PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 02 March, 23:27

PrivataAffärer - 17 feb 21 kl. 07:34

SBAB: Dämpad återhämtning i svensk ekonomi”Hushållens konsumtion står för det största bidraget till BNP-tillväxten, straxt följd av näringslivets investeringar. Inflationen väntas bli fortsatt låg och Riksbanken höja reporäntan nästa gång först under våren 2024”, skriver SBAB i prognosen. SBAB räknar med att Sveriges BNP ökar med 2,8 procent i år och 3,2 procent år 2022. Arbetslösheten väntas stiga från 8,5 procent 2020 till 8,8 procent i år, för att därefter sjunka till 8,2 procent 2022. KPI-inflationen väntas stiga från 0,5 procent 2020 till 1,2 procent i år och 1,4 procent 2022.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SBAB, BNP, Riksbanken, Sveriges BNP, KPI, Riksbankens, Robert Boije

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SBAB, Dämpad, återhämtningi svensk , ekonomi
PrivataAffärer - 26 aug 20 kl. 07:08

SBAB: Dramatisk återhämtning i boprisförväntningarna

”Det är en dramatisk förändring i synen på bostadspriserna som vi ser på bara några månader. Den mycket stora pessimism som präglade boprisförväntningarna under den mest akuta fasen av coronakrisen under senvåren är som bortblåst”, säger SBAB:s chefekonom Robert Boije. På ett års sikt tror 57 procent av de som äger en bostad att priset på den egna bostaden kommer att öka, medan 4 procent tror att det kommer att sjunka.

PrivataAffärer - 20 aug 20 kl. 07:01

SBAB: Boräntorna förblir låga lång tid

”Ingenting talar i dagsläget för att vare sig de korta eller långa boräntorna kommer att stiga kraftigt i närtid. Vår prognos är att reporäntan – som i hög utsträckning styr 3-månadersräntan – inte höjs förrän i början av 2024 till följd av en utdragen konjunkturåterhämtning och låg inflation under och efter coronapandemin. Ett antal strukturella faktorer bidrar också till mycket låga realräntor under lång tid framöver, vilket även talar för fortsatt låga långa boräntor”, säger SBAB:s chefekonom Robert Boije i en kommentar i ett pressmeddelande.

PrivataAffärer - 04 jun 20 kl. 06:52

SBAB: Bopriserna står pall

”Priserna på andrahandsmarknaden har så här långt stått pall för coronakrisen mätt sedan årsskiftet. Detta ligger helt i linje med vad vi bedömde i inledningen av krisen. Vår prognos är att bostadspriserna står stilla eller möjligen ökar svagt under året som helhet.

Cornucopia - 20 feb 20 kl. 10:51

SBAB-prognos: Stillastående bostadspriser i tre år - negativ tillväxt BNP per capitati 2020

SBAB har presenterat sina nya prognoser över svensk ekonomi och svensk bostadsmarknad. Om inte räntorna sänks utan ligger stilla väntar man sig att bostadspriserna står stilla de kommande tre åren, och bostadsspekulanterna får inte längre betalt för att bo. Man sänker sin BNP-prognos för svensk ekonomi innevarande år så mycket att tillväxten i BNP per capita blir negativ.

PrivataAffärer - 16 jul 18 kl. 09:12

Bopriserna sjönk i juni enligt Valuegard.

  Bostadspriserna har stigit 0,5 procent under den senaste tremånadersperioden och sjunkit 4,1 procent under de senaste tolv månaderna. Priserna på bostadsrätter sjönk 0,4 procent i juni jämfört med föregående månad, medan villapriserna sjönk 0,6 procent. Säsongsrensat steg priserna på bostadsrätter 0,6 procent, medan villapriserna steg 0,3 procent.

Cornucopia - 15 sep 13 kl. 08:56

Värdering OMXS30(27) 2014: p/e 15

Med tanke på börsutvecklingen det senaste året kan det vara på sin plats att titta på värderingen för det svenska storbolagsindexet OMXS30. Värderingen för 2013 ligger på p/e 17.65 och för 2014 på p/e 15.

Ekonomistas - 25 mar 20 kl. 07:36

Utvidga corona-amorteringsfriheten till alla

Detta är ett gästinlägg av Claes Bäckman, assistant professor vid Department of Economics and Business Economics, Aarhus Universitet. Det är ett välkommet besked att Finansinspektionen meddelat att inkomstbortfall kopplat till coronaviruset är ett skäl till undantag från amorteringskravet. Men att tillfälligt ge undantag från amorteringskravet är inte tillräckligt.

Dagens PS - 17 maj 19 kl. 07:16

Bopriserna går upp och affärerna ökar

Allt fler signaler kommer nu om att den svenska bostadsmarknaden sakta men säkert börjar återhämta sig. I april gick priserna upp både för villor och lägenheter med 0,8 procent. Bostadsrättspriserna steg med 0,4 procent i riket.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.