PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 04 March, 00:33

PrivataAffärer - 17 feb 21 kl. 12:07

Lundkvist: Stigande långräntor ökar risken för stökig börsHopp om våren, vaccinationer och för(?) kraftiga amerikanska stimulanser har fått börserna att rusa till nya rekordnivåer. USA stimulerar betydligt kraftigare än övriga västvärlden och Bidens administration förväntas snart få igenom ytterligare ett stimulanspaket på upp till smått ofattbara 1 900 miljarder dollar (9 procent av BNP). Från att tidigare ha hyllat alla tänkbara stödåtgärder växer oron hos marknadens aktörer för att USA kanske tar i för mycket och att åtgärderna riskerar att skapa överhettning av den amerikanska ekonomin mot slutet av året. Risken för överhettning och med tiden ökande inflation är en risk som finns i USA men inte här i Europa då både stimulanserna och förväntningarna på tillväxt är betydligt lägre.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
USA, Bidens, BNP, Europa, Inom, Lundkvist, Coeli Asset Management

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: LundkvistStigande , långräntor, ökar, riskenför , stökig, börs


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.