PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 28 February, 18:58

PrivataAffärer - 17 feb 21 kl. 09:08

Regeringen vill kunna stänga samtliga handelsplatserDet sade socialminister Lena Hallengren under en presskonferens på onsdagsmorgonen. Hon angav att det är bekymmersamt att antalet virusfall återigen börjat att öka och att det finns en ”påtaglig risk för en tredje våg av smittspridning”. Lena Hallengren framhöll att läget överlag i Europa pekar mot att en tredje våg drar in och i vissa länder brutit ut. Socialministern pekade på att det förefaller finnas en trötthet i det svenska samhället men att det är viktigt att ”hålla i och hålla ut” och det gäller att följa restriktioner och förbud. ”I en tredje våg kanske vi måste ta ytterligare steg”, sade hon.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Lena Hallengren, Hallengren, Europa

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringenvill kunna , stänga, samtliga, handelsplatser
Regeringen - 28 okt 16 kl. 09:00

Samtliga ledamöter i Läsdelegationen utsedda

Regeringen har utsett samtliga delegater i Läsdelegationen. Delegationen är del av regeringens satsning Hela Sverige läser för barnen. På Bokmässan i september presenterades delegationens ordförande, stadsbibliotekarien Katti Hoflin samt delegationens direktiv..

SR - 19 mar 20 kl. 17:01

Nu kan regeringen stänga skolorna

För en stund sedan klubbade riksdagen igenom beslutet som gör det möjligt för regeringen att stänga framför allt förskolor och grundskolor om det behövs för att hejda smittspridningen..

Regeringen - 13 dec 17 kl. 15:03

Information om sexuella trakasserier ska spridas till samtliga skolor

Stiftelsen Allmänna Barnhuset får en halv miljon kronor av regeringen för att sprida information och stödmaterial om sexuella trakasserier till samtliga grundskolor och gymnasieskolor. Beslutet fattades under onsdagen och syftar till att stödja skolor i att fånga upp och arbeta med frågor om sexuella övergrepp och trakasserier i skolmiljö som bland annat uppmärksammats av #MeToo-uppropet #tystiklassen..

YLE - 12 mar 20 kl. 18:49

Coronaviruset: Riksdagspartierna diskuterar ännu tuffare åtgärder – Sannfinländarna vill stänga alla skolor och daghem i tre veckor

Regeringen beslöt idag att alla evenemang som samlar över 500 deltagare ska ställas in. Under kvällen träffas ledarna för samtliga riksdagspartier för att diskutera möjligheten att ta i bruk beredskapslagen för att till exempel kunna stänga samtliga skolor och daghem..

Regeringen - 02 jun 17 kl. 16:06

Uppdrag till Statens historiska museer att förbereda inordnandet av samtliga uppgifter vid Livrustkammaren och Skoklosters slott med Stiftelsen Hallwylska museet i Statens historiska museer

Regeringen uppdrar åt Statens historiska museer att förbereda inordnandet av samtliga uppgifter vid Livrustkammaren och Skoklosters slott med Stiftelsen Hallwylska museets i Statens historiska museer den 1 januari 2018. Inordnandet avser de uppgifter som bedrivs vid  - museerna Livrustkammaren och Skoklosters slott, samt  - Stiftelsen Hallwylska museet. Statens historiska museer ska fortlöpande informera Regeringskansliet (Kulturdepartementet) om uppdragets genomförande..

Regeringen - 13 okt 11 kl. 11:50

Regeringen höjer ambitionsnivån - Östersjöregionen ska bli förebild i EU

Regeringen beslutade på torsdagen att ge samtliga 21 länsstyrelser och 34 myndigheter i uppdrag att aktivt arbeta med Östersjöfrågorna. Regeringen inrättar även ett myndighetsnätverk för genomförande av EU:s Östersjöstrategi som ska ledas av Tillväxtverket.- Beslutet idag är en ambitionshöjning från regeringen sida när det gäller förbättrad havsmiljö, stark och hållbar tillväxt, minskade ekonomiska klyftor och en minskad gränsöverskridande brottslighet i hela Östersjöregionen.

Regeringen - 13 okt 11 kl. 11:50

Regeringen prioriterar Östersjöfrågorna

Regeringen beslutade på torsdagen att ge samtliga 21 länsstyrelser och 34 myndigheter i uppdrag att aktivt arbeta med Östersjöfrågorna. Regeringen inrättar även ett myndighetsnätverk för genomförande av EU:s Östersjöstrategi som ska ledas av Tillväxtverket.- Östersjöregionen ska bli en förebild för hela EU, säger EU-minister Birgitta Ohlsson.

Regeringen - 13 dec 13 kl. 13:31

Regeringen ger stimulansmedel till landsting och kommuner för insatser mot psykisk ohälsa

Samtliga landsting och 276 av landets kommuner får tar del av totalt 630 miljoner kronor i stimulansmedel för sitt utvecklingsarbete inom området psykisk ohälsa. Genom en överenskommelse mellan staten och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) fördelas ersättningen mellan dem som har uppfyllt grundkrav och prestationsmål.

Regeringen ger stimulansmedel till landsting och kommuner för insatser mot psykisk ohälsa

Socialdepartementet, 13 december 2013.

Sydsvenskan - 06 dec 15 kl. 04:00

Den långa vägen mot frihet

Den 10 december beger sig representanter för tunisiska Kvartetten för nationell dialog till Oslo för att ta emot Nobels fredspris 2015. Tillkännagivandet av priset överraskade såväl världen som tunisierna själva. Få visste att kvartetten fanns bland de nominerade, många kände inte ens till att priset existerade.

Regeringen - 24 nov 16 kl. 15:52

Regeringen har utsett ny ordförande och tre ledamöter till Karolinska institutets styrelse

Regeringen har i dag beslutat att utse Mikael Odenberg till ny ordförande i Karolinska institutets styrelse från och med den 1 december 2016. Samtidigt förordnades Liselotte Højgaard, Bjørn Stensaker och Göran Stiernstedt som nya styrelseledamöter. Detta innebär att samtliga externa styrelseledamöter i Karolinska institutets styrelse har bytts ut under året..

Regeringen - 11 okt 16 kl. 14:06

Samtliga Sveriges kommuner tar del av lågstadiesatsningen

Regeringens satsningar på fler anställda i förskoleklass, lågstadiet och fritidshem har mött stort intresse. När Statens skolverk i dag redovisar hur ansökningarna sett ut visar de att samtliga landets 290 kommuner kommer ta del av satsningen även i år. För läsåret 2016/17 är satsningarna utökade till totalt 2,8 miljarder och innefattar nu även att fritidshemmen får omkring en halv miljard kronor för fler anställda..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.