gruvdriften för att bekräfta transaktionerna och inte förbrukningen av energi i Internetöverföringar eller hundratusentals anslutna konspirationsnötter, teknofiler och rättshaveristers datorer.Energikonsumtion per land placerar Bitcoin på plats 91 med 10.

Nerikes Allehanda - 02 dec 14 kl. 08:32

Linde Energi köper Nerikes Kils-bolag

Kommunala Linde Energi AB köper Nerikes Kils elektriska elförening. Sista anhalten var den andra föreningsstämman om försäljningen som hölls i måndags kväll. 92 procent av andelsägarna i Nerikes Kils elektriska sa ja till affären..

Nerikes Allehanda - 02 dec 14 kl. 08:32

Linde Energi köper Närkes Kil-bolag

Kommunala Linde Energi AB köper Närkes Kils elektriska elförening. Sista anhalten var den andra föreningsstämman om försäljningen som hölls i måndags kväll. 92 procent av andelsägarna i Nerikes Kils elektriska sa ja till affären..

Cornucopia - 27 nov 17 kl. 12:38

Inflationen i kryptovalutor fortsätter

Som förutspått här på bloggen för många år sedan fortsätter inflationen i kryptovalutor. Bitcoin, Ethereum och senast Ada. Antalet kryptovalutor går på sikt mot oändligheten, eftersom vem som helst kan starta en sådan.

SR - 06 nov 18 kl. 01:06

Bitcoin drar snart mer energi än hela Danmark

Tillverkningen av så kallade kryptovalutor använder mer energi per år än många länder, visar ny studie..

Dagens PS - 24 sep 18 kl. 12:29

Tung expert dömer ut kryptovalutor

”Vad fan får vi för pengarna?” skriver SvD:s Peter Benson. Svaret på det ger han själv: ”En väldig massa förväntningar”, slår Benson fast.

NSD - 13 feb 18 kl. 15:32

Kryptovalutor kräver mer energi än invånarna

Att bryta kryptovalutor slukar resurser på Island..

YLE - 07 okt 13 kl. 04:42

Jakobstads energi kassade in 3,9 milj. olagligt ? tvingas sänka priset

Jakobstads energiverk har gjort olagligt stor avkastning på sin elöverföring och måste nu sänka priset. Kunderna ska få tillbaka överskottet på 3,9 miljoner euro som är det största i landet. Energiverket förnekar att de hållit monopolpriset högt för att kunna sälja billigare el på fria marknaden.

HBL - 04 nov 14 kl. 16:52

Svårt med elavtal per telefon

Konsumentombudsmannen uppmanar Suomen Energiayhtiö att rätta till brister i sin telefonförsäljning. På Helsingfors Energi är man orolig över en marknadsföring som man anser är direkt vilseledande.– Telefonförsäljare har ringt våra kunder och erbjudit dem nya elavtal efter att ha påstått att Helsingfors Energi inte längre existerar efter årsskiftet, säger direktör Jukka Niemi på Helsingfors Energi.

YLE - 07 okt 13 kl. 04:51

Jakobstads energi kassade in 3,9 miljoner olagligt - tvingas sänka priset

Jakobstads energiverk har gjort olagligt stor avkastning på sin elöverföring och måste nu sänka priset. Kunderna ska få tillbaka överskottet på 3,9 miljoner euro som är det största i landet. Tanken ligger nära till hands att energiverket höll priset på sin monopolverksamhet högt för att istället kunna konkurrera med billig el på den fria marknaden.

Cornucopia - 09 nov 14 kl. 14:54

Internet förbrukar 9 - 16 kWh per överförd gigabyte

I en rapport från 2008 visar kommer författarna fram till att Internet förbrukar 9 - 16 kWh energi1. per överförd gigabyte (Gb). Detta ligger i linje med tidigare inlägg om att ett e-brev förbrukar lika mycket energi som ett fysiskt brev.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.