Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 27 February, 16:41

Cornucopia - 13 feb 21 kl. 14:07

Strömavbrott på Tjörn - på grund av överbelastning av elnätetI tisdags drabbades kommunen och ön Tjörn av ett omfattande strömavbrott som verkar drabbat mer än hälften av kommunens invånare. Ellevio medger att orsaken var en överbelastning av elnätet, som alltså inte är dimensionerat för kommunens expansion och energiförbrukning vintertid.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Tjörn, Tjörnsidan, Göteborg, Stenungsund, Lokaltidningen Stenungsund Tjörn Orust, Sveriges, Stenungsunds, Västkusten, Ellevio, Lund, Svenska Kraftnät, Tingstadstunneln

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Strömavbrott, Tjörn, grundav , överbelastningav , elnätet
Länstidningen i Jämtland - 15 aug 18 kl. 21:43

Tusentals hushåll i länet drabbade av strömavbrott

Under onsdagskvällen har totalt 5 147 hushåll drabbats av strömavbrott. Detta på grund av en....

Nyteknik - 07 dec 12 kl. 15:03

Överbelastning orsak till strömavbrott

Stora delar av södra Stockholm drabbades av ett strömavbrott i måndags. Fortum har nu kommit fram till att orsaken var att en brytare blev överbelastad..

Cornucopia - 26 okt 19 kl. 11:21

Prepping: Strömavbrott - exempel på varför information är viktigast vid kris

I natt 05:24 gick strömmen för 1 523 kunder och gissningsvis runt 5 000 personer hos Ellevio i mitt närområde. Det hela är ett bra exempel på varför information är det viktigaste vid kris, tillsammans med kunskaper.
Något alla hushåll borde ha - en ordentlig ljuskrona i köket.

Cornucopia - 11 okt 14 kl. 14:49

Omfattande strömavbrott i lilla Svedala

Lilla Svedala centralort med sina nästan 11 000 invånare har drabbats av ett omfattande strömavbrott, sedan ett ställverk exploderat. Strömmen förväntas vara tillbaka via ett mobilt nödställverk tidigast i morgon.

Det är förstås intressant att läsa om hur strömavbrottet hanteras och konsekvenserna.

Skånskan - 02 jul 16 kl. 14:00

Ny teleteknik sämre vid strömavbrott

Sjöbo Ett samtal till sos räddade en gång livet på Johanna Anderssons femåriga dotter. När kopparnätet avvecklas oroar hon sig för hur det ska gå om strömmen går och olyckan är framme igen.
Telias ersättningsteknik klarar sig hälften så lång tid som den fasta telefonin vid strömavbrott, kan Skånska Dagbladet avslöja.

Skånskan - 25 apr 19 kl. 10:14

Torkan kan förlänga strömavbrott

inrikes Torkan och brandrisken gör att Eon beslutat sig för att inte koppla på strömmen för strömlösa förrän efter att ledningsgatan är patrullerad.Beroende på vilket fel som orsakat ett strömavbrott görs ibland provtillkopplingar av luftburna elledningar. Men på grund av torkan kommer Eon i nuläget sluta med sådana.

YLE - 17 dec 13 kl. 06:48

Strömavbrott i Västnyland i natt

I natt har nya strömavbrott uppstått i Raseborg, Lojo och Ingå på grund av hårda vindar. I Raseborg har hundratals hushåll varit utan ström, men nästan alla har redan fått tillbaka stömmen. Halvåttatiden på morgonen var ett fåtal hushåll fortfarande utan ström i Lindsby i Tenala och i Barösund i Ingå.

Skånskan - 19 sep 18 kl. 17:47

Strömavbrott stänger tunnelbanestationer

Inrikes Stockholms lokaltrafik stänger ett flertal tunnelbanestationer sedan ett strömavbrott inträffat. Strömavbrottet inträffade längs den gröna linjen vid 16.20-tiden.

Västerbottens Folkblad - 01 aug 16 kl. 10:20

Så kan du få ersättning för strömavbrott

43 000 av Skellefteå Kraft kunder drabbades av strömavbrott på grund av åskoväder under kvällen och natten mot måndag. Går det att få ersättning för det? Om du haft ett sammanhängande strömavbrott som varit längre än tolv timmar har du rätt till ersättning enligt Skellefteå Krafts hemsida.

YLE - 11 jun 14 kl. 13:38

Omfattande strömavbrott på Åland

Nästan hela Åland har drabbats av ett strömavbrott. Avbrottet berör hela landskapet utom Lemland, Lumparland och Östra Skärgården. Jan Kahlrot, vd på Kraftnät Åland, säger till Ålands radio att strömavbrottet beror på Kraftnät Ålands reparationsarbeten på Sverigekabeln.

Cornucopia - 10 aug 19 kl. 14:56

Massivt strömavbrott i Storbritannien berodde på effektbrist

Stora delar av Storbritannien drabbades av strömavbrott under gårdagen. Orsaken var en brownout, dvs en nedsläckning på grund av effektbrist. Det brittiska stamnätet National Grid kopplade helt enkelt bort stora delar av landet eftersom det saknades effekt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.