PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 28 February, 10:48

PrivataAffärer - 19 feb 21 kl. 12:40

Nordea hyllar Sinch köp av Inteliquent”Vi tror det (förvärvet, reds anm) är strategiskt betydelsefullt, eftersom voicefunktionerna stärker erbjudandet i USA i förhållande till konkurrenter, vilket ökar Sinchs befintliga fördel i sin globala räckvidd i Messaging”, skriver Nordea. Inteliquent beskrivs av Sinch som ”den största oberoende leverantören av rösttjänster i USA”. Bolaget har över 500 anställda med huvudkontor i Chicago. ”Affären skiljer sig från bolagets tidigare i avseendet att Sinch siktar på att investera i plattformen för att accelerera tillväxten snarare än att ta ut kostnadssynergier, men den är liknande i termer av betalade multiplar”, skriver Nordea. Banken skriver vidare att Sinch nu står inför uppgiften att visa att det kan accelerera tillväxten både i SDI och Inteliquent
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Sinch, Inteliquent, USA, Sinchs, Messaging, Nordea, Chicago, SDI, Meddelandetjänster, Nyhetsbyrån Direkt

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordea, hyllar, Sinch, köpav , Inteliquent
Dagens PS - 19 sep 17 kl. 11:23

Nordea hyllar SAS-åtgärder

”Attraktiv uppköpskandidat”, anser storbanken. Nordea skriver i en färsk analys, som refereras av Nyhetsbyrån Direkt, att flygbolaget SAS blir alltmer konkurrenskraftigt. Banken räknar med att det resultera i en solid avkastning framöver och att det stärker bedömningen om att SAS kan vara delaktigt i en branschkonsolidering framöver.

DI - 09 jan 14 kl. 12:00

Nordea hyllar konkurrenten

SEB är Nordea Equity Researchs favoritaktie i den svenska banksektorn inför bokslutsrapporterna, medan Swedbank är minst föredragen..

DI - 22 jun 20 kl. 11:10

Nordea hyllar Lindab – vinnare på EU:s ”Green deal”

Lindab-aktien har underpresterat de senaste nio månaderna vilket i kombination med bolagets hållbarhetsprofil innebär att aktien nu ser….

GlobeNewswire - 01 sep 20 kl. 18:45

Sinch AB (publ): Sinch slutför första delen i förvärvet av ACL Mobile

Stockholm, Sverige – Sinch AB (publ) – XSTO: SINCH Sinch AB (publ), en ledande global leverantör av molntjänster för kundinteraktion via mobilen, meddelar idag att bolaget har slutfört den första steget i förvärvet av ACL Mobile Limited. I ett pressmeddelande den 15 juni 2020 meddelades det att Sinch hade ingått ett bindande avtal att förvärva ACL Mobile i två steg, där den första delen omfattar huvuddelen av de utestående aktierna samt en köpoption för att förvärva resterande del efter den 1 december 2020. ACL Mobile grundades 2000 och är en ledande leverantör av molnbaserade kommunikationstjänster i Indien och Sydostasien.

GlobeNewswire - 30 jun 20 kl. 19:00

Sinch AB (publ): Ändring av antalet aktier och röster i Sinch AB (publ)

Stockholm, Sverige – Sinch AB (publ) – XSTO: SINCH
Det totala antalet aktier och röster i Sinch AB (publ), org.nr 556882-8908 (”Sinch”), har under juni månad ändrats till följd av att 1 052 631 nya aktier har emitterats i en riktad emission till vissa svenska och internationella institutionella investerare. Efter den riktade emissionen uppgår det totala antalet aktier och röster i Sinch per den 30 juni 2020 till 59 985 934.

GlobeNewswire - 10 jul 20 kl. 07:00

Sinch AB (publ): Inbjudan till telefonkonferens och webbpresentation av Sinch delårsrapport Q2 2020

Stockholm, Sverige – Sinch AB (publ) – XSTO: SINCH Sinch AB kommer att publicera sin delårsrapport för det andra kvartalet 2020 vid 07:30 CET på fredag 17 juli 2020. VD Oscar Werner och CFO Roshan Saldanha kommer att presentera rapporten i en webbsänd telefonkonferens klockan 14:00 samma dag. Efter presentationen finns de tillgängliga för att svara på frågor.

PrivataAffärer - 05 maj 20 kl. 07:13

Sinch i mångmiljardaffär

SDI erbjuder molnbaserade kommunikationstjänster och har över 1.500 företagskunder i hela världen. Under den 12-månadersperiod som slutade den 31 mars 2020 hade SDI en försäljning på 340 miljoner euro, ett bruttoresultat på 94 miljoner euro och ett justerat ebitda-resultat på 15,4 miljoner euro.

PrivataAffärer - 09 jun 20 kl. 10:53

Carnegie: Sinch kan bli ett avsevärt större bolag

”Sett till bolagets meriter och den nuvarande positionen, tycker vi att aktien är attraktiv trots dess starka utveckling det senaste året”, skriver Carnegie. Investmentbanken tror att sektorn som Sinch verkar inom, där bolaget också ligger i framkant, kommer att växa i betydelse under de kommande åren. Carnegie tror att ju större volym som Sinch processar, desto bättre och fler relevanta angränsande tjänster kan det erbjuda.

PrivataAffärer - 03 dec 19 kl. 10:16

”Potential för Sinch med stark position i växande marknad”

”Med ett av de mest konkurrenskraftiga erbjudandena inom allt relaterat till uppkoppling, tror vi att Sinch kommer att kunna växa minst i linje med marknaden, utöver att det kommer att förvärva bolag för ytterligare skala och teknologiskt ledarskap”, skriver Carnegie i en analys där den årliga marknadstillväxten uppskattas till 10 procent. Som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på tisdagen återupptar investmentbanken bevakningen av Sinch med en köprekommendation och en riktkurs på 305 kr. ”Vi ser dock fortfarande flera scenario där aktien kan ge mycket mer än det”, skriver Carnegie.

PrivataAffärer - 15 jun 20 kl. 12:21

Sinch: Indienförvärvet gör bolaget attraktivt för globala kunder

”Alla de här bolagen har verksamhet i Asien och ett ökande intresse för Indien, så det här gör att vi får en högre kvalitet på tjänsten och kan vara en end-to-end-leverantör utan mellanhänder, vilket gör det säkrare och snabbare. Det är en stor fördel för våra internationella kunder”, säger Sinch ir-chef Thomas Heath. Vilken techjätte det gör sig om säger han sig inte kunna uppge, mer än att det är ”den du tänker på”.

PrivataAffärer - 20 feb 20 kl. 07:57

Sinch: Höjde bruttoresultatet med 42 procent

Jämförelsestörande poster uppgick till -5,2 miljoner kr (+31) och då dessa inkluderas uppgår ebitda-resultatet till 194 miljoner kr (140). Nettoresultatet blev 94,7 miljoner kr (104) och per aktie var resultatet 1,73 kr (1,93). Nettoomsättningen uppgick till 1.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.