PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 03 March, 19:06

PrivataAffärer - 16 feb 21 kl. 13:00

Carnegie Fonder spår fortsatt stark börsCarnegie Fonders placeringsråd behåller en positiv syn på aktiemarknaden, även om riskaptiten är hög och risken för en rekyl kortsiktigt ökat i takt med nya all time high. ”Den svenska börsen kanske inte uppvisar en tvåsiffrig uppgång i år, men det kan mycket väl bli strax därunder”, skriver de. Även om aktiemarknadens värderingsmultiplar är höga, finns det fortfarande sektorer där värderingarna inte ser alltför ansträngda ut, t ex banksektorn, enligt fondbolaget. ”De nordiska bankerna uppvisar stabila vinster, hög direktavkastning och låga kreditförluster. De är dessutom relativt lågt värderade”, skriver de.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Fonder, Fonders, Fondbolaget, En, Ryssland, Carnegie Fonders, It, Covid, Taiwan, Krimkrisens, Källa, H1

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Carnegie, Fonder, spårfortsatt , stark, börs
PrivataAffärer - 17 jan 19 kl. 22:25

Carnegie Fonder lägger ner Afrikafond

När Carnegie Afrikafond startades 2006 fanns en optimistisk syn bland investerare gällande Afrika. Efterfrågan på råvaror var stark, flera länder genomgick demokratiseringsprocesser och regelverk kring äganderätt och företagande stärktes. Men sedan har utvecklingen varit knackigare.

Affärsvärlden - 20 maj 15 kl. 12:52

Carnegie Fonder ser stor rabatt på ryska börsen

Carnegie Fonder noterar att Ryssland handlas med en rabatt på över 60 procent trots en stark börs..

DI - 30 aug 18 kl. 22:59

Carnegie tar miljardkliv på stark marknad

Investmentbanken Carnegie fortsätter att växa och intäkterna under årets första halvår uppgick till nästan 1,4 miljarder kronor även om kostnaderna växer i en högre takt. Vd:n Björn Jansson spår dock en fortsatt stark marknad för börsnoteringar och företagsaffärer..

SvD - 06 aug 14 kl. 08:03

AP-fonder får stark kritik från svenska organisationer

Statliga AP-fondernas innehav i kontroversiella bolag får hård kritik från miljö- och människorättsorganisationer. En rad företrädare uppmanar Pensionsgruppen att åtgärda vad de kallar för systemfel. Men AP-fondernas Etikråd ser ingen anledning att ändra på nuvarande riktlinjer..

PrivataAffärer - 23 okt 18 kl. 07:07

Carnegie: Intressant läge för schweiziska aktier

– Zürich-börsen är världens åttonde största börs och utgör ca 2,6 procent av världsindex – klart större än svenska börsen, konstaterar hon i en kommentar publicerad på carnegie.se. Hon konstaterar att börsen i Zürich har klarat sig klart bättre än Stockholmsbörsen i den senaste tidens marknadsturbulens.

Realtid - 09 sep 16 kl. 00:00

Carnegie Total: Stark tillväxt i Sverige

Den 30 augusti startade Carnegie Total, en allokeringsfond som investerar i våra mest framgångsrika fonder. I den första månadsrapporten skriver Magnus Gustafsson, som är ansvarig förvaltare, om hur placeringsrådet ser på marknadsläget och hur Carnegie Total är allokerad. .

PrivataAffärer - 13 jul 18 kl. 06:00

Stark sommar för Rysslandsfonderna

Den senaste månaden har en snittfond backat nästan 1 procent, medan de bästa Rysslandsfonderna under samma period ökat nästan 10 procent (se tabell nedan). Ett av skälen till att rysk ekonomi går starkt under sommarperioden är att den ryska utdelningssäsongen börjar i juni och pågår under sommarmånaderna. – Utdelningen i Ryssland är mycket hög och den kommer att ge marknaden stöd under sommaren, sade Carnegie Rysslandsfonds förvaltare Fredrik Colliander till Privata Affärer tidigare på försommaren.

PrivataAffärer - 30 jul 20 kl. 09:07

Här är månadens populäraste fonder

Spararna fortsatte att köpa aktiefonder under juli månad. Teknik- och Sverigefonder ligger högt upp på köplistorna medan spararna tappat intresse för fastighetsfonder. – Överraskande starka rapporter där vinstutfallet på många håll inte blev lika illa som befarat, har lett till en mycket stark julibörs.

PrivataAffärer - 19 sep 19 kl. 17:33

Carnegie: Köp det snabbväxande gamingbolaget

Bolaget utvecklar spel inom genren free-to-play onlinestrategispel via såväl mobil plattform som browser. ”Via organisk tillväxt och en serie förvärv har Stillfront lyft omsättningen till drygt 2 miljarder kronor i år med en rörelsemarginal kring 28 procent”, konstaterar Carnegie. Stillfront består i dagsläget av tretton fristående spelutvecklingsföretag som tillsammans har en spelportfölj med 36 olika intäktsgenererande spel.

PrivataAffärer - 27 jan 20 kl. 10:13

Carnegie mot strömmen om Ericsson

”Trots besvikelsen för det fjärde kvartalet som skickade ned aktiekursen på rapportdagen, tror vi att Ericssons återhämtning är nära och vi ser katalysatorer under det första halvåret, möjligen redan så snart som nästa kvartal om en del av den svagare säsongstrenden i USA under fjärde kvartalet vänder”, skriver Carnegie i en analys på måndagen. Vid 9.40-tiden på måndagen hade Ericssonaktien stigit med 2,0 procent till 81,30 kr, efter att ha backat närmare 6 procent på fredagen efter bolagets rapport för det fjärde kvartalet.

PrivataAffärer - 04 jul 18 kl. 07:29

Carnegie minskar risken i portföljerna

Ett handelskrig som snarare ökar än avtar kan komma att slå mot bolagens vinster och därmed även tillväxten i världen. Intensiteten i åtgärder och motåtgärder fortsätter sannolikt fram till det amerikanska mellanårsvalet i november, Från stål- och aluminiumtullar har handelskriget spridit sig till biltullar och eventuella nya tullar mot Kina, som också är målet för Trumps retorik. Den amerikanska ekonomin är dock stark men Carnegie Private Banking anser att ekonomin växer över sin potential, samtidigt som den nye Fedchefen Jerome Powell talar om ännu högre räntor och snabbare räntehöjningstakt än tidigare.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.