PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 07 March, 04:04

PrivataAffärer - 15 feb 21 kl. 13:53

”Coronakrisen sänker ej tillväxt på sikt””En av de viktigaste lärdomarna från historien är att det tar tid för strukturer och processer att anpassa sig för att utnyttja produktivitetsfördelarna med ny teknik. Men när detta väl händer kan effekterna vara både plötsliga och betydande”, skriver han. Han skriver att det finns viktiga tre faktorer som gör att en kris normalt leder till en långsiktigt lägre BNP-tillväxt: att tillväxttrenden före krisen var ohållbar, att ekonomins utbudspotential förstörs genom bland högre arbetslöshet samt att hushåll och företag tvingas reparera sina balansräkningar och därmed hålla igen på konsumtion och investeringar. ”Ingen av dessa faktorer gäller dock i dag”, skriver Neil Shearing. Han påpekar att BNP-tillväxten redan växlat ned tydligt före krisen, vilket
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
BNP, Neil Shearing, Economics

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Coronakrisen, sänkerej , tillväxt, sikt
PrivataAffärer - 14 aug 20 kl. 11:27

Hernhag: Fem Investmentbolag med störst tillväxtpotential

Tobbe: Hej, tack för en bra chatt! Om du skulle lista fem svenska investmentbolag med störst tillväxtpotential på medellång sikt, vilka skulle du välja och varför i så fall?
Marcus: Hej!

PrivataAffärer - 20 apr 20 kl. 04:00

Danske: 2020 kan bli första året utan tillväxt i växande ekonomier

Redan nu har kapitalflykten från tillväxtmarknaderna varit enorm i år, nästan 100 miljarder dollar, vilket är tre gånger mer än under hela finanskrisen, säger Christian Lie till norska E24. Den stora osäkerheten i investerarkollektivet har delvis föst placerarna i riktning ”amerikanska dollar” på senare tid. Och det är, anser han, en ”dålig kombination” för många av tillväxtmarknaderna.

Ekonomistas - 01 apr 20 kl. 08:00

Behövs helikopterpengar för att hantera coronakrisen?

Nu när det står klart att coronaviruset kommer ha tydligt negativa konsekvenser för den ekonomiska utvecklingen på kort sikt frågar sig många vad som är en lämplig politik för att säkerställa att ekonomin återhämtar sig så fort som möjligt. Här i Sverige har fokus i första hand varit på omfattningen av och inriktningen på åtgärder riktade till företag för att underlätta för dem att hålla sig flytande tills krisen är över. Sådana åtgärder kommer förstås att kosta i termer av offentliga underskott och ökad statsskuld, men eftersom Sverige i utgångsläget har starka offentliga finanser framstår inte det som ett stort problem.

Ekonomistas - 21 apr 20 kl. 09:28

Riksbanken utnyttjar coronakrisen

Riksbankens direktion missförstår helt syftet med förslaget till ny riksbankslag. Det framgår tydligt av direktionens remissvar på Riksbankskommitténs lagförslag som sammanfattas på DN-debatt och av riksbankschefens uttalanden i en intervju i DN. Lagförslaget syftar till att befästa Riksbankens oberoende, inte att inskränka det som riksbankschefen misstänker.

PrivataAffärer - 11 sep 20 kl. 10:50

Börspanelen: Vinnare och förlorare på börsen i höst

Lyssna på Börspanelen där poddar finns: Lyssna via: 
Acast
Itunes
Spotify Privata Affärer kan sedvanligt bjuda på ett sammandrag av poddens nya avsnitt. Börspanelen består av fem välkända börsnördar med den gemensamma nämnaren att de alla är författare till storsäljande aktieböcker, som du dessutom kan eller har kunnat köpa genom Privata Affärer bokhandel

PrivataAffärer - 29 maj 20 kl. 11:23

Hernhag: Sex svenska tech-favoriter

Jacob: Hej Marcus, testat igen, Vilket av dessa bolag skulle du i dagsläget gå in i med sikte långt fram och varför? Ambea, Millicom eller Peab?Jag är intresserad av svenska techbolag, finns det några du tycker är intressanta?

PrivataAffärer - 20 mar 20 kl. 11:40

Hernhag: Fyra aktier för bottenfiske

Marcus: Hej Marcus, har du två eller tre exempel på aktier i OMXS30 där det är läge till bottenfiske till dagens kurser?
Marcus: Hej! Tre favoriter bland storbolagen som kommit ned i kurs, men som har ljus framtid långsiktigt är Alfa Laval, Hexagon och Investor.

PrivataAffärer - 08 sep 20 kl. 10:39

Analytikerna: Räntehöjning knappt skönjbar ens vid horisonten

En fråga som flera av dem ställer sig är dock hur mycket räntehöjningar som egentligen blir möjliga då givet hushållens redan i dag höga skulder. – Jag kommer inte att få se någon räntehöjning innan jag går i pension, och så lastgammal är jag inte, säger Nordeas chefsanalytiker Torbjörn Isaksson. – Någon gång långt in i framtiden är det inte omöjligt att räntan kommer att behöva höjas, men det är ganska många pusselbitar som måste komma på rätt plats först.

PrivataAffärer - 13 mar 20 kl. 11:21

Hernhag: Fyra guldkorn på börsen efter raset

Linnea: Hej! Vilka guldkorn till aktier är det läge att köpa in sig i efter veckans nedgång? Tack för allt du gör med aktiechatten, något jag ser fram emot varje fredag!

Cornucopia - 04 maj 20 kl. 10:00

Gästinlägg: Flexiblare hyresavtal kan minska konkurserna

Nedanstående är ett gästinllägg signerat Joachim Bozorgnia, VD för Cresnia.

Butiker och restauranger är några av de företag som drabbas extra hårt av coronakrisen. Om vi i framtiden ska minska risken för konkurser och tomma lokaler behöver vi få in mer flexibilitet i hyresavtalen.

PrivataAffärer - 15 maj 20 kl. 11:34

Hernhag: Därför borde jag köpt SBB

Stefan : Hej SBB D ser väldigt billig ut nu. Varför? Konkursrisken måste ju vara obefintlig?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.