Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 02 March, 12:33

Cornucopia - 16 feb 21 kl. 18:01

Film: 93:e mekbrigaden och slaget om UkrainaVeteraner från den 93:e mekaniserade ukrainska brigaden har producerat än så länge två entimmes filmer som brigadens strider mot de ryska trupperna i sydöstra Ukraina, som är sevärda i egenskap av vittnesmål och filmer från striderna mellan två tekniskt likvärdiga sidor, inklusive de stenhårda striderna vid flygplatsen i Donetsk, pansar och allt. Filmer följer nedan.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Ukraina, Donetsk, Ukrainas, RysslandDen, Ryssland, Youtube, MH

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Film, 93:e, mekbrigadenoch , slagetom , Ukraina
Sydsvenskan - 10 jul 15 kl. 04:00

Slaget om slaget

Under hösten 2014 rasade debatten mot den tv-serien ”1864” i den danska pressen. Under sommaren visas den på svenska TV4.Upprinnelsen till debatten står att finna i den utomordentliga bok som den danske historikern och vetenskapsjournalisten Tom Buk-Swienty lät publicera 2008: ”Slaktebænk Dybbøl”.

Skånskan - 24 mar 17 kl. 06:00

Osminkad film för unga på gång

Buff Regissören Magnus Hedberg och skådespelaren Felice Jankell gästar barn- och ungdomsfilmfestivalen Buff i Malmö för att presentera sin kommande film, Kalmars Jägarinnor.
– Ända sedan jag såg Kids 1994 har jag velat göra en film som är ett osminkat porträtt av att vara ung, säger Magnus Hedberg om sitt pågående långfilmsprojekt.Kalmars jägarinnor
Boken:
Tove Folkesson (som bland annat har gått Lunds författarskola) debuterade 2014 med romanen Kalmars jägarinnor.

Sydsvenskan - 17 apr 15 kl. 12:20

Mike Leigh gör film om massaker

Den brittiske regissören Mike Leighs nästa film heter "Peterloo" och kommer att handla om Peterloo-massakern i Manchester 1819, där 18 personer dödades och 700 skadades, skriver The Guardian.— Det har aldrig gjorts en film om Peterloo-massakern tidigare. Förutom händelsens politiska betydelse har jag också en personlig koppling till historien i egenskap av Manchesterbo, säger Leigh till Screen International.

Helsingborgs Dagblad - 17 apr 15 kl. 12:20

Mike Leigh gör film om massaker

Den brittiske regissören Mike Leighs nästa film heter "Peterloo" och kommer att handla om Peterloo-massakern i Manchester 1819, där 18 personer dödades och 700 skadades, skriver The Guardian.— Det har aldrig gjorts en film om Peterloo-massakern tidigare. Förutom händelsens politiska betydelse har jag också en personlig koppling till historien i egenskap av Manchesterbo, säger Leigh till Screen International.

SR - 17 sep 14 kl. 14:05

Ulf Malmros nya film om pappan som aldrig fanns där

Ulf Malmros nya film Min så kallade pappa är mer allvarlig än hans tidigare filmer, men innehåller också en hel del humor av det dråpligare slaget..

Skånskan - 29 nov 19 kl. 07:17

Årets filmäckel i brutal hämndfantasi

Film
The Nightingale Regi: Jennifer Kent I rollerna: Aissling Franciosi, Sam Claflin, Baykali Ganambarr, Damon Herriman, Harry Greenwood pppp
Jennifer Kent slog igenom med Babaddok, en lika hajpad som minimalistisk spökskräckis, som jag ärligt talat hade svårt att se storheten i. Då är Nightingale avsevärt bättre. Skräckelementet finns dock här också, men då handlar det mest om skräck av det mänskligt skapade slaget i ett historiskt sammanhang.

Helsingborgs Dagblad - 09 nov 11 kl. 08:59

Myndighet bjuder anställda på film

Smittskyddsinstitutet har hyrt en biosalong och erbjuder alla sina anställda att se actionthrillern Contagion, skriver Dagens Medicin. Detta för att de inte ska stå svarslösa när frågorna börjar hagla om filmen som handlar om ett nytt dödligt virus som sprids över jorden. Generaldirektör Johan Carlson, som inte själv sett filmen, säger att filmer av det här slaget inte brukar vara särskilt trovärdiga..

NT - 02 aug 12 kl. 10:12

"Studie i brott" världens bästa film

Alfred Hitchcocks thriller "En studie i brott", från 1958, knuffar ner "Citizen Kane" från förstaplatsen på det brittiska filminstitutets lista över världens genom tiderna bästa filmer, rapporterar AFP. Det är första gången på 50 år som Orson Welles drama från 1941 ser sig slaget i den omröstning där fler än 800 experter får säga sitt. Den senaste omröstningen skedde för tio år sedan och då var glappet mellan filmerna bara tio röster..

Trelleborgs Allehanda - 12 mar 13 kl. 10:52

Odjuret får egen film


Disney förhandlar med den brittiske manusförfattaren Joe Ahearne om att skapa en uppföljare till den framgångsrika tecknade filmen "Skönheten och odjuret" från 1991. Detta skriver Deadline Hollywood. Den nya filmen, som inte ska vara tecknad eller animerad, ska handla främst om odjuret och har inte helt ologiskt fått titeln "The beast".

Dalarnas tidningar - 16 jul 13 kl. 11:34

Blomtjuv fastnade på film

Övervakningskameror på Hjultorget i Insjön har "fångat" en tjuv av det mer ovanliga slaget. Filmen visar hur en kvinna "hämtar" blommor ur de offentliga planteringarna..

Västerbottens Folkblad - 31 okt 14 kl. 08:29

[PLUS] En myskomedi av det svårsmälta slaget

Matlagningsmys är en framgångsrik undergenre inom må bra-tv och -film. Och det kan ju vara riktigt....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.