Cornucopia > Ekonomi

Monday, 08 March, 17:18

Cornucopia - 19 feb 21 kl. 10:54

Forskare: Sverige hade den 9:e lägsta överdödligheten inom EU/EES år 2020Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar för Bokus.Historikern och naturgeografen Fredrik Charpentier Ljungqvist visar nu i samband med lanseringen av hans nya bok Corona - vår tids pandemi i ett historiskt perspektiv att Sverige hade den nionde lägsta överdödligheten av 31 länder inom EU och EES under 2020.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
EUEES, Bokus, Fredrik Charpentier Ljungqvist, Corona, Sverige, EU, EES, Charpentier Ljungqvist, SCB, Oxford, EurostatSom, Covid, Grekland, Norge, Lichtenstein, Polen, Ljungqvist, Island, Finland, Norrland, Danmark, Ljungkvist

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Forskare, Sverigehade den , 9:e, lägsta, överdödligheteninom , EU/EES, år 2020
NT - 17 aug 12 kl. 22:23

Sverige åkte ur högsta hoppligan

Sverige slutade på sjunde plats i nationshoppningen i Dublin och blev därmed även sjua totalt. Det betyder att Sverige ramlar ur högsta serien. Efter första omgången i Dublin skuggade Sverige ledande Irland efter att både Angelica Augustsson och Jens Fredricson ridit felfritt.

Sydsvenskan - 27 sep 12 kl. 06:30

Reform räddar Sverige och Falsterbo ? högsta ligan utökas från åtta till tio lag

I söndags åkte Sverige ur den högsta nationsligan i banhoppning. Nu talar allt för att Sverige får stanna kvar.
Reglerna kommer att göras om och ligan utökas till tio lag..

DI - 01 aug 18 kl. 10:17

Nu får Sverige en ny högsta topp

Från och med i dag – den 1 augusti – får Sverige en ny högsta topp. Beräkningar från Stockholms universitet och Tarfala forskningsstation visar att Kebnekaises sydtopp nu blir lägre än nordtoppen. .

Cornucopia - 08 maj 20 kl. 08:09

Pandemin en chans för S att ge Sverige EU:s lägsta arbetslöshet?

En läsare påtalade att äntligen finns det en chans för Socialdemokraterna och Stefan Löfven (S) att nå sin utlovade ambition om att Sverige ska få EU:s lägsta arbetslöshet. Den chansen stavas coronapandemin. Äntligen!

DN - 03 okt 12 kl. 06:23

Sverige har de högsta skatterna

Sverige har fortfarande den högsta marginalskatten bland industriländerna ? men europeiska stater i kris som höjer skatter närmar sig, visar en ny rapport. ?

GöteborgsPosten - 27 nov 18 kl. 15:58

Sverige har Europas högsta dieselpris – vad innebär det för dig?

Sverige har höga miljökrav på diesel – det leder indirekt till att vi just nu har det högsta literpriset i Europa, 16:21 kronor.
Prisskillnaden mellan diesel och bensin (95 oktan) är också ovanligt stor, 1:20 kronor per liter, enligt nya uppgifter.
GP gick ut på stan med frågan: Vad betyder höjningen för dig?

SR - 16 sep 18 kl. 19:12

Sverige tillbaka i högsta Davis Cup-gruppen

Sverige är tillbaka till tennisens finrum. Davis Cup-debutanten och doldisen Jonathan Mridha blev svensk hjälte då han vann den avgörande singelmatchen mot Sandro Ehrat i playoffmötet med Schweiz..

BT - 28 aug 13 kl. 11:14

Sverige har utvecklats bättre än omvärlden

Phia Andersson (S) hävdar att Sverige gått från ett föregångsland under den tidigare S-regeringen till att bli ett medelmåttigt land under alliansen. Jag har väldigt svårt att hålla med. Sverige har den högsta sysselsättningsgraden i hela Europa, enligt EU:s statistiskorgan Eurostat, och sysselsättningsgraden är högre i alla åldergrupper idag än den var 2006 när alliansen tog över makten.

Dagens PS - 13 dec 17 kl. 12:09

Sverige näst bästa landet för fondsparare

Det visar en Morningstar-rapport. Sedan 2009 har Morningstar synat hur bra villkoren ser ut för fondsparande i 25 länder. I ”Global Fund Investor Experience”, som studien heter, får Sverige näst högsta betyg i granskningen, som omfattar  regelverk, beskattning, rapportering, avgifter och försäljning.

Sydsvenskan - 27 nov 18 kl. 06:01

Sverige dyrast på diesel

Sverige har det högsta dieselpriset i Europa just nu, visar färsk statistik. Det beror bland annat på att miljökraven på diesel är högre i Sverige än i andra länder. – Just nu har Sverige det högsta dieselpriset i Europa.

Sydöstran - 27 nov 18 kl. 06:01

Sverige dyrast på diesel

Sverige har det högsta dieselpriset i Europa just nu, visar färsk statistik. Det beror bland annat på att miljökraven på diesel är högre i Sverige än i andra länder. - Just nu har Sverige det högsta dieselpriset i Europa.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.