Dagens Media > Ekonomi

Sunday, 07 March, 00:40

Dagens Media - 19 feb 21 kl. 14:47

Acast köper amerikanskt poddbolagPoddkriget rasar vidare och nu köper svenska Acast amerikanska Radio Public för att ta upp kampen med Spotify och Apple..
Läs mer på Dagens Media
Läs mer om:
Acast, Radio Public, Spotify, Apple

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Acast, köper, amerikanskt, poddbolag
Dagens PS - 21 sep 17 kl. 07:24

Swedbank satsar 154 Mkr i svenskt poddbolag

Poddplattformen Acast har tagit in 154 miljoner i nytt kapital från Swedbank Roburs och Norrons fonder, skriver Di Digital. För pengarna stod även fonden Swedbank Robur Microcap som går in som ny investerare i bolaget. Swedbank Robur som inte har en vana av att investera i onoterade företag som Acast beskriver deltagandet på följande sätt: ”I USA finns det många duktiga fonder som investerar i onoterat.

DI - 15 mar 16 kl. 11:02

Acast har 30 miljoner lyssnare i månaden

Den svenska podcastplattformen Acast växer. Bolaget redovisar nu 30 miljoner lyssningar per månad, upp från 12 miljoner för ett år sedan. Och bolagets största marknad i USA fortsätter att växa..

Dagens Media - 31 jul 18 kl. 07:01

Röda siffror för Acast – men omsättningen rusar

Acast omsättning har ökat med 90 procent och bolaget har nu över 100 miljoner lyssningar per månad, samtidigt gör bolaget gör en förlust på 65 miljoner: ”Våra två kärn-kpi:er har varit omsättningen och lyssnandet”, säger vd:n Ross Adams..

Nyheter 24 - 14 mar 18 kl. 12:09

Björn Wesström: "Inte troligt att vi köper en ersättare till Jesper Nyholm"

Tisdagen den 13 mars spelade Jesper Nyholm mittback för sitt AIK hemma på Friends arena mot Örebro. En match som AIK sen vann med klara 2-0. Men i matchminut 29 hände det som inte fick hända.

Cornucopia - 12 mar 16 kl. 14:41

Apple CarPlay - lovande initiativ, men (svenskt) appstöd brister

Jag har under några veckor utvärderat Apple CarPlay efter att ha uppgraderat stereon i min 11 år gamla Honda. Tekniken är ett lovande initiativ, men appstödet brister och särskilt för svenska förhållanden.
Vi fortsätter väl på förmiddagens biltema.

PrivataAffärer - 22 apr 20 kl. 09:34

Oljekollapsen fortsätter

Brent- och WTI-spotpriser samt kontrakt med leveransdatum av fysisk olja för slutet av juni handlades ned med ny kraft under onsdagsmorgonen, efter att ha Brent handlats ned med 24 procent på tisdagen och WTI-oljekontraktet för maj månad halkat under noll och blivit en världsnyhet även i allmänpress på måndagen. Sedan årsskiftet är WTI-oljepriserna nu ned med över 80 procent medan Brentpriset fallit med 75 procent. Bränsleefterfrågan har sedan pandemin bröt ut minskat med omkring 30 procent, enligt allt fler bedömare, medan överutbudet dränkt marknaden.

Dagensanalys.se - 24 nov 17 kl. 09:31

Podcastgeddon – om uppblåsta siffror och bryska uppvaknanden

Tidningen Breakit har grävt fram uppgifter som visar på att svenska poddcastunder såsom ”Alex & Sigge” och ”Wahlgren & Wistam” har kraftigt uppblåsta lyssnarsiffror. Det handlar om 40-80% minskning av siffrorna när bättre mätmetoder användes, något som givetvis upprör alla inblandade. För en månade sedan lanserade Sveriges Annonsörer tillsammans med Bauer Media, Acast och MTG ett index för att jämföra poddcasts, kort och gott kallat Poddindex.

Dagensanalys.se - 15 nov 17 kl. 15:42

Idag lanseras Poddindex – en lista med poddar och deras trafiktal

Idag är det premiär för Poddindex, en lista med certifierade och validerade podcastmätningar. På sajten visas data över räckvidd för flera poddar. Den nya mätmetoden är framtagen av bland andra Bauer Media, Sveriges Radio, Acast och MTG Sverige.

Skånskan - 29 maj 18 kl. 06:00

Lilla Drevet tar plats på operan

Den populära podcasten Lilla Drevet gör sin första liveinspelning i hemstaden Malmö 31 maj. Då tar poddens producent och programledare Ola Söderholm plats på Malmö Operas stora scen tillsammans med Jonatan Unge och Moa Lundqvist.
– Det blir en speciell inramning.

Dagensanalys.se - 26 feb 18 kl. 09:03

Poddmarknaden växer, lär dig allt om hur du skapar en digital ljudstrategi

Enligt senaste Orvesto (2017:3) lyssnar 3,58 miljoner per månad och 1,8 miljoner per vecka på poddar och tillväxten i lyssnade växer i rasande takt och mediet når fler användare för varje månad som går. Alla nya medier skapar nya möjligheter till annonsering. Just poddcasts är ett otroligt bra media att få tid med sin målgrupp i en ny spännande mediekanal där man kan välja vilka poddar som har en stark affinitet med ditt varumärke och dina produkter och tjänster.

LV - 20 okt 17 kl. 02:54

PODCAST! Avsnitt #6 - "Det behövs en injektion"

Ett mer strukturerat avsnitt. Nördigt, om man så vill. Stor genomgång och betyg på hela VIK-truppens insatser hittills.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.