Resume > Ekonomi

Tuesday, 09 March, 08:44

Resume - 13 feb 21 kl. 08:37

Anders Kempe: ”Företagsledare måste våga riskera något i sin kommunikation”Som grundare av JKL var Anders Kempe med och byggde upp den svenska pr-branschen. Sedan tre år är han tillbaka i Sverige och driver profiltäta Bellbird, en byrå som ska få näringslivet att hämta varumärkeslärdomar av klimatrörelsen och politiska partier..
Läs mer på Resume
Läs mer om:
Kempe, JKL, Anders Kempe, Sverige, Bellbird

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anders, Kempe, Företagsledaremåste , våga, riskeranågot i sin , kommunikation
Supermiljöbloggen - 08 sep 14 kl. 20:38

Företagsledare efterfrågar mer klimatpolitik

14 företagsledare för bland annat Axfood, Sveaskog, Folksam och JM, skriver på SVT Debatt att det är dags för den samlade journalistkåren och de politiska partierna att höja blicken och sätta fokus på klimatet. "Trots partiernas insikt och politiska vilja till förändring är det tyst om klimatet i valrörelsen", skriver de samtidigt som de radar upp ekonomiska fördelar med att agera nu. Frånvaron av en klimatpolitisk diskussion är olycklig med tanke på att det är en av de mest avgörande framtidsfrågorna och dessutom är tydligt sammankopplad till Sveriges välfärd.

Supermiljöbloggen - 06 feb 14 kl. 09:28

Anders Turesson – om dykänder, forskare och gerillakrigare

Miljöforskningsberedningens huvudsekreterare, Anders Turesson, har fått i uppdrag av regeringen att tänka både stort och fritt kring miljöpolitikens framtida roll. Under 2012 samlade miljöminister Lena Ek några framstående forskare i en rådgivande konstellation. Namnet blev Miljöforskningsberedningen, och som huvudsekreterare och koordinator valdes Anders Turesson, välkänd i Miljösverige för sina många år som svensk chefsförhandlare i de FN-ledda klimatförhandlingarna.

Sydsvenskan - 19 mar 15 kl. 16:56

"Företagsledare ska inte bedriva utrikespolitik."

Bör VD:ar och styrelseledamöter bedriva politik i sina företags namn? Jag tror att det är en dålig strategi, och att det kan slå tillbaka mot företagen.På DN Debatt (6/3) hävdade 31 näringslivsföreträdare att ”Sveriges trovärdighet som handelspartner står på spel”.

Helsingborgs Dagblad - 19 mar 15 kl. 16:56

"Företagsledare ska inte bedriva utrikespolitik."

Bör VD:ar och styrelseledamöter bedriva politik i sina företags namn? Jag tror att det är en dålig strategi, och att det kan slå tillbaka mot företagen.På DN Debatt (6/3) hävdade 31 näringslivsföreträdare att ”Sveriges trovärdighet som handelspartner står på spel”.

DI - 06 aug 19 kl. 14:08

Anders Nyrén – ”En av Sveriges mest framstående företagsledare”

Anders Nyrén har gått bort vid 65 års ålder.  Han var en av de mest framstående företagsledarna i den 1950-talsgeneration som inledde sina karriärer då Sverige slog om från industrikris till börsyra i början av 1980-talet, ”yuppiegenerationen”. .

SVT - 22 apr 19 kl. 13:09

Dansk företagsledare förlorade tre barn i terrordådet i Sri Lanka

Den danske företagsledaren Anders Holch Povlsen förlorade tre av sina fyra barn när terrorbomberna detonerade i Sri Lanka. Uppgifterna bekräftas av företaget Bestseller..

DalaDemokraten - 05 maj 17 kl. 07:00

Debatt: Politiker, vem av er tänker svara på mina frågor om deltidsbrandmännen?

När man som styrande politiker med beslutsrätt väljer att inte gå brandmännen till mötes i deras inte särskilt höga krav –vet man då vilka konsekvenser det får? Det undrar Anders Åkerberg, företagsledare, rädd Skedvibo och f d deltidsbrandman..

HBL - 10 jan 14 kl. 08:11

FNsteels skulder 89 miljoner euro

Ett och ett halvt år efter att stålverket FNsteel gick i konkurs står det klart att skulderna är sammanlagt kring 89 miljoner euro. Det slog Egentliga Finlands tingsrätt fast på torsdagen.Listan på de med krav på det konkursdrabbade stålverket har över 300 olika borgenärer.

YLE - 12 jun 16 kl. 12:52

Anna-Maja Henriksson - från Jeppis till SFP-toppen

Det är ingen nybörjare som nu sätter sig i ledningen för Svenska Folkpartiet. Anna-Maja Henriksson från Österbotten har en tung juridisk erfarenhet. Ska hon också kunna charma folket - och slå näven i bordet om det behövs?

Dagens PS - 28 aug 19 kl. 08:07

Banktoppens skattetrick – flydde till Portugal

Han slipper på så vis att betala skatt på sin jättepension på nästan en kvarts miljard. Dagens Industri berättar att Handelsbankens tidigare vd Anders Bouvin flyttat till Portugal. Han är nu folkbokförd i den portugisiska kuststaden Cascais ett par mil väster om Lissabon.

Kristianstadsbladet - 23 jan 13 kl. 18:49

Regeringen satsar på möten i Davos


Bland de 2 600 företagsledare, toppolitiker och ekonomer som samlas i Davos i veckan för världsekonomiskt forum finns också statsminister Fredrik Reinfeldt (M), finansminister Anders Borg (M) och biståndsminister Gunilla Carlsson (M). Alla med välfyllda kalendrar med seminarier och personliga möten. - Det här är ett extremt effektivt sätt att möta europeiska kollegor, centralbankschefer, industriledare och personer som kan vara viktiga för investeringar i Sverige.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.