Realtid > Ekonomi

Friday, 26 February, 22:06

Realtid - 19 feb 21 kl. 07:13

Yellen hoppas på framsteg om Bidens stimulanspaket inom två veckorUSA:s finansminister Janet Yellen poängterar vikten av regeringens föreslagna stimulanspaket för den amerikanska ekonomin, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Bidens, USA, Janet Yellen, Nyhetsbyrån Direkt

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Yellen, hoppas, framstegom , Bidens, stimulanspaketinom , två, veckor
BT - 09 okt 13 kl. 21:40

Yellen klar som historisk Fed-chef

Det står nu klart att Janet Yellen blir ny chef för den amerikanska centralbanken (Fed). Därmed får USA för första gången en kvinna på posten när Ben Bernanke slutar i januari nästa år. Obama har vid en presskonferens officiellt nominerat den 67-åriga Janet Yellen som ny Fed-chef.

Affärsvärlden - 17 nov 16 kl. 14:16

Janet Yellen: Räntehöjning kan vara lämplig "relativt snart"

En räntehöjning skulle kunna vara lämplig "relativt snart" om inkommande data ger ytterligare bevis för fortsatta framsteg mot FOMC:s mål. Det sade Fed-chefen Janet Yellen i ett anförande inför kongressens gemensamma ekonomiska kommitté på torsdagen, enligt Bloomberg News..

PrivataAffärer - 17 nov 16 kl. 15:12

Yellen: Snart dags för räntehöjning

En räntehöjning skulle kunna vara lämplig "relativt snart" om inkommande data ger ytterligare bevis för fortsatta framsteg. Det sade Fed-chefen Janet Yellen i ett anförande inför kongressens gemensamma ekonomiska kommitté på torsdagen, enligt....

Affärsvärlden - 15 dec 16 kl. 07:31

Janet Yellen: Goda skäl till att räntehöjningen var väntad

Det fanns goda skäl till att marknaden förutsåg onsdagens räntehöjning från Federal Reserve, alla som har följt inkommande data kan tydligt se att USA-ekonomin har gjort fortsatta framsteg. Det sade Fed-chefen Janet Yellen vid en presskonferens efter räntebeskedet tidigare på onsdagen..

HBL - 09 okt 13 kl. 16:09

Yellen historisk som ny Fed-chef

Janet Yellen blir med all sannolikhet ny chef för den amerikanska centralbanken (Fed). Därmed får USA för första gången en kvinnan på posten när Ben Bernanke slutar i januari nästa år.President Barack Obama meddelade vid en presskonferens på onsdagskvällen (finsk tid) att han nominerar den 67-åriga Yellen som ny Fed-chef.

HBL - 10 okt 13 kl. 11:30

Yellen intervjuar Yellen: "No comment"

I ett nummer från 1963 av skoltidningen The Pilot, som gavs ut vid Fort Hamilton High School i Brooklyn, kan man läsa en artikel av dåvarande chefredaktören Janet Yellen. I artikeln intervjuar Yellen sig själv, och visar prov på kreativ och kommunikativ talang redan då.Enligt traditionen var det chefredaktören för skoltidningen som intervjuade den elev som höll avskedstalet vid examensceremonin.

TA - 09 okt 13 kl. 09:42

Yellen ny Fed-chef

Det blir vicechefen Janet Yellen som tar över rodret på den amerikanska centralbanken Fed.Det innebär en fortsättning på dagens penningpolitik, enligt analytiker, men beredskap för snabba förändringar.
President Barack Obama offentliggör utnämningen klockan tre i eftermiddag, lokal tid, uppger en tjänsteman i Vita huset.

YLE - 15 okt 16 kl. 13:17

President Niinistö hoppas på framsteg i Syrienförhandlingarna

President Sauli Niinistö hoppas att veckoslutets förhandlingar om Syrien skulle leda ens en liten bit framåt. Fredsförhandlingarna om Syrien återupptogs på lördagen i Lausanne i Schweiz under ledning av Rysslands och USA:s utrikesministrar. Enligt president Niinistö kan man ändå inte vänta några snabba resultat.

DI - 17 nov 16 kl. 14:11

Yellen ser höjning "relativt snart"

En räntehöjning skulle kunna vara lämplig "relativt snart" om inkommande data ger ytterligare bevis för fortsatta framsteg mot FOMC:s mål..

BT - 16 sep 13 kl. 14:34

Yellen ny favorit som Fedchef

USA:s förre finansminister Larry Summers drar tillbaka sin kandidatur till chefsposten för den amerikanska centralbanken, Federal Reserve (Fed). Det öppnar för den mer duvaktiga Janet Yellen som i februari kan bli den första kvinnliga Fedchefen.Skälet till att Summers kliver av är att han inte vill ha en ilsken debatt i senaten om sin nominering, skriver han i ett brev till president Barack Obama.

Kristianstadsbladet - 22 aug 14 kl. 16:37

Yellen talade i Jackson Hole

Den amerikanska arbetsmarknaden har ännu inte helt återhämtat sig, sade amerikanska centralbankschefen Janet Yellen vid centralbanksmötet i Jackson Hole.
Samtidigt underströk Yellen, enligt AFP, att signalerna är blandade vilket gör det svårt att bedöma hur starka inflationssignalerna är.Yellen höll sitt tal på det årliga centralbanksmötet i amerikanska Jackson Hole i delstaten Wyoming, som pågår till och med söndag, där även ECB-chefen Mario Draghi, japanske centralbankschefen Haruhiko Kuroda, brasilianske kollegan Alexandre Antonio Tombini och biträdande brittiske centralbankschefen Ben Broadbent deltar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.