Expressen Dina Pengar > Ekonomi

Saturday, 06 March, 00:01

Expressen Dina Pengar - 15 feb 21 kl. 07:31

S-profilerna: Bygg ut kärnkraften nuUnder den stränga vintern har debatten om elbrist, kärnkraftverk och skyhöga priser blossat upp. Nu har tre socialdemokrater lämnat in en motion om att bygga ut kärnkraften i Sverige. – Vi vill att partierna sätter sig ner och diskuterar den här frågan, säger riksdagsledamoten Hans Hoff (S) till Aftonbladet. .
Läs mer på Expressen Dina Pengar
Läs mer om:
Sverige, Hans Hoff, Aftonbladet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: S-profilerna, Byggut , kärnkraftennu
Expressen - 19 mar 19 kl. 12:30

M: Bygg ut kärnkraften – för att rädda klimatet

Europa måste ta sig ur kolberoendet. Det kräver en mer offensiv energi- och klimatpolitik, där kärnkraften ges en större roll. Fördubbla EU:s kärnkraftsbudget, skriver Tomas Tobé, M:s toppnamn till Europaparlamentet.

Nyteknik - 01 jun 12 kl. 07:30

?Ingen vind att förlora - bygg ut nu?

DEBATT. Passa på och bygga ut vindkraften nu när priset är lågt. En ökad satsning på vindkraft skapar tillväxt och nya jobb i Sverige.

DI - 10 maj 14 kl. 15:26

Blix: Bygg mer kärnkraft

Hans Blix, tidigare FN-ansvarig för kärnvapeninspektionerna i Irak, höll ett kraftfullt försvarstal för kärnkraften på tidskriften The Economists energiseminarium i Stockholm i torsdags..

GöteborgsPosten - 23 jan 19 kl. 05:00

Bygg mer kärnkraft – för klimatets skull

En fungerande baskraft är en förutsättning för att vi ska kunna trygga landets elförsörjning och en utbyggnad av kärnkraften skulle kunna garantera detta, andra alternativa vägar kan inte ge dessa garantier. Glädjande nog börjar fler inse detta, skriver Lars-Evald Kaliff..

YA - 11 dec 15 kl. 03:00

Bygg ut kärnkraften – för klimatets skull

Den amerikanske klimatforskaren James Hansen är en av de mest intressanta talarna under klimattoppmötet i Paris..

Trelleborgs Allehanda - 11 dec 15 kl. 03:00

Bygg ut kärnkraften – för klimatets skull

Den amerikanske klimatforskaren James Hansen är en av de mest intressanta talarna under klimattoppmötet i Paris..

Aftonbladet - 03 mar 19 kl. 04:00

Straffa inte glesbygden – bygg ut kärnkraften

Aftonbladet - 14 apr 19 kl. 04:00

Bygg ut kärnkraften för ett grönare Sverige

Supermiljöbloggen - 02 dec 13 kl. 15:09

De 5 knäppaste idéerna för att fixa klimatet

Vi är många som vill lösa klimatproblemen, och en del kreativa människor kommer på fantastiska idéer för att fixa klimatet. Alla idéer är dock inte bra idéer, här är Supermiljöbloggens lista på de fem galnaste förslagen för att lösa klimatproblemet. 5 - Dumpa järnflisor i havet Den Kanadensiske affärsmannen Russ Georg ville väldigt gärna kunna fortsätta tjäna pengar på sina koldioxidutsläppande gaskraftverk, så för att motverka det bestämde han sig för att pröva en okonventionell metod.

Cornucopia - 07 dec 18 kl. 11:01

FN/IPCC: Utbyggd kärnkraft nödvändig för att rädda klimatet - Sverige behöver bygga 18 nya reaktorer

En FN-rapport konstaterar att kärnkraften behöver byggas ut 91 - 190% för att tillsammans med 500 - 1300% utbyggd förnyelsebar energi klara av att begränsa den globala uppvärmningen. Sverige behöver alltså öka antalet reaktorer från dagens nio till tjugosju, eftersom klimatpolitiker förespråkar att Sverige alltid ska vara ledande och via ledarskap visa vad som behöver göras. IPCC har i sina scenarion angett upp till 250% mer kärnkraft om klimatförändringarna ska begränsas.

Dalarnas tidningar - 07 jan 16 kl. 15:54

LEDARE: LO och S medbrottslingar när MP förstör klimatsmart energiproduktion för tiotals miljarder

Lägg ner kärnkraften, bygg ut vindkraften och spä på den politiska osäkerheten med ett öppet bråk om Vattenfalls tyska kolkraftverk 35 mil från Sveriges gräns..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.