Cornucopia > Ekonomi

Friday, 26 February, 05:07

Cornucopia - 21 feb 21 kl. 14:04

Audi E-tron-tårar hos DN - köp en Tesla iställetDagens Nyheter gråter ut över hur dålig Audi E-tron är och hur kass laddinfrastrukturen för elbilar som inte är Tesla är i Sverige och ropar på att politikerna måste göra något. Lösningen hade ju annars varit att istället skaffat en Tesla, men visar samtidigt att det föreligger en elbilsflopp när folk köper annat än Tesla och tror att de får en Tesla bara för att de köpt en elbil.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
DN, Tesla, Nyheter, Audi, Sverige, Ionity, Supercharger, Tesla Supercharger,  Tesla Supercharger, Model, SuperCharger, Dagens Nyheter, Stockholm, Polestar, Audin, Nyheters, tron, Tesla Model, kWh, Norrlandskusten, Nordmaling, Docksta, Södertälje, Teslas Supercharger, Dagens Nyheters, OTA, TeslaSedan, Hyundai, Kia, Reklam, Supercharging, LARS35932, Tesla Roadster

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Audi, E-tron-tårar, hosDN , köpen , Tesla, istället
Dagens PS - 19 sep 18 kl. 19:54

NYHET: Audi e-tron har presenterats i San Fransisco

Efter mängder med teasers i form av kamouflerade bilar som rullat runt om i världen och den något märkliga presentationen på bilsalongen i Genève, var det i veckan dags för att visa upp den färdiga och okamouflerade bilen i samband med Audi Summit i San Fransisco. E-tron är Audis första serietillverkade elbil och signalerar starten på den tyska tillverkarens elbilsoffensiv som fokuserar på att ha minst en laddhybrid eller full-elbil i varje modell-linje 2025. Då räknar man med att var tredje såld Audi kommer att ha någon form av elektrifiering.

Cornucopia - 27 feb 19 kl. 12:34

Tesla brädar Jaguar och Audi - mycket bättre räckvidd

Företaget Nextmove har testat Tesla Model X, Audi e-tron och Jaguar I-Pace under verkliga omständigheter, och Tesla slår de energislukande ineffektiva nya konkurrenterna rejäl. Storlek på batteri är inte allt, då Jaguar och Audi konstruerat dåliga bilar med avsevärt sämre räckvidd. Audi och Jaguar klarar inte ens bloggens praktiska krav på 35 mils räckvidd.

Cornucopia - 27 nov 19 kl. 12:37

Audi ska minska antalet anställda med 9500

Krisen för den tyska bilbranschen fortsätter. Tyska Handelsblatt rapporterar att VW-dotterbolaget Audi ska minska antalet anställda med 9 500. Man ska dock skapa 2 000 jobb inom nya områden, vilket nog kan tolkas som att folk på fossilsidan får gå och färre men nya jobb ska skapas på elsidan.

Cornucopia - 17 jan 20 kl. 12:34

Ionitys misstag visade sig stämma - chockhöjer nu priserna för elbilsladdning till runt 20:- SEK milen

Ionitys misstänkta felkonfiguration av en elbilsladdare visade sig stämma relativt sett och bolaget som skulle vara BMW, Mercedes, Ford, Audi, Porsche och Volkswagens Tesla-dödande snabbladdningsnätverk höjer nu priserna till 8:70 SEK per kWh. Det innebär att lågeffektiva bilar som Audi E-Tron kommer kosta över 20:- SEK per mil vid motorvägskörning och laddning hos Ionity. Teslas Supercharger kostar i kontrast till detta 2:56 SEK per kWh, plus att Teslas bilar är snålare än konkurrenternas nybörjarbilar.

Cornucopia - 25 jan 20 kl. 16:28

Den verkliga elbilsrevolutionen - och de gamla biltillverkarnas undergång

Det pågår en elbilsrevolution, skapad och driven av Tesla. Men det handlar inte egentligen om själva den elektriska drivlinan, utan det handlar om en revolutionär förändring av hela bilbranschens affärsmodell. För att överleva räcker det inte att gamla biltillverkare att pliktskyldigt lansera elbilar i premiumprisklassen, för de sitter inbyggda i en utdöende affär.

Cornucopia - 16 jun 20 kl. 15:56

Sammanställning: Vad kostar snabb- och supersnabbladdning av elbilen - Vattenfall InCharge och Tesla billligast

Snart börjar de första exemplaren av den kinatillverkade Volvo-elbilen Polestar 2 att levereras till kunder i Sverige, och med anledning av det presenteras nedan en sammanställning av laddpriser hos de stora snabb- och supersnabbladdningsnätverken i Sverige. Teslas supersnabbladdare och Vattenfalls snabbladdare InCharge är billigast. Övergivna laddare från Ionity.

Cornucopia - 06 jan 19 kl. 18:53

VW elbil för 200 000:- SEK nästa år?

Volkswagen har planer på att producera hela 330 000 elbilar av en bilmodellserie med utvecklingsnamnet MEB nästa år. Den billigaste modellen uppges kosta 20 000 EUR enligt uppgifter till Reuters och ska klara 33 mil på en laddning. Om detta uppfylls kommer det helt revolutionera bilismen i Europa.

Cornucopia - 25 aug 19 kl. 20:20

Tomt på Ionitys laddstationer

BMW, Mercedes, Ford och Volkswagen har dragit igång elbilsladdnätet Ionity, då de inser att tillgång till supersnabbladdare är en förutsättning för att likt Tesla kunna sälja elbilar. Än så länge gapar det dock mestadesl tomt i nätet i Sverige, undantaget en och annan Tesla Model 3, men nätet är byggt för att kunna byggas ut när inledningsvis åtminstone Volkswagen kan släppa massmarknadselbilar. Priserna på en full laddning hos Ionity är mycket konkurrenskraftiga, och kommer sannolikt höjas längre fram då det kan vara en ren förlustaffär enbart på elpriset.

Cornucopia - 26 mar 19 kl. 18:39

Tesla avskaffar bilservice - höjer prestandan 5% via mjukvaruppdatering

Tesla har nu statistiskt underlag nog för att tagit beslutet att avskaffa serviceprogrammen för Tesla. Beskedet är att ingen service krävs, annat än utbyte av slitagedelar vid behov, t ex bromsar, och serviceprogrammen och serviceintervallen har nu avskaffats, initialt i USA. Vid en mjukvaruuppdatering idag höjdes även prestandan med 5% på alla bilar, vilket kapar bort ytterligare några tiondelars sekunder på accellerationssiffrorna 0-100 km/h.

Cornucopia - 25 apr 19 kl. 15:39

Föresenade leveranser i Europa sänkte Teslas resultat

Försenade leveranser i Europa sänkte elbilsbolaget Teslas resultat för första kvartalet. En stor del av produktionen kommer därmed att levereras och bokföras som intäkter först under innevarande kvartal, och bolaget visade upp ett negativt resultat om -702 MUSD, ner från plus 139 MUSD sista kvartalet 2018. Aktien faller måttligt på börsen, då det leveransproblemen var kända.

Cornucopia - 16 aug 20 kl. 18:30

Teståkning Polestar 2 - snygg, kompetent, men energislukande och inte färdig

Bloggen har teståkt en av de första Polestar 2 i privat ägo i Sverige. Bilen är en snygg och kompetent elbil, men drar mycket mer energi än ens en Tesla Model S, och speciellt den närmaste konkurrenten Tesla Model 3. Och bilen är inte färdig, då det t ex inte ens finns någon app till bilen än.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.