Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 27 February, 07:06

Cornucopia - 15 feb 21 kl. 11:23

Uniper, KTH och Blykalla ansöker om bygge av ny kärnreaktorprototyp i Oskarshamn - tänkt för modulär serieproduktionUniper, Kungliga tekniska högskolan och företaget Blykalla ansöker idag om medfinansiering för en prototyp av modulär kärnreaktor, avsedd för framtida serieproduktion rapporterar Sveriges Radios Vetenskapsradion. Den kubformade reaktorn om cirka 4x4x4 m ska byggas i Oskarshamn.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
KTH, Blykalla, Oskarshamn, Sveriges Radios Vetenskapsradion, Blykallas, OKG, Sverige, Volvo Amazon, Tesla, Advanced Lead Reactor, Energymyndigheten

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uniper, KTHoch , Blykalla, ansökerom , byggeav ny , kärnreaktorprototyp i Oskarshamn tänkt för modulär serieproduktion
HBL - 19 jul 14 kl. 06:53

Rörligheten är stor bland unga som ansöker om utkomststöd

Endast få, 3 procent, angav att de tvingats söka socialbidrag under det senaste året i enkäten Räcker pengarna.Bland de arbetslösa var andelen högst, över 30 procent. Också bland de unga som bor hemma med föräldrar var andelen relativt hög, 8 procent.

YLE - 30 jun 15 kl. 12:42

Få ansöker om tillstånd att driva bort skarv

Vid sidan av jakten finns det möjlighet att ansöka om specialtillstånd för att jaga bort skarvar. Men för sommarstugeägare är det svårt att få tillstånd och väldigt få ansöker. Skarvproblematiken är återigen aktuell och väcker irritation bland kustbefolkningen.

SmålandsPosten - 12 feb 18 kl. 11:59

Ansökan: Moské ansöker om böneutrop i Växjö

Stiftelsen Växjös muslimer ansöker om ansöker om att göra böneutrop i Växjö. Enligt en ansökan till polisen vill de få tillstånd att göra böneutrop från moskén på Dalbo varje fredag..

HBL - 19 jul 13 kl. 06:31

Detroit ansöker om konkurs

Staden Detroit ansökte på torsdagen om konkursskydd. Det är den mest omfattande ansökan i sitt slag hittills från en amerikansk kommun.I ett brev som bifogas till ansökan skriver Michigans guvernör Rick Snyder att han godkänt konkursbegäran från Kevyn Orr, som i mars utsågs till tvångsförvaltare av Detroit.

YLE - 20 aug 13 kl. 14:57

Kristinestad och Karleby ansöker om förhöjda statsbidrag

Kristinestad ansöker om en miljon euro i förhöjt statsbidrag. I Karleby behövs två miljoner euro. I Kristinestad är orsaken till ansökan minskade skatteintäkter till följd av en åldrande befolkning och ett försämrat sysselsättningsläge i staden.

Trelleborgs Allehanda - 26 mar 14 kl. 08:15

Trelleborgshem ansöker om ny borgen

Trelleborgshem tar sats för att bygga nya lägenheter. Men det kräver investeringar, och nu ansöker bolaget om ny kommunal borgen.
I ett brev till kommunfullmäktige ansöker det kommunala bolaget Trelleborgshem om en utökning av den kommunala borgensramen med 200 miljoner kronor.

Västerbottens Folkblad - 21 aug 14 kl. 22:28

Fler ansöker om skuldsanering

Antalet personer som ansöker om skuldsanering hos Kronofogden har ökat med 27 procent i Västerbotten. Under det första halvåret av 2014 ansökte sammanlagt 109 personer om skuldsanering. Under samma period 2013 låg antalet ansökningar på 86.

YLE - 02 nov 15 kl. 18:30

Finland ansöker om basket-EM 2017

Finlands basketförbund har lämnat in en ansökan om att få arrangera EM i basket år 2017. Samtidigt ansöker man också om att få arrangera U20-EM nästa år. EM i Finland år 2017?

YLE - 13 apr 17 kl. 21:37

HC HIK ansöker om licens för spel i FM-ligan i handboll

Hangöföreningen HC HIK vill spela ligahandboll. Klubbens styrelse och spelare har beslutat att föreningen ansöker om licens för att få spela i herrarnas FM-liga i handboll säsongen 2017-18. Alla inom HC HIK är redo att satsa vad som krävs.

Skånskan - 03 sep 19 kl. 20:00

Ansöker om att få bygga upp raserad kyrkomur

öved Vollsjö församling vill återställa den raserade muren vid Öveds kyrka. En ansökan har nu skickats in till länsstyrelsen.Församlingen uppskattar att kyrkomuren är lika gammal som kyrkan – 250 år gammal.

YLE - 20 aug 13 kl. 14:02

Novia ansöker om egen koncession

Yrkeshögskolan Novia ansöker om egen koncession. Styrelsen för Ab Yrkeshögskolan vid Åbo Akademi beslöt på sitt möte i dag att Yrkeshögskolan Novia lämnar in en egen ansökan om koncession. Förberedelserna för Novias koncessionsansökan fortsätter och ansökan lämnas in i slutet av september 2013.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.