Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 04 March, 00:54

Cornucopia - 14 feb 21 kl. 11:11

Naturliga lokala monopolDet finns ett antal samhällstjänster som oftast utgör naturliga monopol, framför allt inom infrastruktur. Dessa hittas oftast inom infrastruktur, och har historiskt varit brukarägda men dessvärre allt mer privatiserats för kortsiktig profit.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Ett, Sverige, Lokalkraft, Sandhult-Sandareds Elektriska, SSE, DSL, Tjörn, Ellevios, Kanada, Stockholm, VA

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Naturliga, lokala, monopol
Cornucopia - 30 sep 16 kl. 12:36

Vattenfall och Ellevio dyraste elnäten - billigare med lokalt kommunalt monopol

Villaägarnas Riksförbund har publicerat siffror på utvecklingen för priserna på fast elnät. Det framgår där tydligt att de stora monopolisterna Vattenfall, E.On.

Helsingborgs Dagblad - 19 okt 15 kl. 00:01

"SD kan inte ges monopol."

Fredrik Reinfeldt (M) gjorde det omöjliga. Han flyttade sitt parti in mot mitten och vann två val. Han gjorde det på egen hand.

Sydsvenskan - 19 okt 15 kl. 00:01

"SD kan inte ges monopol."

Fredrik Reinfeldt (M) gjorde det omöjliga. Han flyttade sitt parti in mot mitten och vann två val. Han gjorde det på egen hand.

YLE - 21 mar 17 kl. 15:00

Sipilä: Lokala språkexperiment skadar inte svenskan

Statsminister Juha Sipilä är van att försvara den jättelika vårdreformen när han rör sig ute på kampanjfältet inför kommunalvalet. Kolugnt håller han fast vid att allt kommer att gå som smort, bara folk förstår hur bra reformen är. I Svenska Yles serie Fokus på partiet vill Sipilä däremot tona ner betydelsen av regeringens språkexperiment med slopad skolsvenska.

YLE - 17 jun 17 kl. 07:00

Veikkaus tror på monopol trots hård konkurrens på nätet

Statsägda Veikkaus monopol på penningspel backas upp av både finländare och politiker - tillsvidare. Men Veikkaus andel i den digitala världen är bara 25 procent och konkurrensen hårdnar hela tiden samtidigt som Sverige tvingas överge spelmonopolet stegvis. En efter en slinker slantarna in i spelautomaten, som är hårt ansatt tidigt på morgonen.

YLE - 17 jun 17 kl. 07:00

Sverige slopar monopol på penningspel i tuff miljö

Det är vilda västern på penningspelsmarknaden i Sverige. Det försöker man komma åt genom ny lagstiftning. Svenska Spel blir av med monopolet och andra spelbolag kan söka licenser.

Nya Wermlands Tidningen - 16 jan 12 kl. 07:30

Ge lokala aktörer chansen

Svensk Bilprovnings monopol upphörde för över ett år sedan. Men det är först nu som en utförsäljning kan genomföras. Att det tar tid gör inget, för viktigare är att få till en bra lösning där också lokala aktörer får chansen att vara med..

SmålandsPosten - 10 jul 13 kl. 00:30

Hemkört utmanar monopol

Politik slår ekonomi, men teknik slår politik. Så lär mediepionjären Jan Stenbeck ha sammanfattat utvecklingen under 70- och 80-talen då satelliter och paraboler möjliggjorde för medieföretag att gå runt nationella TV-monopol. Samma ramsa skulle kunna sammanfatta utvecklingen som beskrivs i den alkoholutredning som igår överlämnades till regeringen.

HBL - 21 aug 12 kl. 05:45

Vinexpert vill folkomrösta om Alko-monopol

? Vi börjar samla in namn för en rådgivande folkomröstning i oktober, säger Petri Viglione. Namnen kommer att samlas in av Avoin ministeriö, en webbsajt som välkomnar olika medborgarinitiativ för att ändra lagstiftningen.

Västerbottens Folkblad - 03 feb 15 kl. 07:54

Monopol firar med riktiga pengar

Har du drömt om att pengarna i ditt Monopol ska vara äkta? Besöker du Frankrike och köper ett nytt Monopol kan drömmen faktiskt slå in. Likt chokladen i Kalle och Chokladfabriken gömmer vissa spel i den franska nyutgåvan av Monopol på en skatt.

Alliansfritt Sverige - 10 sep 13 kl. 17:01

Brister i Uppsalas vård inget att oroa sig för ? de är tydligen helt ?naturliga?

Landstingsrådet Erik Weiman som har huvudrollen i dokusåpan "Landstinget i Uppsala län?" har nu myntat ett nytt begrepp på den politiska dagordningen - ?naturliga brister?.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.