SVT > Ekonomi

Sunday, 07 March, 22:45

SVT - 16 feb 21 kl. 09:07

Rekordintresse för aktier – ekonomiprofessor varnar för bubblaPå måndagen stängde Stockholmsbörsen på nytt rekord. Intresset för att köpa aktier är rekordstort. I sociala medier diskuteras aktier intensivt. Nu varnar en ekonomiprofessor för att det kan vara tecken på en börsbubbla likt den stora börskraschen 1929. – Det är oroväckande, säger Lars Magnusson, professor i ekonomisk historia vid Uppsala universitet..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Stockholmsbörsen, Lars Magnusson, Uppsala

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rekordintresseför , aktier, ekonomiprofessor, varnarför , bubbla
Affärsvärlden - 29 sep 14 kl. 11:40

Ekonomiprofessor varnar för börskrasch

Den framgångsrike kapitalförvaltaren och ekonomiprofessorn John Hussman utfärdar en skarp varning för ett kommande bakslag på börsen, skriver Business Insider..

DN - 05 jul 15 kl. 16:24

Ekonomiprofessor varnar för bankkrasch


Ett grekiskt ja innebär fortsatta förhandlingar med långivarna i eurogruppen. Men blir det ett nej kan den europeiska räddningsfonden ESM tvingas gå in och rädda Greklands banker. Det säger Lars Calmfors, professor i internationell ekonomi vid Stockholms universitet..

SVT - 13 nov 17 kl. 13:53

Ekonomiprofessor varnar för stora prisfall efter nya amorteringskrav

”Jag tycker att regeringen ska säga nej till det här”.

NT - 28 jan 18 kl. 18:01

Ekonomiprofessor varnar för bitcoin

"Ingen har kunnat bevisa att bitcoin är en sund investering", säger Hubert Fromlet, professor knuten till Linnéuniversitetet..

Affärsvärlden - 08 mar 12 kl. 08:58

Borgmästaren varnar: Regeringarna vill sälja Sas

De nordiska regeringarna planerar att sälja sina Sas-aktier. Det varnar köpehamnas borgmästare för som manar till eftertanke..

PrivataAffärer - 29 feb 16 kl. 22:38

Nordea viktar ner aktier - ser ökad risk i förhållande till potentialen

Nordea har blivit mer skeptisk till aktier och varnar för att volatiliteten på börsen fortsätter. Samtidigt har riskerna ökat i förhållande till potentialen vilket motiverar lägre risk i portföljen, skriver banken i sin senaste strategirapport....

PrivataAffärer - 04 jan 16 kl. 06:00

Rekordintresse för aktier under 2015

Trots att 2015 blev ett ordinärt år på börsen har privathandeln med aktier varit intensiv. Nätmäklaren Avanza har sett rekord i antal aktieaffärer, handel i småbolag samt antalet börsnoteringar....

E24 - 16 jun 11 kl. 08:31

Yale-professor varnar: "Recession hotar USA"

USA kan åter igen falla in i en recession. Det finns starka varningssignaler om att USA står farligt nära gränsen, varnar Robert Shiller, ekonomiprofessor vid Yale University..

SR - 04 maj 18 kl. 18:17

Professor varnar för snabb räntehöjning

Riksbanken får kritik för den negativa räntan när kronans värde faller. Men ekonomiprofessor John Hassler varnar för följderna av en snabb räntehöjning..

Dagens PS - 07 nov 19 kl. 07:30

Tunge ekonomiprofessorn varnar Riksbanken

”Det skulle inte vara bra”, säger Lars E O Svensson, tidigare även vice riksbankschef. Riksbanken med riksbankschef Stefan Ingves har aviserat en räntehöjning till 0 procent i december. Ett misstag om det genomförs, anser Lars E O Svensson och hänvisar i en intervju med SvD Näringsliv att inflationsmålet på 2 procent inte är nått och att Riksbanken i sina egna prognoser spår att inflationen kommer att ligga under målet de närmaste åren.

Dagens PS - 26 jan 18 kl. 09:05

Experter: Varning för Svarte Petter-aktier

Här är börspappren du bör se upp med, enligt proffsen. Di har talat med flera experter som höjer ett varningens finger för flera aktier när börsen vänder nedåt igen, vilket den förstås gör – förr eller senare. ”SSAB är en aktie man inte ska äga över tid.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.