Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 04 March, 07:25

Cornucopia - 15 feb 21 kl. 08:02

Börsveckan öppnar uppåt Asien på måndagsmorgonen - guldpriset det lägsta i kronor sedan i marsBörsveckan inleds blandat i de asiatiska tidszonerna. Tokyobörsen stiger kraftigt och dollar och guld faller.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Asien, Stockholmsbörsens OMXSPI, Hang Seng, Hong Kong, ASX, Nikkei, Times, USDSEK, SEK, Liberty Silver, USD

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Börsveckanöppnar uppåt , Asien, måndagsmorgonen, guldprisetdet , lägsta, i kronor sedan i mars
Cornucopia - 08 jun 20 kl. 07:47

Veckan öppnar uppåt i Asien - men varningar för börsen från svenska banker

Börsveckan öppnar uppåt i de asiatiska tidszonerna, och med en relativt oförändrad svensk krona. Antagligen öppnar även Stockholmsbörsen positivt idag, även om Nordeas chefsekonom och Danskes aktiestrateg är ute och varnar för börsen i SvD.Nordeas och Danske Banks kontor i Stockholm.

Cornucopia - 22 aug 16 kl. 07:33

Osäker öppning på börsveckan väntas

Stockholmsbörsen har fallit tillbaka från utbrottsförsöket och börsveckan väntas öppna osäkert till svagt nedåt.Dagschart OMXS30Utvecklingen av S&P 500-terminen pekar på en negativ börsöppning, samtidigt som börserna i Asien är stabilt svaga. 
Det misslyckade försöket att skapa en ny topp i OMXS30 och vända årets pågående kräftgång misslyckades förra veckan, så nu är det rekyl nedåt som gäller i den korta trenden.

Cornucopia - 10 jul 20 kl. 08:29

Guldpriset vänder ner från 1800 USD-nivån - breda börsnedgångar och vinsthemtagningar

Guldpriset var i dagarna uppe och nosade över den viktiga 1800 USD-nivån, men faller tillbaka ner idag tillsammans med börserna i Asien såväl som USA och resten av världen. Antagligen kommer fredagen präglas av vinsthemtagningar.Investeringsguldtackor.

Cornucopia - 05 aug 14 kl. 08:23

Uppåt i USA - nedåt i Asien - guld bättre än börsen 2014

De amerikanska börserna steg under gårdagen och stängde högre än vid europeisk stängningstid. Samtidigt är börserna nedåt i Asien.

Det breda amerikanska börsindexet S&P-500 stängde +0.

Cornucopia - 22 jul 20 kl. 08:35

Nedåt i Asien - fortsatt starkare krona och stigande guldpris

Börserna är generellt nedåt i Asien, men efter en svag uppgång i USA och negativ börs i Stockholm är dagen osäker. Kronan fortsätter stärkas mot både dollarn och euron, samtidigt som guldpriset stiger. Särskilt dollarn försvagas allt mer, tros att EU ska låna ofantliga mängder pengar.

Cornucopia - 24 feb 20 kl. 07:35

Varierande nedåt på börserna i Asien - guldpriset upp

Börserna går i varierande grad nedåt i Asien under morgonen, medan guldpriset stiger, och i svenska kronor slår nytt rekord. Öppningen i Europa är osäker, men det kan förstås bli coronapanik på marknaderna.
-2.

Cornucopia - 01 jun 20 kl. 07:20

Börsmånaden inleds med kraftiga uppgångar i Asien - kronan stärks

Börsveckan och börsmånaden inleds med kraftiga uppgångar i de asiatiska tidszonerna. I ledningen hittas Hong Kongs börsindex Hang Seng. Den svenska kronan stärks också kraftigt mot världsvalutorna.

Cornucopia - 26 aug 19 kl. 07:30

Börserna: Skarpt nedåt i Asien - rekordpris för guldet

Börserna i Asien faller skarpt på morgonen, samtidigt som guldpriset slår nya prisrekord i svenska kronor.
Guldpris i kronor per gram senaste året. Källa: Liberty Silver.

Cornucopia - 15 apr 20 kl. 07:34

Svaga börser i Asien - nytt prisrekord för guldet

Börserna i Asien går svagt under morgonen, trots starka amerikanska börser under gårdagen, som också bjöd på nytt prisrekord för guldet i SEK per gram.
Brandrökfärgat norra Sydney.De amerikanska börserna gick återigen mycket starkt under gårdagen och S&P-500 stängde på +3.

Cornucopia - 02 sep 13 kl. 07:30

Guldpriset reagerar inte på Syrienkrisen

Marknaden tror knappast på någon bredare konflikt kring Syrien, trots all retorik och fantasier om en "världskonflikt" på grund av att Obama vill döda lite syriska soldater. Guldpriset rusar nämligen inte och inte ens oljepriset rör sig speciellt dramatiskt. Dagschart guld i USD per troy ounce
Oljepriset har förstås stigit de senaste veckorna, vilket är naturligt när det gäller eskalerad konfliktretorik i Mellanöstern.

Cornucopia - 13 apr 20 kl. 11:06

Börserna ner i Asien - guldet upp

Marknaderna har inte stängt överallt i världen, och i Asien faller de öppna börserna. Guldpriset stiger något såväl i svenska kronor som i amerikanska dollar.Chinatown, Melbourne.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.