Realtid > Ekonomi

Thursday, 25 February, 05:30

Realtid - I förrgår: 06:24

Här är Swedbank fortfarande svartlistadHos SPP Fonder finns storbanken fortfarande kvar listan över uteslutna bolag, i kategorin ”korruption och ekonomisk brottslighet”. Det rapporterar DI..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Swedbank, SPP Fonder, DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är Swedbank, fortfarande, svartlistad
DI - 21 sep 11 kl. 08:03

Swedbank fortfarande kvar i bankgarantin

I april 2010 beslutade Swedbanks styrelse att lämna Riksgäldens garantiprogram med omedelbar verkan. Men trots detta har inget hänt, och kommunikationschef Thomas Backteman säger till Dagens industri att det inte finns något beslut att återköpa lånen..

DI - 28 okt 19 kl. 14:28

Swedbank hade affärer med svartlistad rysk nyhetsbyrå

Estnisk polis kräver nu svar från Swedbank om varför det dröjde flera år att sätta stopp för transaktioner från en rysk….

PrivataAffärer - 17 feb 20 kl. 13:00

Swedbank: Stark verkstad efter rapporterna

Generellt sett har verkstadsrapporterna för fjärde kvartalet varit bra, vilket har lett till positiva kursreaktioner på börsen. Genomgången av den svenska verkstadssektorn har publicerats på Swedbank och Sparbankernas placeringssajt Aktiellt. – Fjärde kvartalets rapporter kan ses om upprepning på det vi såg i tredje kvartalet.

Cornucopia - 12 aug 15 kl. 20:21

Swedbank effektiv på att stoppa kontokortsbedrägerier

Under min signeringsturné i Öresundsregionen fick jag företagskortet skimmat, med 100% sannolikhet i en parkeringsautomat. Swedbank har dock mycket effektiva rutiner för att spärra kort vid försök till obehörig användning och jag led ingen skada.

Företagskortet har ingen kredit, utan är ett renodlat betalkort mot konto, och är via Swedbank Sjuhärad, som med all sannolikhet använder Swedbank för tjänsten eftersom utskickat brev kom från just Swedbank.

PrivataAffärer - 25 mar 20 kl. 08:45

Swedbank: Nedgången blir värre än finanskrisen

Sveriges BNP väntas minska med 4,2 procent i år och öka med 3,9 procent nästa år. I januariprognosen räknade Swedbank med en tillväxt på 1,4 procent i år och 1,8 procent nästa år. Under 2019 ökade BNP med 1,2 procent.

Dagens PS - 17 sep 19 kl. 09:47

Swedbank erkänner brister i verksamheten

Swedbank svarade igår kväll på de frågor som banken fått från tillsynsmyndigheterna i Sverige och Estland, med anledning av deras pågående undersökningar av banken. Swedbank konstaterar i svaren att tillsynsmyndigheternas iakttagelser på flera centrala punkter överensstämmer med bankens egna. Det framgår av ett pressmeddelande.

Trelleborgs Allehanda - 01 feb 13 kl. 08:45

Kommunen fortsätter med Swedbank

Att Swedbank slopar sin kontanthantering under 2013 är inget som påverkar avtalet med Trelleborgs kommun, som hanterar mycket kontanter i verksamheten.
TA skrev för en tid sedan att Swedbank i Trelleborg planerar att ta bort all kontanthantering inne på bankkontoret. Kunder som vill ta ut eller sätta in pengar kommer att vara hänvisade till uttags- och insättningsautomater.

Cornucopia - 11 jun 16 kl. 12:34

Swedbank har infört skuldkvottak på 500%

Swedbank har infört ett skuldkvottak mot bruttoinkomsten på 500%. Det gör att ett högavlönat par nu inte får låna mer än cirka 5 miljoner kronor till bostaden. Därmed stänger Swedbank i princip möjligheten till exempelvis villaköp i Stockholmsområdet om man inte har en omfattande bostadskarriär i ryggen (eller lyckats spara miljontals kronor).

PrivataAffärer - 31 jul 19 kl. 10:00

Spararna fortsätter tanka Swedbank i juli

Att Swedbank sänkte utdelningen var inte förvånande med tanke på hotet om böter, menar Frida Bratt, Nordnets sparekonom. Direktavkastningen, som ju varit en stor anledning att äga bankaktier, påverkas därmed ganska ordentligt, konstaterar hon. – Bankernas rapporter kan vara en anledning att justera synen på vad det innebär att äga bankaktier, säger Frida Bratt.

PrivataAffärer - 21 mar 19 kl. 04:00

Swedbank: Därför överviktar vi svenska aktier

Sverige har en hög andel konjunkturkänsliga bolag, vilket ledde till att svenska bolag tog mer stryk än andra under den turbulenta perioden på börserna i slutet av förra året. Men i och med att sentimentet tydligt förändrades i början av det här året är det naturligt att Sverige startat 2019 upp till 2-3 procentenheter bättre än andra marknader, anser Mattias Isakson, aktiestrateg på Swedbank och en av de ansvariga för bankens strategi. – Vi ansåg att rädslan för konjunktur- och vinstutvecklingen var överdrivet stor och att det därför fanns god potential för återhämtning.

Skånskan - 27 mar 19 kl. 20:24

USA:s finansmyndighet utreder Swedbank

Stockholm Ekobrottsmyndigheten genomförde under onsdagen en omfattande razzia mot Swedbanks huvudkontor i Sundbyberg väster om Stockholm.  Tillslaget fortgick hela dagen och fortfarande under onsdagskvällen var poliser i arbete på kontoret. Razzians bakgrund är att SVT:s program Uppdrag granskning intervjuade Swedbank den 15 februari om misstankar om penningtvätt i Baltikum.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.