PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 07 March, 00:42

PrivataAffärer - 15 feb 21 kl. 13:43

Musk uppmanar dogecoin-jättar att sälja alltDen höga ägarkoncentrationen i dogecoin, där få ägare sitter på stora tillgångar, vilket i teorin drar ned likviditeten i handeln är enligt Elon Musk ett stort problem för dogecoin. ”En för hög koncentration är i min mening det enda problemet”, skriver entreprenören. Dogecoin lanserades 2013 av mjukvaruingenjörerna Billy Markus och Jackson Palmer från IBM respektive Adobe, och förde länge en tynande tillvaro i kryptovalutauniversumets marginal, till dess att Tiktok-användare och sedermera också Elon Musk började sprida memer om digitalpengen. Den 29 januari, parallellt med den Reddit-initierade finanshysteri där flera aktier utsatta för hög blankning nyttjades för att tvinga flera hedgefonder på knä, steg dogecoins värde med 800 procent under 24 timmars hande
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Elon Musk, Billy Markus, Jackson Palmer, IBM, Adobe, Tiktok, Reddit, Musk, Nyhetsbyrån Direkts, FollowTheMoney, Spotify

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Musk, uppmanar, dogecoin-jättaratt , säljaallt
YA - 23 sep 13 kl. 06:30

Hemsida uppmanar till folkomröstning

Småföretagaren Stefan Larsson i Lövestad uppmanar alla som är missnöjda med upphandlingen av en ny sotningsentreprenör att kräva folkomröstning i frågan.
För några dagar sedan lanserade Stefan Larsson en ny hemsida, sotaruppror.se, där han kritiserar det nya sotningsavtalet och den nya entreprenör som Sydöstra Skånes räddningstjänstförbund upphandlat.?

Posh24 - 29 dec 14 kl. 18:27

Familjen uppmanar Johnny Depp att ta tag i sina alkoholproblem!

Efter sitt berusade framträdande på Hollywood PressAwards förra månaden har Johnny Depp insett att han måste ta itu med sina alkoholproblem. Skådespelarens nära och kära uppmanar ni stjärnan att söka professionell hjälp för sina problem och han kan därför komma att lämna strålkastarljuset ett tag.

Depps fästmö Amber Rose har nu givit honom ett ultimatum - antingen så slutar han dricka eller så lämnar hon honom.

Dagensanalys.se - 09 feb 18 kl. 13:48

Facebook lättar på locket för journalisterna

Igår bjöd Facebook Sverige in till en träff med journalister från olika svenska medier för att berätta om vad som är på gång, samt förklara hur de tänker kring mätningar och data. Det är mycket spännande som är på gång, och de lyfter gärna fram de många bra saker som Facebook gjort det senaste året, men är medvetna om att det finns utmaningar som de behöver fortsätta arbeta med. Facebooks svenska VD Sam Rihani inledde träffen med att hälsa alla välkomna till denna första pressträff som Facebook anordnar för svenska medier.

Skånskan - 18 okt 19 kl. 07:00

Måns lättar sitt hjärta

På pinfärska albumet Time öppnar Måns Zelmerlöw upp sig mer än någonsin och låter lyssnaren följa med på en tidsresa i Zelmerlöwland med allt vad det innebär.
– Jag har alltid haft en dröm om att göra ett album som följer ett koncept, en röd tråd, säger den skånske artisten som ikväll firar releasen med en konsert på KB.Måns Zelmerlöw på scen framöver:
Måns Zelmerlöw gästar KB i Malmö i kväll med Dotter som förband, därefter Nalen i Stockholm den 25 oktober, Falun bowling och krog den 26 oktober och Trädgår’n i Göteborg den 27 oktober.

Skånskan - 31 maj 18 kl. 17:22

Ingen brist på vatten trots lång värmebölja

YSTAD Sydvattnet uppmanar skåningar att spara på vatten men Ystadsborna kan glädja sig åt att det råder ingen brist på vatten i kommunen trots den rekordvarma maj.
I dagsläget är det tillåtet att bevattna trädgården.– Man kan inte garantera någonting, en pump kan exempelvis gå sönder, men som det ser ut i dagsläget så har vi gott om vatten, säger driftsingenjör Peter Svensson på Nedraby vattenverk.

Nyan - 06 maj 20 kl. 17:02

Biskoparna lättar på restriktioner i kyrkan

Gudstjänster med nattvard och konfirmationsläger kan hållas i början av juni. Det meddelar biskoparna i Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland.
Gudstjänst med nattvard, med en församling på högst 50 personer närvarande i kyrkan, kan hållas från början av juni.

YLE - 16 aug 17 kl. 19:08

Driftsstörning vid Finnsementti spred kalkstensdamm i Pargas

Tidigt på tisdag morgon skedde en mindre driftsstörning vid Finnsementtis fabrik i Pargas. Störningen berodde på ett problem i bränslematningen. Det bildades kolmonoxid bildades i kalkugnen, vilket aktiverade en säkerhetsanordning, som under tre minuter stängde av det elektrofilter som används vid reningen av rökgaserna från ugnen.

Cornucopia - 20 jul 14 kl. 13:19

Tesla Motors motarbetas av amerikanska delstater

Tesla Motors motarbetas av flera amerikanska delstater, som har förbud mot direktförsäljning av bilar till slutkund. Delstaterna kräver att det finns en separat mellanhand och Tesla, med sin affärsmodell att sälja direkt utan mellanhänder, får alltså inte sälja bilar i stora delar av USA. Samtidigt har Elon Musk avslöjat namnet på den kommande billigare modellen av Tesla, Model III.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

SL:s dogereklam en succé – skyltar stjälsHär är doge – på riktigt

För att få fler unga stockholmare att välja att åka tunnelbana i sommar går det att köpa ett kort som gäller hela sommaren. Ett koncept som funnits sen 80-talet, men som SL (Storstockholms lokaltrafik) i år bestämt sig för att marknadsföra extra.Och det på det för unga passande sättet: internet-fenomenet doge.

YLE - 08 aug 16 kl. 06:00

Trötta R-kioskföretagare sliter hårt med postens paket

R-kioskföretagares offentliga bokslut visar att en majoritet av de som erbjuder postens service gjorde en förlust i fjol. Flera köpmän pekar ut postens tjänster som en orsak till det dåliga resultatet. Harri är utbildad tradenom och har tidigare jobbat i it-branschen.

YLE - 19 dec 16 kl. 06:24

Valde bort Kårkulla: Vi ville ge våra pojkar ett riktigt hem

- Det var i skolan i Helsingfors där Markus och Robin Pinomaa gick som vi föräldrar mötte andra föräldrar i samma situation, inleder pojkarnas pappa Jyrki Pinomaa. Det enda alternativet för boende i början av 2000-talet var samkommunen Kårkulla – och det ville vi inte ha. Alla har rätt att välja boende och hem.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.