GlobeNewswire > Ekonomi

Monday, 08 March, 15:49

GlobeNewswire - 17 feb 21 kl. 08:00

Ett starkt 2020 trots Covid 19 – omvärdering av tilläggsköpeskillingar har dessutom gett en stor positiv resultateffekt Omsättningen ökade med 7,1% till 27.146 Mkr (25.342 Mkr) Årets resultat innehåller förvärvsrelaterade omvärderingar på 353 Mkr Resultatet efter finansnetto uppgick till 3.658 Mkr (2.836 Mkr) Vinsten per aktie uppgick till 5,69 kr (4,31 kr) Aktieutdelning föreslås till 1,55 kr/aktie (1,40 kr/aktie) Aktiesplit föreslås på 4:1 Förvärv av serbiska TIKI Group, turkiska Üntes, nederländska Nathan, tyska Waterkotte, 
svenska VEÅ, italienska Termotech samt ett antal mindre kompletteringsförvärv ”Vår sammanfattning av 2020 är att vi, i en marknad som av naturliga skäl präglats av stora variationer både under året och mellan olika marknader och marknadssegment, har lagt ännu ett starkt helår bakom oss med såväl fortsatt omsättnings- som resultattill
Läs mer på GlobeNewswire
Läs mer om:
Covid, Mkr, Mkr Resultatet,  förvärv, TIKI Group, Nathan, Waterkotte, VEÅ, Termotech, Gerteric Lindquist, NIBE, VD Gerteric Lindquist, Hans Backman, OBS, Lindquist, CEO, CFO, NIBE Industrier AB, EU, Marknadsmissbruksförordning, Lagen, CET, NIBE Group, Group, Solutions, Stoves, Markaryd, Nasdaq Nordic, Cap, SIX Swiss Exchange, Q4, nibe

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett starkt, 2020trots , Covid19 , omvärderingav , tilläggsköpeskillingar, har dessutom gett en stor positiv resultateffekt
PrivataAffärer - 24 okt 18 kl. 07:57

Omvärdering av processlager sänker Bolidens resultat

Analytikerna hade räknat med ett resultat före skatt på i genomsnitt 1.933 miljoner kronor, enligt Infront Datas sammanställning av tolv analytikers prognoser inför rapporten. Rörelseresultatet exklusive omvärdering av processlager hamnade på 2.

DI - 09 nov 18 kl. 07:10

Omvärdering av skulder höjer Lundin Golds resultat

Lundin Gold redovisar ett resultat efter skatt på 7,3 miljoner dollar för det tredje kvartalet 2018 (-16). Resultatet per aktie uppgick till 0:03 dollar (-0:13). Det positiva nettoresultatet följer på en omvärdering av bolagets långsiktiga skuldsättning.

DI - 04 jun 19 kl. 10:04

Kepler: Omvärdering av Sandvik i korten efter rekordhög rabatt

Sandviks aktie handlas till en historiskt hög rabatt jämfört med konkurrenterna Atlas Copco och Epiroc. Med avknoppningen av SMT och en förbättrad lönsamhet borde en omvärdering av verkstadsjätten stå för dörren. Det skriver Kepler Cheuvreux i en analys..

PrivataAffärer - 14 nov 19 kl. 09:56

Swedbank: Tid för omvärdering i Hydro

Hydro är verksamt inom olika aluminiumlösningar och bolaget täcker hela värdekedjan från utvinning till tillverkning av valsade och strängpressade aluminiumprodukter. Bolaget är en av de tio största aluminiumproducenterna i världen. Men Hydro har haft det tufft med låga aluminiumpriser och stora problem i Brasilien med ett embargo som gjort att produktionen legat nere.

BT - 29 mar 16 kl. 01:00

Omvärdering av Raoul Wallenbergs insatser

Historikern Klas Åmark har skrivit en bok som kommer att leda till att synen på Raoul Wallenbergs hjälpinsatser för Ungerns judar delvis måste omvärderas..

DI - 12 jan 18 kl. 11:04

YIT tar kostnader efter omvärdering

YIT omvärderar kontinuerligt vissa poster i sin balansräkning och meddelar på fredagen att detta leder till kostnader på högst 20 miljoner euro 2017..

PrivataAffärer - 10 jul 20 kl. 08:28

Omvänd vinstvarning från Intrum

Enligt Infronts analytikersammanställning från i början av maj räknade analytikerna med ett justerat rörelseresultat på 892 miljoner kr i det andra kvartalet. ”Under andra halvan av andra kvartalet har vi sett en relativt snabb återgång mot ett normalläge i de 24 europeiska marknader som vi är verksamma i. Detta har möjliggjort en starkare utveckling av vår verksamhet och högre inkasseringsnivåer jämfört med våra tidigare interna förväntningar.

GlobeNewswire - 15 jul 20 kl. 08:00

Finansiell uppdatering för det andra kvartalet 2020 och audiocast-detaljer för presentationen den 29 juli 2020

Lundin Energy AB (Lundin Energy) publicerar rapporten för det andra kvartalet 2020 onsdagen den 29 juli 2020. Prospekteringskostnader om cirka 19 MUSD före skatt och en valutakursvinst om cirka 131 MUSD kommer att redovisas för det andra kvartalet 2020.
Prospekteringskostnader
Bolaget har som policy att aktivera utgifter som uppkommer i samband med prospekteringsaktiviteter, och när en fyndighet inte bedöms vara kommersiellt gångbar kostnadsförs utgifterna direkt i resultaträkningen.

Dagens PS - 30 jan 18 kl. 08:06

Oväntat starkt från SCA – delar ut mer

Skogsindustribolaget SCA redovisar en omsättning i linje med förväntat under fjärde kvartalet. Resultatet var positivt och bättre än väntat. Jämfört med föregående år steg vinsten.

PrivataAffärer - 13 aug 18 kl. 07:39

Starkt kvartal för Lundin Gold

Vinstförbättringen hänvisas framför allt till omvärdering av långfristiga skulder. I resultatet ingår också valutavinster på 7,1 miljoner dollar (0,7).  .

YLE - 28 jan 14 kl. 11:35

NHL kan omvärdera OS-situationen

Enligt Associated Press kan NHL ännu bestämma sig för att inte tillåta sina spelare att delta i OS i Sotji om det anses vara farligt. Enligt Bill Daly, som är vice kommissionär i NHL, kan ligan vid behov omvärdera situationen i Sotji den 9 februari, men tror att det är osannolikt. Enligt Daly litar NHL ännu fullt på att organisatörerna kan se till att tävlingarna är tillräckligt säkra.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.