DN > Ekonomi

Thursday, 04 March, 00:11

DN - 14 feb 21 kl. 12:33

Så använder de digitala sparhjälpmedelDen ena får hjälp att spara till julklapparna, den andra investerar på minst 20 års sikt..
Läs mer på DN

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , använderde , digitala, sparhjälpmedel
Dagensanalys.se - 15 mar 18 kl. 15:01

Få använder röststyrning för att shoppa på nätet

Även om det talas mycket om röststyrning och smarta klockor så äger de flesta konsumenter inte någon sådan enhet, och det är ännu färre som använder dem för att shoppa på nätet. Det visar Episervers senaste globala undersökning om e-handel. 4 000 nätshoppare från sju länder har medverkat i Episervers årliga rapport om e-handel, “Reimagining Commerce: Global Findings”, som bland annat visar att nya enheter som smarta klockor och röststyrning inte har slagit igenom ännu när det gäller shopping.

YLE - 20 nov 18 kl. 13:19

"Inte direkt kopplat till läroplanen” - forskningen om att digitala hjälpmedel är illa för inlärningen överraskar inte Utbildningsstyrelsen

Gun Oker-Blom på Utbildningsstyrelsen tycker inte att man ska koppla samman den nya läroplanen med de inlärningsmetoder som skolorna använder. Hon är väl medveten om de problem som digitaliseringen medför – men samtidigt är den en nödvändig del i skolan. Forskning vid Helsingfors universitet visar att digitaliseringen och fenomenbaserad undervisning har en negativ effekt på inlärningen..

SR - 19 mar 18 kl. 06:20

Forskare ifrågasätter digitala hjälpmedel i skolan

Digitala verktyg i skolan, som låter eleverna plugga multiplikation eller huvudstäder med hjälp av datorprogram kan göra nytta - men tekniken används oftast fel. Det hävdar forskare Vetenskapsradion har talat med..

Jönköpingsnytt - 07 aug 12 kl. 08:24

Lev ett bättre seniorliv med enkla hjälpmedel

År 2020 kommer två miljoner svenskar att vara äldre än 65 år. Närmare 10 procent av alla seniorer använder idag hjälpmedel för att kompensera en funktionsnedsättning..

YLE - 19 maj 16 kl. 04:31

Skolans digitalisering går trögt – eleverna får för lite skärmtid

De flesta lärare välkomnar digitala hjälpmedel i undervisningen men utnyttjar inte det digitala fullt ut. Regeringens spetsprojekt, att digitalisera den grundläggande utbildningen har lång väg kvar innan det är uppfyllt, visar rapporter både från Undervisningsministeriet och lärarfacket OAJ. Annika Vokkolainen går i fjärde klass i Mattlidens skola och är van vid att göra skoluppgifter på datorn.

YLE - 09 feb 17 kl. 05:03

Lärare behöver lära sig mer om mobilt lärande

Lärare behöver få mera fortbildning i digitala läromedel. Det anser Linn Österås, som själv är klasslärare i S:t Karins svenska skola, men också med i S:t Karins styrgrupp för digitala hjälpmedel i skolorna och en ofta anlitad föreläsare i digital pedagogik. Tablet 2017 samlade cirka trehundra lärare från olika delar av landet i S:t Karins för att höra om mobilt lärande.

YLE - 05 jun 16 kl. 13:58

Tekniska hjälpmedel har utvecklats rejält - äldre kan bo hemma längre

Digitala hjälmedel kan i dagens läge hjälpa äldre personer att bo hemma längre, och ger bland annat ökad säkerhet, underhållning och kommunikation. Många har ändå inte tittat närmare på de här möjligheterna. "Medicin på kommande - vänta", säger en apparat som automatiskt ger ut läkemedel i hemmet, i den takt det behövs.

YLE - 15 sep 17 kl. 05:33

Lärare ska bli bättre på att använda ny teknik i undervisningen

Lärarstuderande vid Åbo Akademi i Vasa ska få lära sig mer om hur ny teknik och digitalisering kan tas in i undervisningen. ÅA har fått 400 000 euro i specialunderstöd från Undervisningsministeriet för att utveckla lärarutbildningen. Teknik i undervisningen är inget nytt, men utvecklingen går snabbt och ibland kan det vara svårt att veta vad man ska välja att använda i klassrummet.

Sydsvenskan - 28 sep 15 kl. 15:12

Prenumerations- och användarvillkor

Allmänt Genom att du köper en prenumeration (på f.n. Lilla, Mellan eller Stora) och skapar ett konto hos Sydsvenska Dagbladets AB (Sydsvenskan) accepterar du Sydsvenskans vid var tid gällande villkor för prenumerationen och därtill hörande användarkonto.

Dagensanalys.se - 13 sep 17 kl. 12:52

Optimera din digitala marknadsföring med hjälp av Artificiell Intelligens

The Hidden Super Power Driving the Experience Business med Suresh Vittal ”Ny tekologi förändrar allt, gårdagens affär är i princip helt borta på grund av den digitala transformationen. Det går allt snabbare och nya smartare tjänster dyker konstant upp.” Företagen måste anpassa sin verksamhet till denna digitala verklighet och börja grunda sina beslut på data och analys.

Dagensanalys.se - 02 jan 17 kl. 14:08

10 smarta tips på hur beteendevetenskap kan få fart på din digitala annonsering

Att stå ut i informationsmängden på internet med din digitala annonskampanj är en svår utmaning. Hur får man användarnas uppmärksamhet? Men det finns faktiskt en hel vetenskap som i årtionden funderat över just detta.

Fler nyheter från DN

DN - 8 timmar sedan

”Skavsta flygplats bara veckor från konkurs”

Skavsta flygplats är bara veckor från konkurs. Det menar flygplatsens vd Cédric Fechter, som nu efterlyser hjälp från Nyköpings kommun. –.

DN - 8 timmar sedan

Förlängt straff för Falcon Funds-mannen

Redan fängelsedömda Max Serwin döms i andra delen av pensionshärvan..

DN - 9 timmar sedan

Lyxmodellen som slutade som rishög

Trabanten var folkets bil i Östtyskland. Simpel och seglivad, men också svåråtkomlig, dyr och omöjlig när muren föll..

DN - 10 timmar sedan

Riksdagspress på regeringen om slutförvar

Riksdagen nöjer sig inte med regeringens ”vi har ingen exakt tidsplan” om när beslut kan väntas om slutförvar för det svenska kärnavfallet..

DN - Igår: 19:19

”Vi är livlinan i det svenska kraftsystemet”

När oljekraftverket i Karlshamn sattes igång den 4 februari skedde något som inte passar Sveriges miljöprofil..

DN - Igår: 11:20

Kinas rikaste tjänar pengar på buteljvatten

Jack Ma, grundare av Alibaba och Ant Group i Kina, är inte längre rikast i landet, enligt den kinesiska Hurun Global Rich-listan för 2020..

DN - Igår: 06:12

Volvo satsar på enbart el till 2030

Företaget ska bara sälja elbilar senast 2030, skriver de i ett pressmeddelande..

DN - I förrgår: 21:47

USA planerar koldioxidskatt på varor från andra länder

USA planerar att ta ut en skatt på varor som tillverkas i länder som inte belägger sina produkter med koldioxidskatt..

DN - I förrgår: 14:05

Strömningstjänster under ständig förändring – DN har kartlagt alternativen

Strömningsjättarna producerar mer och mer eget innehåll på svenska, Dplay har bytt namn och Disney+ har lanserats i Sverige..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.