Cornucopia > Ekonomi

Friday, 26 February, 07:16

Cornucopia - 13 feb 21 kl. 12:06

Sifo: KD gör snart MP och L sällskap utanför riksdagenI Sifos av SvD finansierade senaste opinionsundersökning framgår det att Kristdemokraterna i högt tempo är på väg ner mot riksdagsgränsen på 4% i opinionen, och kommer om detta fortsätter göra MP och L sällskap i att åka ur riksdagen om det vore val idag. Samtidigt är det allt mer uppenbart efter CL:s borgarförräderi att agera stödpartiet åt Miljöpartiet i regering och olika moderaters uppträdande i sociala medier att det inte längre finns något parti att rösta på för en högerliberal.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
MP, Sifos, SvD, Kristdemokraterna, CL, Miljöpartiet, Det, KD, Moderaterna, Busch, Buscheffekt, Westerbergeffekten, SD, Liberalerna, Miljöpartiets, +kd+sd, %mandatfördelning, %Som, Public Service

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SifoKD , görsnart MP och L , sällskaputanför , riksdagen
Barometern - 13 apr 14 kl. 07:48

Sifo: V lyfter, S backar

Alliansens frammarsch i Sifo kom av sig i april. Samtidigt backar Socialdemokraterna medan Vänsterpartiet lyfter. Två av fyra borgerliga regeringspartier, Centerpartiet och Kristdemokraterna, hamnar under fyraprocentsspärren.

Cornucopia - 16 apr 17 kl. 10:00

Miljöpartiet ut ur Riksdagen - nu också enligt Sifo

Sifo ansluter sig till flera andra opinionsinstitut och konstaterar att Miljöpartiet välförtjänt och med god marginal åker ur Riksdagen. Undrar vad bortförklaringarna blir nu?Sifo Väljarbarometer april 2017.

Cornucopia - 02 jun 20 kl. 14:01

S vinnare på coronakrisen i opinionen - men MP och L åker ur riksdagen

Coronakrisen har räddat Socialdemokraterna i opinionen, men samtidigt skulle regeringskollegorna i MP och stödpartiet L ur riksdagen om det vore val idag. Andra förlorare är V och SD, vilket antagligen är varifrån S stärkta opinionsstöd kommer.Vinnare.

Cornucopia - 12 nov 17 kl. 13:38

Sifo: Alliansen nu större än socialisterna

I GP/Sifos nya väljarbarometer blir den samlade så kallade Alliansen större än det socialistiska blockets Sosseriet, Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Alliansen skulle med det väljarstödet alltså kunna bilda regering, då den statsministerkandidat som får flest röster blir statsminister och bildar regering.
Just nu ser det ut som att riksdagen (till vänster) ändrar bemanningen av Rosenbad (till höger).

Expressen - 16 mar 18 kl. 17:05

Tre riksdagspartier kan åka ur riksdagen

Tre partier är på gränsen till att åka ur riksdagen, visar ny mätning från SvD/Sifo. Kristdemokraterna ligger under riksdagsspärren med tre procent medan Miljöpartiet och Liberalerna ligger vid gränsen..

Dagens PS - 29 mar 18 kl. 08:40

Ny mätning slänger ut MP ur riksdagen

Katastrofsiffran gör att partiet för första gången hamnar under riksdagsspärren. Det här rapporterar nyhetsbyrån TT. I den nya undersökningen, Novus Svensk Väljaropinion, tappar Miljöpartiet 0,3 procentenheter och hamnar på 3,9 procent.

SR - 27 jan 19 kl. 02:01

Svensk väljaropinion: L och MP skulle åka ur riksdagen

Liberalerna och Miljöpartiet hamnar under fyraprocentspärren och båda partierna skulle ramla ur Riksdagen om det var val i dag. Det visar Svensk Väljaropinion som är den sammanvägning av opinionsmätningar som Sifo gör för Ekot..

Nyheter 24 - 08 jun 16 kl. 17:26

Ravelli, chips och öl – svenskarnas favoritsällskap under EM

Det stora äventyret i Frankrike drar i gång den 10 juni och Sverige går in i turneringen tre dagar senare mot Irland. En SIFO-undersökning genomförd på uppdrag av Betsson visar hur svenskarna allra helst vill följa mästerskapet.
[readmore:848390,]På frågan vilken kändis de helst vill kolla fotbolls-EM med är Thomas Ravelli given etta med fyra procent mer än Kung Carl VVI Gustaf.

SR - 09 aug 14 kl. 01:06

Sifo: egen majoritet för rödgröna

De rödgröna skulle få egen majoritet i riksdagen om det var val idag. Det visar Svenska Dagbladets senaste Sifoundersökning..

Sydsvenskan - 05 maj 16 kl. 22:04

MP rasar — minst i riksdagen

De senaste veckornas kraftiga turbulens ger Miljöpartiet en rejäl smocka i väljaropinionen. Partiet får sin sämsta siffra på tio år och är nu minst av riksdagspartierna tillsammans med KD, visar en extra Sifo-mätning på uppdrag av SvD..

Blekinge Läns tidning - 05 maj 16 kl. 22:03

MP rasar - minst i riksdagen

De senaste veckornas kraftiga turbulens ger Miljöpartiet en rejäl smocka i väljaropinionen. Partiet får sin sämsta siffra på tio år och är nu minst av riksdagspartierna tillsammans med KD, visar en extra Sifo-mätning på uppdrag av SvD.(TT).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.