Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 06 March, 12:13

Cornucopia - 15 feb 21 kl. 16:29

Solcellerna rensade sig själva på snöAngående det där med att rensa solcellerna på snö, så löste de detta själva igår, när det var sol och temperaturen kröp över upp till -0.9 grader som högst.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
SMHI, kWh

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Solcellerna, rensadesig , själva, snö
Cornucopia - 05 nov 19 kl. 16:50

Bra dag för solcellerna - trots november

Detta inlägg är sponsrat av Solkraft Sverige och handlar om min egen solkraftanläggning. Solkraft Sverige genomförde min installation på totalentreprenad.
Trots att det är november levererade min solkraftanläggning som bäst 2 222 W en stund innan lunch och sålde en andel av elen ut på nätet under främst förmiddagen.

Kristianstadsbladet - 31 jan 14 kl. 09:04

Solcellerna lyser med sin frånvaro i Skåne

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
För att klara klimatomställningen krävs ett energisystem som är helt förnybart. För denna omställning fordras krafttag och en mångfald av olika lösningar. En av de viktiga energilösningar som har en hållbar framtid är elproduktion med solceller.

Nyteknik - 28 mar 16 kl. 15:20

När har solcellerna tjänat in sig själva?

TEKNIKFRÅGAN. Hur lång tid tar det innan en solcellsanläggning har tjänat in sin egen tillverkning? Ge besked i Ny Tekniks läsarfråga..

Blekinge Läns tidning - 02 okt 19 kl. 04:00

Bybor rasar när sjön töms på vatten

Byborna rensade själva den igenväxta sjön för 13 år sedan. Nu töms Björkerydssjön på vatten. Allt på grund av en tio år gammal vattendom.

YLE - 15 sep 15 kl. 04:30

Åbo Akademi utvecklar nya solceller

Finland borde nu satsa på solenergi av flera orsaker anser specialister i förnybar energi. Vid Åbo Akademi har man under det senaste året varit med och utvecklat fjärde generationens solceller och i Raumo ska Finlands hittills största solcellspark stå klar om ett år. Antagligen redan nästa sommar kan de 26 800 nya solpanelerna vara i bruk i Raumo.

Supermiljöbloggen - 12 feb 18 kl. 19:25

Premiär för världens första soldrivna tåg

Världens första soldriva tåg började rulla i Byron Bay i december 2017. Lokföraren Geoff Klark ser det som ett första steg mot ökade satsningar på solcellsdrivna tåg. På huvudgatan av den pittoreska australienska staden Byron Bay trängs vegetariska restauranger och ekologiska matvaruaffärer bredvid surfbutiker.

Cornucopia - 06 maj 19 kl. 15:43

37% ökad solkraftproduktion 2019 - produktionsrekord

Detta inlägg är sponsrat av Solkraft Sverige, som gjort installationen av min solkraftanläggning på totalentreprenad.

Min solkraftproduktion fortsätter slå rekord. Produktionen var till och med april i år 37% högre än förra året och 46% högre för enbart april.

Cornucopia - 02 jun 19 kl. 13:04

Varför är verkningsgraden på solceller så viktigt?

När det talas om solkraft och solcellsteknik finns ett stort fokus på att öka verkningsgraden i hur mycket av energiinstrålningen vid optimala omständigheter, som själva cellerna kan ta upp. Det finns teoretiska maxima, och varför är verkningsgraden så viktig, när det räcker med 0.3% av jordens yta för att förse mänskligheten med hela sitt förädlade energibehov via solen?

Cornucopia - 07 jul 19 kl. 14:40

Hemautomatiseringsträsken - Home Assistant

TRIGGER WARNING: Är du teknofil och hade tänkt ha en skön semester, eller är mån om dina förhållanden till nära och kära, sluta läsa nu.

Open Source-programvaran Home Assistant ser ut att ha lyckats med att skapa en enhetlig plattform för hela ditt smarta hem, oavsett teknikleverantörer och plattformar. Detta ger oanade möjligheter för automatiseringen av ditt hem.

HBL - 25 jan 15 kl. 06:13

Rovio har sin plats i LA-solen

Allt fler teknologiföretag öppnar kontor i Los Angeles, Silicon Valley kompletteras av Silicon Beach. Sedan år 2011 finns också Rovio i LA. Angry Birds-filmen är en bidragande orsak och så handlar det såklart om att LA är ett av världens bästa underhållningscentrum.

Cornucopia - 08 dec 14 kl. 14:36

Robot 77 HAWK var tänkt att bara användas i Skåne

Sveriges mellanräckviddiga luftvärn, robot 77 HAWK har en markbaserad målradar, synnerligen olämplig för gruppering i normal svensk skoglig terräng, eller för den delen i bebyggelse. I själva verket införskaffades robot 67 HAWK-systemet på slutet av 60-talet enbart för att användas till luftvärn i Skåne, men har i takt med nedläggningar och avskaffande av bland annat långräckviddiga Robot 68 Bloodhound givits andra uppgifter.

Detta är inget nytt, utan jag har berört det i tidigare inlägg om svenskt medel- och långräckviddigt luftvärn.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.