Expressen Dina Pengar > Ekonomi

Friday, 05 March, 04:51

Expressen Dina Pengar - 16 feb 21 kl. 13:38

Indiska arbetarnas kamp – vann över H&M-företagNär pandemin bröt ut såg en indisk H&M-leverantör sin chans.Företaget valde att stänga ner en fabrik där en fackförening startats upp av arbetarna.Men beslutet stred mot klädkedjans ramavtal och nu har leverantören tvingats anställa samtliga textilarbetare igen, enligt internationella facket IndustriAll.  .
Läs mer på Expressen Dina Pengar
Läs mer om:
IndustriAll

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Indiska, arbetarnas, kampvann över , H&M-företag
Cornucopia - 11 feb 18 kl. 12:24

Staten - inte kapitalet - tar mest av arbetarnas arbete

"Under skatter och lagar vi digna ner." - InternationalenKonstigt nog är kommunister som Vänsterpartiet emot sänkta skatter. Detta trots att det är skatterna och därmed staten, som tar avgjort mest av frukterna av arbetarnas arbete.

HBL - 20 dec 12 kl. 07:04

Finska företag tar trevande steg i Indien

Indien är världens största konsumentmarknad och ändå finns bara ett hundratal finska företag på plats. Ecocat är ett av de företag som trotsat den krångliga byråkratin.Matti Härkönen hade egentligen redan pensionerats när han blev erbjuden jobbet som teknisk chef i Faridabad som är en av många förstäder till Delhi.

HBL - 26 sep 14 kl. 07:24

Svenska klädföretag glömmer arbetarbarn

Bland annat H&M, Gina Tricot och Ikea finns på listan av företag som försummar arbetarnas barn i Bangladesh, visar Swedwatch rapport.Svenska klädföretag brister i omhändertagandet av barnen till bolagens arbetare i Bangladesh, visar en rapport som Swedwatch gjort. Barnen har skärsår och feber och trängs – i bästa fall – ihop i trånga rum som ska föreställa daghem.

SVT Debatt - 07 okt 13 kl. 15:18

EU och regeringen fortsätter att urholka arbetarnas rättigheter

ARBETSVILLKOR Idag manifesterar människor över hela världen för rätten till anständiga arbetsvillkor och rimliga löner. Men det är inte bara i avlägsna länder som arbetsvillkoren är usla och fackliga rättigheter kränks. I Sverige har den borgerliga regeringen och Miljöpartiet i praktiken gjort migrantarbetare rättslösa gentemot sina arbetsgivare, och löntagare ställs mot löntagare i kampen om arbetstillfällen, skriver Josefin Brink.

BT - 02 apr 13 kl. 21:08

Indiska bröder gör upp om fiberoptik

De indiska bröderna Anil och Mukesh Ambani, som har utkämpat en uppmärksammad strid om faderns affärsimperium, har grävt ned stridsyxan - åtminstone har deras respektive telekomföretag slutit avtal om att dela på den fiberoptik de har i indiska städer. Tisdagens samarbetsavtal är litet ekonomiskt sett, men omges av rykten om försoning. Fadern Dhirubhai dog 2002 utan att efterlämna ett testamente.

YLE - 17 jan 13 kl. 15:10

Nokiaanställda till indiska företag

Nokia meddelade i dag att IT-förvaltningens uppgifter outsourcas till två företag, HCL Technologies och TATA Consultancy Services. Tata Consultancy Services är en del av ett av Indiens största privata företag, Tata Group, som gör affärer i bil-, IT-, te- och hotellbranscherna. Tata Group är speciellt känt för Tata Nano, som fått titeln världens billigaste bil.

YLE - 12 jul 12 kl. 13:41

Företag i Österbotten misstänks för människohandel

Österbottens polisinrättning utreder ett fall av grov människohandel.
Ett medelstort företag i Österbotten misstänks ha använt sig av utländsk arbetskraft på ett sätt som uppfyller kriterierna för människohandel. Det rör sig om ett tiotal målsägande, män som har rekryterats för att arbeta industriellt.

YLE - 13 jul 12 kl. 08:27

Lillkyroföretag misstänks för människohandel

Österbottens polisinrättning utreder ett fall av grov människohandel.
Ett medelstort företag i Lillkyro misstänks ha använt sig av utländsk arbetskraft på ett sätt som uppfyller kriterierna för människohandel. Det rör sig om ett tiotal målsägande, män som har rekryterats för att arbeta industriellt.

SvD - 13 jul 15 kl. 11:00

”Stå upp för arbetarnas rättigheter i Kambodja”

Medan svenska företag gör miljardvinster sliter arbetare hos deras leverantörer i Kambodja för löner som inte går att leva på. Nu tänker landets regering införa en lag som förbjuder fackföreningar att ställa krav på bättre arbetsvillkor. Vi vill att svenska företag som H&M och Ikea med produktion i Kambodja står upp för rätten att organisera sig och kräver att lagförslaget dras tillbaka, skriver flera fackförbund gemensamt..

LV - 03 aug 17 kl. 17:00

Nu öppnar Adam och Sarahs nya indiska restaurang i Västervik

Adam Mosbah och Sarah Svensson Mosbah har drivit företag i Västervik i ett par år. De är riktiga entreprenörer som har hunnit starta tre olika företag på kort tid. På fredag öppnar deras indiska restaurang, Indivik på Welux..

YLE - 11 sep 17 kl. 09:27

Flera nya företag etablerar sig i Östnyland i år

På sistone har positiva företagsnyheter från Östnyland haglat in. Speciellt Lovisa verkar ha flyt just nu. Enligt utvecklingsbolaget Posintra ser det här året mycket bättre ut än fjolåret.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.