PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 28 February, 19:11

PrivataAffärer - 17 feb 21 kl. 12:46

Skandia: Så mycket förlorar du på tidig pension”Tidig pensionering innan riktåldern kan minska pensionsinkomsten med flera tusen kronor per månad”, konstaterar Skandia i ett pressmeddelande. Det görs mot bakgrund av deras nya rapport Pensionsåldersilemmat, som studerat hur framtida pensioner påverkas av införandet av riktåldrar för den allmänna pensionen. Tanken är att riktåldrarna för pensionsåldern stegvis ska höjas för att bättre matcha ökad livslängd.     ”Ju yngre jag är, desto högre pensionsålder behöver jag nu anpassa min planering och mitt sparande till. Att jobba till riktåldern har såklart en tydlig positiv effekt på pensionerna, men avgörande blir hur människors beteende, hälsa och vilja att jobba längre förändras”, säger Mattias Munter, sparekonom på Skandia Enligt beräkningarna
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Skandia, Pensionsåldersilemmat, Mattias Munter, Skandia Enligt, Munter, SEK, Om

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skandia, mycket , förlorardu på , tidig, pension
Expressen - 13 apr 18 kl. 07:00

Nej, Skandia – kunderna vill INTE ha skräpfonder

Nej Skandia, pensionsspararna efterfrågar inte dyra skräpfonder. Det är det ni som gör. Med de kletiga upplägg som är verklighet i finansbranschens är kundens efterfrågan det sista någon tänker på.

Expressen - 17 maj 18 kl. 07:00

Så låser Skandia fast sina pensionssparare

Vill du avsluta en pensionsförsäkring hos Skandia kostar det inget – om du inte har tecknat försäkringen via en förmedlare.Då kan det kosta två procent av hela kapitalet, vilket innebär att du förlorar många viktiga tusenlappar i pension..

Expressen - 25 aug 15 kl. 04:15

Svenskarna som förlorar miljarder

Sveriges rikaste förlorar jättebelopp på börsraset. Stefan Persson, storägare i H&M, såg sina aktier minska 8 miljarder kronor i värde på en dag; Fredrik Lundberg gick back 1,3 miljarder. - Det är personer med enorma tillgångar, det krävs mer för att skaka dem, säger Maria Landeborn, sparekonom på Skandia..

Realtid - 05 dec 13 kl. 10:34

DNB förlorar räntemandat

Skandia plockar hem förvaltningen..

NT - 20 nov 15 kl. 11:26

Bar förlorar serveringstillståndet

Norrköpings kommun har återkallat serveringstillståndet för Teaterbaren Skandia..

Jönköpingsnytt - 01 nov 18 kl. 06:06

Förlorar miljarder på sjukskrivningar

Över 2,2 miljarder kronor. Så mycket förlorade kommunerna i Jönköpings län på sjukskrivningar förra året, enligt en ny rapport från pensionsbolaget Skandia. Bara i Jönköping var förlusten nästan 900 miljoner.

Realtid - 26 aug 20 kl. 07:03

AMF och SEB förlorar miljarder till konkurrenterna

Handelsbanken och Skandia är vinnare på flyttmarknaden för pensionsförsäkringar – samtidigt som konkurrenterna ser miljarder försvinna..

Skånskan - 29 okt 18 kl. 05:00

Psykisk ohälsa hot mot välfärden

Skåne Psykisk ohälsa som bottnar i stress och utmattning står för nästan hälften av alla sjukskrivningar. Sjukskrivningarna kostade Skånes kommuner 6,8 miljarder förra året.Så mycket förloras i ekonomiskt värde på sjukskrivningarna:
Helsingborg: 51,3 (17,1)
Hässleholm.

VA - 01 apr 11 kl. 07:00

Lägg ned forskningen

1 april Slakta forskningen och du får en snabb belöning av aktiemarknaden. Det är så det uppmärksammade utspelet från den amerikanska läkemedelsjätten Pfizer häromveckan måste tolkas. ?

DI - 18 maj 16 kl. 15:31

Lojala kunder göder bankerna

Svenska hushåll förlorar flera hundra miljoner kronor per år på bolånerabatter som försvinner efter ett tag. Det visar beräkningar från Skandia. "Gamla, lojala kunder får sämre villkor än nya", säger Johanna Cerwall, tillförordnad vd på Skandias bank..

DI - 07 jul 16 kl. 19:25

Inte första gången för finanshuset

Som Di kan avslöja förlorar Catella Fonder sex av sina absolut viktigaste medarbetare. Dessa sex personer, med Ulf Strömsten som mest profilerad medarbetare, kommer efter sommaren enligt mycket trovärdiga källor dyka upp som en viktig del i riskkapitalbolaget Altors ökande satsning på fondförvaltning vid sidan av bolagets två befintliga förvaltningsben, det Stockholmbaserade Carnegie Fonder och det danska Carnegie Asset Management. Det är inte första gången som det sker massavhopp från Catella.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.