Realtid > Ekonomi

Friday, 26 February, 13:11

Realtid - 22 feb 21 kl. 06:13

Dags att överge illusionen om anställningen som universallösning  Kompetensbristen har blivit ett populärt begrepp, men handen på hjärtat – är det verkligen kompetensbrist det handlar om? Likt ett par för trånga jeans som för länge sedan passerat bästa passformsdatum envisas arbetsgivare fortfarande med att försöka klämma in arbetstagarna i önskat format.  I en anställning.  Det skriver Manuel de Verdier, vd för Brainville..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
 manuel, Verdier,  brainville

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dagsatt , överge, illusionenom , anställningensom , universallösning
SmålandsPosten - 16 sep 13 kl. 07:08

Alliansen sänker trösklarna till den första anställningen

?Arbetslösheten för ungdomar är en av våra största utmaningar och kommer att bli en av valrörelsens viktigaste frågor.
Tack vare bland annat halverad arbetsgivar­avgift, sänkt krogmoms och förändrade gymnasie­utbildningar har Moderaterna och alliansrege­ringen gjort det billigare att anställa och bidragit till att göra ungdomar mer anställningsbara.

SvD - 22 mar 16 kl. 13:52

Företag får "Växa-stöd" för första anställningen

Regeringen remitterade på tisdagen ett förslag om sänkta arbetsgivaravgifter för den första anställda, Växa-stöd. Syftet är att göra det lättare för egenföretagare att göra sin första anställning. Det framgår av ett pressmeddelande..

DN - 18 okt 16 kl. 16:01

”Jag hoppas anställningen ska utveckla företaget”

Att anställa eller inte anställa, det är frågan för många småföretagare. När Ann-Sofie Hermansson tog hjälp av Tanja Varnica för att sälja reflexer var det för att hon i framtiden ska få mer tid till att utveckla bolaget..

Kristianstadsbladet - 06 maj 17 kl. 00:01

Dags att privatisera renhållningen i stan

Det är inte bara i Europa som renhållningen styrs av maffian, utan så är det i nordöstra Skåne också..

Helsingborgs Dagblad - 02 maj 17 kl. 15:00

Experten om anställningen av fritidschefens son: ”Det kan vara frågan om jäv”

Helsingborgs kommun kan ha brutit mot lagen när fritidschefen Hans Eggers son anställdes..

BT - 27 nov 18 kl. 04:00

Blev blåst på anställningen

Hur kan en chef, helt utan motivering, återta ett löfte om anställning bara 24 timmar efter sitt beslut, undrar skribenten..

YLE - 21 jan 13 kl. 14:40

Tom Nybondas: Det var dags att reagera

Helsingfors IFK bytte chefstränare på måndagen då Raimo Summanen ersatte Pasi Sormunen, som fick sparken. IFK:s sportchef Tom Nybondas tror att tränarbytet leder till att IFK går en fin vår till mötes i FM-ligan i ishockey. YLE Sporten: Varför valde IFK att byta tränare?

BT - 24 okt 13 kl. 21:32

Man friad från grovt brott får behålla anställning hos Borås Stad

Förundersökningarna har lagts ner mot en ung boråsare som satt häktad för grov misshandel och även misstänktes för narkotikabrott. Han får behålla anställningen hos Borås stad, men inte fortsätta jobba på den skola där han skulle vara förebild för ungdomar. ?

Cornucopia - 04 mar 15 kl. 09:19

Fakta: Aldrig förr har så många varit fast anställda i Sverige som nu

Det bedrivs ifrån socialistiskt och fackligt håll en desinformationskampanj om att fasta jobb är på väg bort. Verkligheten (definition av verkligheten: SCB:s statistik) är istället att aldrig förr har så många varit fast anställda i Sverige som nu.
Under Göran Perssons gamla socialistregim var fjärde kvartalet 2005 blott 3 270 700 fast anställda i Sverige.

Cornucopia - 01 dec 19 kl. 13:42

Julklappstider till anställda

Det lackar mot jul, och med första advent drar det ihop sig för julklappar till anställda. Hur ser det ut hos din arbetsgivare - brukar ni få någon julklapp och är det inställt i år. Och du som företagare - ger du något till dina anställda eller rent av dig själv?

Cornucopia - 03 sep 16 kl. 19:43

Aftonbladet: SD anställde rysk desinformatör till riksdagskansliet

Enligt Schibsted/Aftonbladet är den av SD-"all media ljuger"-svansen uppskattade bloggaren Egor Putilov anställd av Sverigedemokraternas riksdagskansli. Han uppträder också enligt Aftonbladet under flera olika alias där han också ska ha publicerat vitt skilda åsikter och även debatterat mot sig själv via medias debattsidor. Ännu en rysk koppling finns alltså mellan Putins svenska arm bland "Sverigevännerna" i Sverigedemokraterna och Ryssland och uppenbarligen är det inte bara "all media" som ljuger.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.