Cornucopia > Ekonomi

Friday, 26 February, 12:53

Cornucopia - 18 feb 21 kl. 13:16

Gästinlägg: När energiprovocerade du ditt hus senast?Nedanstående är ett gästinlägg signerat en läsare.”Messen ist Wissen” - Werner von SiemensKombinationen av skenande elpriser och riktig vinterkyla gjorde att vi började se över vår energiförbrukning på vår roslagsgård. Elräkningen för januari 2021 visade att vi köpt 2938 kWh el och med rörligt elpris och alla andra avgifter blev det en nätt summa runt 6000 kronor att betala. Debatten kring elpriserna har gjort att vi började studera vårt mätdata rörande energiförbrukning och temperaturer lite mer noggrant för att se om något kunde göras för att få ned elförbrukningen.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Wissen, SiemensKombinationen, kWh, S0, ESP8266, EmonCMS, S6, Generalstabens, Sverige, Storskifteskartan, Contura, Husqvarna, kWp, Alfrida, Snittet, Temperaturer, Arduino

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: GästinläggNär , energiprovoceradedu ditt , hus, senast
Cornucopia - 23 sep 13 kl. 12:44

Gästinlägg: Hjälpa eller stjälpa

Nedanstående är ett gästinlägg skrivet av läsaren Sören J.

Hjälpa eller stjälpa?

Vi lever just nu i en tid med låga räntor, och aptiten på lån har därför under flera år varit god.

Cornucopia - 13 jan 16 kl. 14:29

Gästinlägg: Strömavbrott Viksjö (Stockholm) 6-7 januari 2016

Nedanstående är ett gästinlägg av Tommy Walfridsson och handlar om ett 22 timmar långt strömavbrotti Viksjö i Stockholm. Fokus är på hur ett lågenergihus uppför sig vid strömavbrott och kallt väder i kontrast mot grannarna.

Intro
Nedanstående beskriver vad som händer vid ett relativt långt strömavbrott (22h) vid för Stockholm väldigt kallt väder (-17C dygnsmedel)

Före strömavbrottet & beskrivning
Området hade två strömavbrott under sommaren/hösten.

Cornucopia - 30 okt 14 kl. 07:39

Gästinlägg: Söka bostad i Stockholm - två förstahandskontrakt på tolv dagar

Nedanstående inlägg är ett gästinlägg från en läsare som av förklarliga skäl vill förbli anonym, men som naturligtvis kontrollerat. Exakta platser har anonymiserats och läsaren har i dagarna skrivit på ett förstahandskontrakt. 

Söka bostad i Stockholm - två förstahandskontrakt på tolv dagar

Bakgrunden till att jag söker bostad i Stockholm är att jag blivit erbjuden en chefstjänst i Stockholm som jag inte kan tacka nej till och dessutom kan man ju inte missa tillfället att kunna säga att man tillhör världens snyggaste, mest bildade och intelligentaste människor ;-)

Jag tänkte att det här kunde bli ett bra verklighetsbaserat test av hur stor bostadsbristen i Stockholm i själva verket är.

Cornucopia - 18 jan 15 kl. 10:25

Gästinlägg: Förändra regelverket för bostadsrättsbelåning

Nedanstående är ett gästinlägg från läsaren Simon.
Jag känner som många andra en oro över de svenska hushållens höga bostadspriser och höga skuldsättning, alltså att budgivningarna skenar iväg. Jag därför identifierat följande problem och förbättringsförslag angående lån på bostadsrätter:
Det som är märkligt och riskabelt med en bostadsrätt är att den belånas två gånger.

Cornucopia - 01 maj 17 kl. 20:18

Gästinlägg: Varning för Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Nedanstående är ett gästinlägg av en läsare, som sålde sitt hus via Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. En bostadsaffär är något man gör kanske några få gånger i livet, medan mäklarna gör dem hela tiden. Vem tror ni har ett erfarenhetsmässigt övertag kontraktsmässigt?

Cornucopia - 22 okt 13 kl. 06:43

Gästinlägg: En stor koalition för SocialisM

Nedanstående är ett gästinlägg från läsaren Nasenman.

Jag inspirerades av Cornucopias blogginlägg "Vilket parti kniper statsministerposten efter valet 2014?" och "Gästinlägg: #Stridshingsten Reinfeldt kan sova gott inför valet 2014".

Cornucopia - 21 jan 15 kl. 18:36

Gästinlägg: Att jag har lyckats här i Sverige har jag mina tänder att tacka för

Nedanstående är ett gästinlägg om svensk censur skrivet av den mycket produktive författaren och regissören Vladimir Oravsky, tillika under några turbulenta månader kulturchef i Umeå 2001. En intervju med Oravsky kan man hitta hos Tidningen Kulturen, där även en del krönikor av honom finns publicerade, t ex senast Jag är svensk.

ATT JAG HAR LYCKATS HÄR I SVERIGE HAR JAG MINA TÄNDER ATT TACKA FÖR
Tankar om censur, självcensur, obefogad rädsla, nerskitna byxor och solidaritet, med utgångspunkt av mina egna erfarenheter
Friheten i kulturen finns hos Adlibris
för 177:- i danskt band eller 47:- som E-bok
Övriga böcker av Valdimir Oravsky finns här.

Cornucopia - 19 jan 18 kl. 08:09

Gästinlägg: Erfarenheter från dagens bostadsmarknad utanför Stockholm

Nedanstående är ett gästinlägg av en läsare.

Mot bakgrund av din betraktelse i dag gällande bostadsmarknaden i Stockholm tänkte jag ge dig några reflektioner från oss som springer runt på visningar på helgerna samt diskuterar med mäklare av försäljning av egen bostad. Vi har även vänner och bekanta som köpt och sålt fastigheter under det senaste året.

Cornucopia - 29 aug 19 kl. 11:45

Gästinlägg: Om lån och ränta i bostadsrättsföreningarna

Nedanstående är ett gästinlägg signerat BRF-konsulten Niclas Jonsson på Bättre BRF AB.

De senaste årens extremt låga räntenivåer har drivit upp skuldnivåerna, inte minst i våra bostadsrättsföreningar. Där möts numera regelmässigt renoverings- och upprustningsbehov upp med nya lån, samtidigt som amorteringarna hålls nere.

Cornucopia - 10 mar 20 kl. 13:14

Gästinlägg: Nödvärnsrätten i Sverige

Nedanstående är ett gästinlägg och långläsning författat av twitterprofilen Ridefixer, tillika åklagare någonstans i Sverige.

Mot bakgrund av den senare tidens debatt om nödvärnsrätt i Sverige har jag fått den stora äran och förtroendet av Lars Wilderäng att beskriva nödvärnsrätten och den enskilde medborgarens rätt att försvara sig mot brottsligt angrepp.
En polisbil.

Cornucopia - 10 aug 17 kl. 20:27

Gästinlägg: Om flygande hundarnas stad, Leviathan-byn, och måsmyggorna

Nedan följer det femte inlägget kring försöket att segla Nordostpassagen i sommar, som bloggen sponsrar. Första inlägget hittas här. Andra inlägget innehöll dåliga nyheter om att seglatsen stoppats av ryska myndigheter enligt den ryska grundinställningen att om det inte uttryckligen är tillåtet är det förbjudet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.