Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 06 March, 06:10

Cornucopia - 20 feb 21 kl. 05:56

Urbaniseringen avgörande för överdödligheten 2020 - men på olika sätt i Väst- och ÖsteuropaUrbaniseringsgraden i EU/EES-länderna visar sig vara avgörande för överdödligheten 2020. Men sambandet är tvärt emot varandra i den forna uppdelningen Östeuropa och Västueropa.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Väst, Östeuropa, EUEES, Västueropa, Öst, Aten, Västeuropa, Natoländerna, Norden, Island, Reykjavik, Sveirges, Finland, Danmark, Eurostats, Norge, Eurostat, Malta, Nederländerna, Storbritannien, Belgien, Italien, Schweiz, Cypern, Sverige, Tyskland, Portugal, Spanien, Estland, Bulgarien, Grekland, Ungern, Frankrike, Tjeckien, Lettland, Luxemburg, Kroatien, Österrike, Polen, Slovakien, Rumänien, Slovenien, Litauen, %Vid, Östtyskland, Västtyskland, Europas, LitauenOlika, Covid, Grönland, Piraeus, Akropolis

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Urbaniseringen, avgörandeför , överdödligheten, 2020men på olika , sätt, i Väst och Östeuropa
Cornucopia - 22 nov 17 kl. 08:57

Regeringens Patriotbeslut - förhållandet till USA avgörande

Bloggen har nu fått ut regeringens Patriotbeslut, som avhemligats. Det framgår att två faktorer avgjorde - dels att endast Patriot redan 2020 klarar av att verka mot ballistiska robotar och det svenska förhållandet till USA och dettas avgörande betydelse för svensk säkerhetspolitik. Hur många system det handlar om i slutändan är inte angivet, och allt ska ske inom budget.

Expressen - 14 jan 20 kl. 12:32

Därför blir året 2020 avgörande för klimatet

2020 har pekats ut som ett avgörande år för klimatet.Från presidentval i USA till EU:s nya klimatpaket – Expressen reder ut vad som står på spel.– Om EU kan sluta upp bakom en green deal är det klart att spelplanen förändras, säger Karl Hallding, forskare vid Stockholm Environment Institute..

HBL - 28 nov 13 kl. 20:52

"Konsumenterna avgörande för lantbrukets framtid"

HELSINGFORS. Stödet till de finländska lantbrukarna fortsätter att minska, mest utsatta är svin- och fjäderfägårdarna.För att hjälpa upp situationen måste producenterna få ett bättre pris för sina produkter, säger Svenska lantbrukarcentralens ordförande Holger Falck, och påpekar att också konsumenternas köpbeteende är avgörande för näringsgrenen.

Skånskan - 02 mar 16 kl. 09:24

Avgörande dag för Fehmarn bält-tunneln

News Øresund På fredag väntas de danska transportpolitikerna i Folketinget fatta det avgörande beslutet om bygget av en tunnel under Fehmarn bält för 62,1 miljarder danska kronor inklusive de danska landanslutningarna. Den stora frågan är hur politikerna ska hantera den osäkerhet som finns kring den tyska miljöprövningen av tunnelbygget mellan de två länderna.Under tisdagen träffades transportordföranden från flera danska partier för att diskutera det försenade projektet med att bygga en 18 kilometer lång sänktunnel mellan Danmark och Tyskland.

Expressen - 02 mar 20 kl. 13:23

Coronaskräcken hotar avgörande klimatmöte

År 2020 har pekats ut som ett avgörande år för internationellt klimatarbete – och förhoppningarna är stora inför FN:s möte COP26 i höst.Men utbredningen av coronavirus väcker farhågor om att det avgörande mötet kan flyttas eller ställas in, rapporterar The Guardian..

PrivataAffärer - 15 jan 19 kl. 22:08

Rapportperioden: Konjunktursignaler avgörande trots utdelningsrekord

Sannolikheterna för att börsens bästa utdelningshöjare fortsätter är goda. Ledaren är fastighetsbolaget Hufvudstaden som säkert kommer med 22:a höjningen i följd och de efterföljande bolagen på utdelningssviternas topplista Castellum, Vitec, Wihlborgs och Intrum lär också höja. Lägg till att de indextunga storbankerna har höga direktavkastningar och sannolikt lär behålla sina utdelningar.

Expressen - 18 okt 19 kl. 13:39

Varningen till Stina? ”Det blir avgörande”

Ski Tour 2020 innehåller sex tuffa etapper.En av dem är 38 kilometer lång.Legendaren Marit Björgen undrar om Stina Nilsson kommer hänga med Therese Johaug där.

Trelleborgs Allehanda - 21 dec 19 kl. 13:00

Hanson: ”Nästa år blir avgörande”

Även 2019 blev ett skadefyllt år för Peter Hanson. Proffsgolfaren i Stora Slågarp jobbar mot en ny comeback, men vill se framgångar under 2020. ”Nästa år blir avgörande”, säger 42-åringen..

GlobeNewswire - 27 aug 20 kl. 08:00

Immunicum AB (publ) Delårsrapport Januar – Juni 2020

Pressmeddelande 27 augusti 2020 Immunicum AB (publ) Delårsrapport Januar – Juni 2020 APRIL – JUNI I SAMMANDRAG Nettoomsättning för kvartalet uppgick till - (-).Periodens resultat uppgick till -26 412 KSEK (-33 220 KSEK).Resultat per aktie före och efter utspädning uppgick till -0,29 SEK (-0,36 SEK).

Blekinge Läns tidning - 27 apr 20 kl. 20:01

Åldern avgörande vid covid-19 – inte blodtryck

Åtta av tio som dött i sviterna av covid-19 led av högt blodtryck, enligt en ny sammanställning. Helt naturligt, poängterar Johan Sundström, professor i klinisk epidemiologi. Åldern och inte blodtrycket i sig är en bärande orsak till dödligheten, påpekar han..

Helsingborgs Dagblad - 27 apr 20 kl. 20:01

Åldern avgörande vid covid-19 – inte blodtryck

Åtta av tio som dött i sviterna av covid-19 led av högt blodtryck, enligt en ny sammanställning. Helt naturligt, poängterar Johan Sundström, professor i klinisk epidemiologi. Åldern och inte blodtrycket i sig är en bärande orsak till dödligheten, påpeka.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.