PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 26 February, 13:59

PrivataAffärer - 17 feb 21 kl. 07:10

Kinnevik vill dela ut Zalando-innehavet till ägarnaKinnevik äger 54 miljoner aktier i Zalando, eller 21 procent av bolaget. Utskiftningen motsvarar en extra värdeöverföring till ägarna i investmentbolaget om cirka 55,1 miljarder kronor, motsvarande cirka 200 kronor per aktie i Kinnevik. ”Genom utskiftningen blir Kinneviks portfölj mer balanserad och fokuserad på Kinneviks yngre, i större utsträckning onoterade tillväxtbolag – i linje med Kinneviks strategiska plan”, skriver Kinnevik. Utskiftningen kommer att ske genom ett automatiskt inlösenförfarande. Aktieägarna kommer få möjlighet att omregistrera de utskiftade Zalandoaktierna till aktier som kan handlas på Frankfurtbörsen, skriver Kinnevik.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Zalando, Kinnevik, Kinneviks, Zalandoaktierna, Frankfurtbörsen, AMF, IRR, VillageMD, Budbee

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kinnevikvill , delaut , Zalando-innehavettill , ägarna
PrivataAffärer - 17 sep 19 kl. 16:06

”Bra beslut men nu ökar kraven på Kinnevik”

Läs också: Kinnevik delar ut innehavet i Millicom På tisdagseftermiddagen meddelade Kinnevik först att bolaget delar hela sitt innehav i Millicom, sedan kom beskedet att bolaget kommer att upphöra med ordinarie kontantutdelningar och i stället ”betala ut överskottskapital som genereras från investeringsverksamheten i form av extra utdelningar”. Tillsammans med minskninge

Realtid - 17 sep 19 kl. 13:28

Kinnevik föreslår utdelning av hela innehavet i Millicom

Investmentbolaget Kinnevik vill dela ut innehavet i Millicom – 37,8 miljoner aktier – till sina aktieägare, vilket innebär en värdeöverföring på 19 miljarder kronor..

DI - 19 sep 19 kl. 10:16

Pressade Kinnevik-vd:ns första ord vid kapitalmarknadsdagen

Kinnevik har haft intensiva dagar med försäljningen av en sjättedel av Zalando-innehavet och beskedet om att Millicom….

PrivataAffärer - 25 okt 18 kl. 08:25

Kraftigt sämre substansvärde för Kinnevik

Det motsvarar, givet en vägd snittkurs för Kinneviks A- och B-aktie på nästan 251 kronor den 28 september, en substansrabatt på 12,3 procent, mot en rabatt på 12,3 procent vid halvårsskiftet. Substansvärdet minskade från 350 kronor per aktie i slutet av det andra kvartalet, eller en minskning med 18 procent, ”drivet främst av Zalando, samt Kinneviks utdelning av sina aktier i MTG vilket innebar en värdeöverföring om 4,2 miljarder kronor eller 15 kronor per Kinnevik-aktie till aktieägarna”, skriver Kinnevik i rapporten.  .

DI - 26 feb 14 kl. 15:07

Stenbeck kan tvingas pumpa in mer i Zalando

De svaga besökssiffrorna i januari gör en börsnotering av modesajten Zalando under 2014 mer osannolik. Dessutom ökar risken att Kinnevik och de andra ägarna måste gå in med mer kapital i klädbolaget..

DI - 02 jun 14 kl. 08:17

Kinnevik överväger notera Rocket

Kinnevik och de andra ägarna av Rocket Internet överväger att notera det tyska bolaget i Frankfurt. Det har både Bloomberg News och Financial Times rapporterat i helgen..

SvD - 02 jun 14 kl. 08:07

Kinnevik överväger notering av Rocket Internet

Kinnevik och de andra ägarna av Rocket Internet överväger att notera det tyska bolaget i Frankfurt..

E24 - 18 jun 12 kl. 08:20

Kinnevik dumpar hela innehavet i Groupon

Maktbolaget gör reavinst på 549 miljoner..

Realtid - 19 jul 13 kl. 10:23

Kinnevik prioriterar utdelning till ägarna.

Stenbeck övertygad att onlinebolagens tid är här..

PrivataAffärer - 14 jun 18 kl. 08:29

Kinnevik vill dela ut hela innehavet av MTG-aktier

Bakgrunden är den föreslagna fusionen mellan Tele2 och Com Hem i vilka Kinnevik äger aktier. Kinnevik har gentemot myndigheter åtagit sig att vidta ”konkurrensfrämjande åtgärder” för att kunna genomföra denna fusion och Kinnevik har, skriver bolaget på torsdagen, under 2018 deltagit i Europeiska kommissionens konkurrensrättsliga prövning. ”Genom att dela ut samtliga Kinneviks MTG-aktier påskyndar Kinnevik godkännandet av fusionen mellan Tele2 och Com Hem”, skriver Kinnevik, Kinnevik äger drygt 4,4 miljoner A-aktier och cirka 9 miljoner B-aktier i MTG, det motsvarar 19,9 procent av kapitalet och nästan 48 procent av rösterna.

PrivataAffärer - 17 sep 19 kl. 13:07

Kinnevik ska dela ut hela innehavet i Millcom

Kinnevik äger för närvarande 37.835.438 aktier i Millicom, motsvarande 37,2 procent av Millicoms utestående aktier.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.