PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 03 March, 10:04

PrivataAffärer - 22 feb 21 kl. 10:00

FI varnar för att investera i kryptotillgångarDet är inte första gången som FI varnar för investeringar i kryptotillgångar som till exempel bitcoin. Men nu har myndigheten kartlagt marknaden för finansiella instrument som har kryptotillgångar som underliggande tillgång. – Produkter som utgår från kryptotillgångar är olämpliga för de flesta konsumenter, om inte alla. Konsumentskyddet är otillräckligt och kryptotillgångar är svåra eller omöjliga att värdera på ett tillförlitligt sätt. Därför vänder vi oss till alla konsumenter med en varning för riskerna kring dessa finansiella produkter, säger FI:s generaldirektör Erik Thedéen i ett pressmeddelande.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
FI, Erik Thedéen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FI varnarför att , investerai , kryptotillgångar
DI - 14 mar 18 kl. 10:02

Riksbanken: Kryptotillgångar är inte pengar

Det finns ännu ingen etablerad definition på kryptotillgångar, som bitcoin, men även om de ofta kallas kryptovalutor kan dessa tillgångar inte klassificeras som pengar. Det skriver Gabriel Söderberg, vid Riksbankens avdelning för finansiell stabilitet, i en ekonomisk kommentar som publicerats på Riksbankens webbplats..

PrivataAffärer - 05 mar 20 kl. 12:13

Investera lite i taget eller allt på en gång?

Om du vill läsa mer om hur aktuella förhållanden påverkar aktiemarknaden och dina investeringar, ladda ner Fisher Investments Nordens senaste aktiemarknadsutsikt och få regelbundna uppdateringar. Vill du läsa fler texter av Fisher Investments Norden eller veta mer om bolaget, klicka här. Vi förstår varför en strategi med periodvisa investeringar tilltalar vissa investerare.

PrivataAffärer - 08 sep 20 kl. 14:27

Investera i guld: en råvara som får din portfölj att glimma?

Om du vill läsa mer om hur aktuella förhållanden påverkar aktiemarknaden och dina investeringar, ladda ner Fisher Investments Nordens senaste aktiemarknadsutsikt och få regelbundna uppdateringar. Vill du läsa fler texter av Fisher Investments Norden eller veta mer om bolaget, klicka här. Vissa investerare anser att ädla metaller som guld och silver är säkra investeringar när det blåser på marknaden.

Kristianstadsbladet - 12 sep 13 kl. 12:02

Oxfam varnar: EU skapar nyfattigdom

Om inte EU:s regeringar upphör med sin åtstramningspolitik kan ytterligare upp till 25 miljoner européer hamna i fattigdom, varnar den brittiska hjälporganisationen Oxfam.
EU:s sätt att handha krisen hotar att föra de sociala rättigheterna många tiotals år bakåt i tiden och skapa en cirkel av fattigdom för generationer, anser organisationen. - Aggressiva nedskärningar i sociala rättigheter, vård och utbildning, sämre rättigheter för anställda och orättvis beskattning fångar miljoner européer i en cirkel av fattigdom som kan vara i generationer.

BT - 12 sep 13 kl. 12:04

Oxfam varnar: EU skapar nyfattigdom

Om inte EU:s regeringar upphör med sin åtstramningspolitik kan ytterligare upp till 25 miljoner européer hamna i fattigdom, varnar den brittiska hjälporganisationen Oxfam. EU:s sätt att handha krisen hotar att föra de sociala rättigheterna många tiotals år bakåt i tiden och skapa en cirkel av fattigdom för generationer, anser organisationen.- Aggressiva nedskärningar i sociala rättigheter, vård och utbildning, sämre rättigheter för anställda och orättvis beskattning fångar miljoner européer i en cirkel av fattigdom som kan vara i generationer.

PrivataAffärer - 15 apr 19 kl. 04:00

Hernhag: Vi får investera oss runt köpstoppen

Jag har tidigare skrivit om hur skydd som ska hjälpa oss konsumenter försämrar utbudet. Möjligheterna att investera i kanadensiska LP-bolag och amerikanska truster står på tur då Avanza har meddelat att man stänger möjligheterna till köp efter den 18 april. LP motsvarar bolagsformen handelsbolag eller möjligen kommanditbolag och en trust är en bolagsform som påminner om stiftelse, men tack vare börsnotering och handel i andelarna ändå är riktigt olika svenska stiftelser.

Cornucopia - 29 apr 20 kl. 15:16

Federal Reserve har köpt mer tillgångar än under finanskrisen

Sedan den 11:e mars, eller ca sex veckor sedan, har den amerikanske centralbanken Federal Reserve för nytryckta digitala pengar köpt mer tillgångar än under finanskrisens två första år. Om nu någon undrade varför börserna stiger trots att alla fundamenta talar för en totalkrasch.
#nomnomnomSom man ser på grafen nedan har alltså Federal Reserve köpt upp tillgångar från främst obligationsmarknaden för cirka 17 000 miljarder dollar (eng 17000 trillion) sedan den 11:e mars.

DI - 11 jul 19 kl. 22:04

Förvaltaren varnar: Hög tid att rusta portföljen – ”yttersta vikt”

Omvärlden blir allt mer orolig. Det är därmed brådskande säkra upp portföljen. Öka andelen likvida tillgångar – och investera i statsobligationer, rekommenderar fondjätten Blackrock.

PrivataAffärer - 07 maj 19 kl. 14:14

Inte alltid ett gyllene tillfälle att investera i guld

Ladda ner senaste aktiemarknadsutsikten: Vill du veta mer om vart aktiemarknaden är på väg och hur den påverkas av politiska händelser och ekonomiska indikatorer? Gå då inte miste om regelbundna uppdateringar om aktiemarknaden och vad Fisher Investments Norden kan göra för dina investeringar. Ladda ner den kompletta aktiemarknadsutsikten här.

PrivataAffärer - 07 jun 19 kl. 13:11

Vem kan investera passivt?

Ladda ner senaste aktiemarknadsutsikten: Vill du veta mer om vart aktiemarknaden är på väg och hur den påverkas av politiska händelser och ekonomiska indikatorer? Gå då inte miste om regelbundna uppdateringar om aktiemarknaden och vad Fisher Investments Norden kan göra för dina investeringar. Ladda ner den kompletta aktiemarknadsutsikten här.

Expressen - 04 aug 14 kl. 14:58

Naturtillgångar i Afrika kan rädda din pension

Naturtillgångar i Afrika kan bli räddningen för din pension. Finansminister Anders Borg är just nu i Washington – inbjuden av Barrack Obama – för att diskutera hur västvärlden kan investera på den afrikanska kontinenten. Anders Borg vill att svenska pensionsfonder får möjligheter att investera säkert – och få upp till 20 procents avkastning.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.