PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 02 March, 11:05

PrivataAffärer - 18 feb 21 kl. 12:55

Fortsatt uppgång i Erik Olssons boindex”Erik Olsson Bostadsindex visar att den starka efterfrågan vi ser nu beror på att trenden med högre prisförväntningar hos visningsbesökarna har fortsatt”, säger Johan Nordenfelt, informationschef vid Erik Olsson Fastighetsförmedling. Nu räknar 6 procent av visningsbesökarna med sjunkande bostadspriser det kommande året, upp från 5 procent i november. Samtidigt ökar andelen som tror på stigande priser till 63 procent från 54 procent. Nettoandelen som tror på stigande kontra sjunkande bostadspriser det kommande året har därmed ökat till 57 procent i februari från 49 procent i november. ”Uppgången i indexet är unikt stor med en ökning på 83 enheter sedan maj förra året, till den högsta nivån vi haft sedan våren 2017.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Erik Olssons, Olsson Bostadsindex, Johan Nordenfelt, Erik Olsson Fastighetsförmedling, Olsson, EOBi, Stockholm, MalmöLund

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fortsatt uppgångi , Erik, Olssons, boindex
PrivataAffärer - 02 sep 20 kl. 14:04

Stor uppgång i Erik Olsson bostadsindex

”Uppgången är stor även om nettot fortfarande ligger på en ovanligt låg nivå. Men jämför man prisförväntningarna med tidigare kriser är det inte alls lika nattsvart. Hösten 2017 var nettot -37 och hösten 2011 under Greklandskrisen -58.

Cornucopia - 13 dec 14 kl. 18:04

Swedbanks boindex: Stockholmarnas högre löner räknas två gånger

En läsare hittade en förklaring till varför Stockholm kan få ett högt positivt boindex, trots de högsta boendekostnaderna i landet. Swedbanks omdefinition av indexet innebär att medan man i Sverige som helhet bara ska lägga 30% av lönen på boende i normalläget, så ska man i Stockholm lägga 36% av lönen på boende normalt.

Först den generella definitionen av boindex från senaste rapporten (PDF):"Boindex är 100 när hushållen använder 30 % av disponibelinkomsten till boendekostnader.

UT - 27 mar 14 kl. 08:58

Uppgörelse om ny Icabutik försenad

Ramavtalet mellan Ica och Ulricehamns kommun om den planerade stormarknaden på Ubbarp upphörde att gälla den 16 december. Men parterna är överens om att snarast skriva på ett ”tilläggsavtal”, som innebär att ramavtalet åter ska gälla. Orsaken till att ramavtalet löpt ut är att det förväntade beskedet från Ica fastigheter om etablering på Ubbarp i Ulricehamn har försenats.

PrivataAffärer - 03 jul 20 kl. 13:47

Rekordstor uppgång i boprisförväntningar

Efter att tidigare i år haft det största fallet hittills för köparbarometern redovisar nu Hemnet den största uppgången hittills. – Det stärker bilden av en återhämtning på bostadsmarknaden, säger Hemnets analytiker Erik Holmberg. Bland besökarna på Hemnet som planerar att köpa bostad räknar 26 procent med stigande bostadspriser de närmaste sex månaderna, upp från 17 procent för en månad sedan.

Resume - 31 jan 14 kl. 08:45

Belinda Olssons antiklimax med Ulf Lundell


Belinda Olsson hade byggt upp tittarnas förväntningar på en uppgörelse med gamle Fittstim-motståndaren Ulf Lundell i hennes SVT-program ”Fittstim – min kamp”. Men det blev ett antiklimax..

Helsingborgs Dagblad - 25 nov 15 kl. 12:32

Erik Ruuths ungdomar förgyllde PRO Höganäs möte

Elsa Torle (cello), Erik Strickland (blockflöjt), Karolina Lindahl, Tuva Ärlemalm, Maja Ohrlander och Ida Stjernkvist (samtliga sång) under ledning av Lars Löfgren och Felicia Carlberg Fahlgren visade på tisdagen inför ett 70-tal PRO-medlemmar att Höganäs i Erik Ruuths kulturhus och dess musikskola har en klenod värd att både värna och utveckla. De ljuva och medryckande tonerna sträckte sig över ett brett register från Mozartmenuett och tomtemarsch till moderna låtar, typ "Photograph" och "So wonderful". PRO Höganäs, som fortsätter att växa och nu har passerat 400 medlemmar, tog beslut om budget och en mångfasetterad verksamhetsplan för 2016.

Nyan - 26 mar 18 kl. 07:00

Företagare föreslår frivillig uppgörelse

I fredags fick landskapsregeringen ett förslag till frivillig uppgörelse från två av de drabbade företagarna om återbetalning av pengar som varit föremål för penningtvätt. Skrivelsen har riktats till lantrådet Katrin Sjögren.
Brevet har skickats av Erik Rustner Tandläkare Ab och Matkreatören i Mariehamn Ab via DKCO Advokatbyrå.

BT - 30 apr 13 kl. 08:26

Erik Almqvist flyttar till Ungern

Erik Almqvist, riksbekant tidigare SD-riksdagsman, har utvandrat till Ungern och är sedan en dryg månad permanent bosatt i Budapest skriver Expressen. Sedan tidningen publicerat den så kallade järnrörsfilmen i november förra året tvingades Almqvist att avsäga sig riksdagsplatsen i februari. Enligt Expressen gjorde Almqvist en ekonomiskt fördelaktig uppgörelse med SD som blir ännu mer lönsam om han beskattas i Ungern.

SvD - 20 okt 15 kl. 15:35

Ullenhag: En uppgörelse är ännu inte nådd

En överenskommelse är ännu inte nådd. Samtalen mellan regeringen och riksdagspartierna (utom) SD för att nå en bred uppgörelse om mottagande och etablering av asylsökande och flyktingar kommer att fortsätta. – Det finns en genuin vilja att komma överens, säger Erik Ullenhag (FP)..

SvD - 25 apr 16 kl. 10:42

Professor om pakten: En uppgörelse under galgen

Hur ska man tolka att John Kasich och Ted Cruz i slutspurten av det republikanska primärvalet bildar en pakt för att komma åt Donald Trump? – Som en uppgörelse under galgen, säger Erik Åsard, professor i Nordamerikastudier vid Uppsala universitet..

DN - 08 sep 16 kl. 19:53

Karl-Erik Nilsson: Totalt felaktiga uppgifter


Göteborg. Karl-Erik Nilsson avfärdar anklagelserna om att han ingått en uppgörelse med Fifabasen Gianni Infantino inför valet av Uefaordförande. – Det är naturligtvis helt gripet ur luften, säger Svenska fotbollförbundets ordförande, som dock inte planerar att kräva någon rättelse av den norska tidningen som kommit med påståendena..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.