GlobeNewswire > Ekonomi

Monday, 08 March, 16:28

GlobeNewswire - 12 feb 21 kl. 23:35

Potentiell risk för att Johan Sverdrup stänger ner sin produktion på grund av strejkLundin Energy AB (Lundin Energy) noterar pressmeddelandet från Equinor ASA om det norska fackförbundet SAFEs potentiella strejk från midnatt måndagen den 15 februari 2021, som involverar vissa som arbetar på den norska oljeterminalen Mongstad. Denna potentiella strejk skulle kunna påverka lagringskapaciteten för olja från Johan Sverdrupfältet, och det skulle kunna bli nödvändigt att stänga ner fältets produktion tillsvidare. Förhoppningen är att den norska arbetsgivarorganisationen för olja och gas (NOROG) och SAFE genom medling når en överenskommelse och förhindrar en tillfällig nedstängning av Johan Sverdrup. Inget av Lundin Energys andra producerande fält skulle påverkas av SAFEs potentiella strejk. Lundin Energy är ett erfaret nordiskt olje- och gasbolag s
Läs mer på GlobeNewswire
Läs mer om:
Johan Sverdrup, Energy AB, Energy, Equinor ASA, SAFEs, Mongstad, Johan Sverdrupfältet, Norog, SAFE, Lundin Energys, Tillväxt, Stockholm, LUNE, WestroppVP Investor RelationsTel, ErikssonHead, Media CommunicationsTel, Lundin Energy AB, EU, CET, Lundin Energy, Sverdrup

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Potentiell, riskför att , Johan, Sverdrup, stänger, nersin , produktion på grund av strejk
Dagens PS - 02 sep 19 kl. 12:29

Grönt ljus för Johan Sverdrup-fältet

Norska Oljedirektoratet ger grönt ljus för starten av Johan Sverdrup-fältet i Nordsjön, enligt ett pressmeddelande. Sverdrup är det tredje största fältet mätt i reserver på den norska kontinentalsockeln. Dess förväntade produktion är på 40 år och statliga Equinor, som är fältets operatör, planerar att börja den första byggnadsfasen under hösten 2019.

PrivataAffärer - 07 okt 19 kl. 07:40

Lundin Petroleum: Produktionen på Johan Sverdrup igång

Under sensommaren tidigarelades produktionsstarten till oktober 2019, från tidigare bedömning november. ”Produktion från fältet startade den 5 oktober 2019 och förväntas öka snabbt när de åtta förborrade produktionsborrningarna succesivt tas i bruk. Den första fasen förväntas nå platåproduktion under sommaren 2020.

DI - 06 sep 13 kl. 13:02

Lundin Petroleum: Johan Sverdrup är underskattat

Oljebolaget Lundin Petroleum har uppfattningen att det norska Johan Sverdrup-fältet är mer värt än vad marknaden hittills trott.Det säger oljebolagets vd Ashley Heppenstall i en intervju med nyhetsbyrån Direkt i samband med Pareto Securities oljebolagsdagar i Oslo..

DI - 20 dec 13 kl. 07:38

Bråk försenar Johan Sverdrup-plan

Information kring utbyggnadsplanen för det norska jättefältet Johan Sverdrup senareläggs till slutet av januari nästa år..

DI - 20 dec 13 kl. 07:45

Utbyggnad av Johan Sverdrup försenas

Ägarna av det norska oljefältet Johan Sverdrup, Statoil och Lundin Petroleum, bekräftar tidigare medieuppgifter om att överenskommelsen gällande ett utbyggnadskoncept för fältet är försenad. Den väntades tidigare vara klar i december..

Affärsvärlden - 20 dec 13 kl. 08:00

Statoil bekräftar försening av Johan Sverdrup

Den konceptuella utbyggnadsplanen för oljefältet Johan Sverdrup i norska Nordsjön kommer att spikas tidigt under 2014, skriver Statoil i ett pressmeddelande..

DI - 29 apr 14 kl. 08:57

Lundin: Oljefynd i Johan Sverdrup

Det Norske Oljeselskap som är partner i produktionslicensen 265 meddelar ett oljefynd vid brunnen 16/2-19 vid Johan Sverdrup-fyndigheten..

Affärsvärlden - 29 apr 14 kl. 10:11

Lupe: Oljefynd i Johan Sverdrup

Det Norske Oljeselskap som är partner i produktionslicensen 265 meddelar ett oljefynd vid brunnen 16/2-19 vid Johan Sverdrup-fyndigheten..

SvD - 28 maj 14 kl. 20:55

Olja: johan sverdrup kommer inte fÖrsenas av eltvist - solberg

Starten av oljefältet Johan Sverdrup i Nordsjö kommer inte att försenas av den pågående debatten om var kraftförsörjningen ska komma ifrån..

Affärsvärlden - 04 jun 14 kl. 11:55

Statoil varnar för försening i Johan Sverdrup

Ett krav från det norska parlamentet kan försena projektet Johan Sverdrup, enligt Statoil..

Affärsvärlden - 28 nov 14 kl. 15:46

Statoil om utvinningen i Johan Sverdrup

Norska oljejätten Statoil meddelar att man ser som mål att ha en utvinningsgrad på minst 70 procent vid Johan Sverdrup-fältet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.